krupa Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Sziasztok! Egy segítséget szeretnék kérni. 3 gépen használom a Corel 12-es csomagját. A legerõsebb gépen (P4 3GHz, 1GB RAM, 256MB VGA) a Photo-Paint-tel jelentkezett egy ideje a következõ: A Clone Tool nem klónoz. A jobb gombbal kattintva kijelölöm az eredeti területet, majd a bal gombbal kattintva tenném át a kép más részére, de semmit nem csinál, változatlan marad a kép. Bekapcsolom a Toolbox-on a Clone eszközt, ekkor megjelenik a Proparty Bar az összes szokásos állítási lehetõséggel, egyet kivéve: a Brush Type legördülõ menüt lenyitva teljesen üres, csak a Custom Clone található benne. A másik két gépen itt még rengeteg választási lehetõség van. Nem tudom, hogy a két jelenség között van-e összefüggés, mindenesetre engem az érdekelne, hogy miért nem tudok klónozni. Sokszor kellene használnom, és elég macerás, hogy ilyenkor mindig át kell ülnöm másik géphez, majd vissza. Próbálkoztam már a Workspace-t is lecserélni, de az sem segített. Elõre is köszönöm a segítséget!
nagygabor Posted April 22, 2006 Posted April 22, 2006 Nem lehet, hogy egyszerõen csak más layeren voltál? Ha ez éppen egy üres layer, akkor nem csinál semmit a képpel. Próbáld meg a backgroundon elvégezni ugyan ezt.
krupa Posted April 23, 2006 Author Posted April 23, 2006 Nem új a jelenség, egy-két hete már küzdök vele. Nem csak layeren csinálja, hanem backgroundon is. Akár cpt-t nyitok meg, akár egy mezei jpg-t.
krupa Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Feltettem az X3-at, azzal minden mûködik, te a 12-ben továbbra sem megy. Egyszerûen nem értem.
nagygabor Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Próbáld meg újratelepíteni és a frissitéseket letölteni hozzá. Utóbbi idõben elég sokat adtak ki. (4-5-öt)
krupa Posted May 20, 2006 Author Posted May 20, 2006 Újratelepítéssel már próbálkoztam, sőt a registryből is eltávolítottam, ami maradékot találtam, de nem segített. Viszont ugyanerről a telepítőről más gépeken működik, sőt ezen a gépen is működött egy darabig.
nagygabor Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Akkor valami más progi zavart be neki, ami talán módosítot egy olyan dll-t, vargy más fájlt, amit a Corel is hassznál. Gondoldd végig, hogy miket telepítetettél a gépedre mióta a hiba jelentkezett.
krupa Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 Már mindent kipróbáltam. Igazából nem nagyon volt új program hozzá telepítve, de szép sorjában leszedegettem minden telepített progit, míg végül csak a corel maradt. De semmi változás. Újratelepítettem a corelt is ekkor, de semmi. Most áttértem X3-ra, ezzel egyelõre minden gond nélkül üzemel
Colalite Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Sziasztok! Nekem is elöjött az a probléma amit Krupa írt, azzal a módosítással hogy a Brush tool se megy . Egyik napról a másikra lépet fel ez a probléma. Mindent próbáltam de semmi (ja a corel céget még nem hívtam ). Ha megoldodott akkor kérek osszd meg velem a megoldást. Köszönöm ! Üdvölzettel, Colalite!
Colalite Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Hosszas kutakodás után megleltem a problémát egy külföldi oldalon, ahol 6 lépésben leírják a megoldást. 1. Zárjuk be a Corel Photo Paintet. 2. Nyissuk meg a \Documents and Settings\*saját neved*\ könyvtárat. 3. Lépjünk be a Applications Data\Corel\Graphics12 könyvtárba. 4. Lépjünk be a User Config könyvtárba és töröljük a következõ fájlokat PenTab.ini, Color.ini, és acorelapp.ini. 5. Lépjünk vissza a User Workspace\Corel PHOTO-PAINT12\_default könyvtárba és itt is töröljük a Brushes.ini, FiltMan.ini, és a CorelPP.ini -t. 6. Indítsuk ujra a Corel Photo Paintet. Remélem segíthettem. Üdv, Colalite !
Recommended Posts