krupa 0 Share Posted April 22, 2006 Sziasztok! Egy segítséget szeretnék kérni. 3 gépen használom a Corel 12-es csomagját. A legerõsebb gépen (P4 3GHz, 1GB RAM, 256MB VGA) a Photo-Paint-tel jelentkezett egy ideje a következõ: A Clone Tool nem klónoz. A jobb gombbal kattintva kijelölöm az eredeti területet, majd a bal gombbal kattintva tenném át a kép más részére, de semmit nem csinál, változatlan marad a kép. Bekapcsolom a Toolbox-on a Clone eszközt, ekkor megjelenik a Proparty Bar az összes szokásos állítási lehetõséggel, egyet kivéve: a Brush Type legördülõ menüt lenyitva teljesen üres, csak a Custom Clone található benne. A másik két gépen itt még rengeteg választási lehetõség van. Nem tudom, hogy a két jelenség között van-e összefüggés, mindenesetre engem az érdekelne, hogy miért nem tudok klónozni. Sokszor kellene használnom, és elég macerás, hogy ilyenkor mindig át kell ülnöm másik géphez, majd vissza. Próbálkoztam már a Workspace-t is lecserélni, de az sem segített. Elõre is köszönöm a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted April 22, 2006 Nem lehet, hogy egyszerõen csak más layeren voltál? Ha ez éppen egy üres layer, akkor nem csinál semmit a képpel. Próbáld meg a backgroundon elvégezni ugyan ezt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupa 0 Author Share Posted April 23, 2006 Nem új a jelenség, egy-két hete már küzdök vele. Nem csak layeren csinálja, hanem backgroundon is. Akár cpt-t nyitok meg, akár egy mezei jpg-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupa 0 Author Share Posted May 18, 2006 Feltettem az X3-at, azzal minden mûködik, te a 12-ben továbbra sem megy. Egyszerûen nem értem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted May 18, 2006 Próbáld meg újratelepíteni és a frissitéseket letölteni hozzá. Utóbbi idõben elég sokat adtak ki. (4-5-öt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupa 0 Author Share Posted May 20, 2006 Újratelepítéssel már próbálkoztam, sőt a registryből is eltávolítottam, ami maradékot találtam, de nem segített. Viszont ugyanerről a telepítőről más gépeken működik, sőt ezen a gépen is működött egy darabig. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted May 21, 2006 Akkor valami más progi zavart be neki, ami talán módosítot egy olyan dll-t, vargy más fájlt, amit a Corel is hassznál. Gondoldd végig, hogy miket telepítetettél a gépedre mióta a hiba jelentkezett. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupa 0 Author Share Posted June 19, 2006 Már mindent kipróbáltam. Igazából nem nagyon volt új program hozzá telepítve, de szép sorjában leszedegettem minden telepített progit, míg végül csak a corel maradt. De semmi változás. Újratelepítettem a corelt is ekkor, de semmi. Most áttértem X3-ra, ezzel egyelõre minden gond nélkül üzemel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colalite 0 Share Posted September 12, 2006 Sziasztok! Nekem is elöjött az a probléma amit Krupa írt, azzal a módosítással hogy a Brush tool se megy . Egyik napról a másikra lépet fel ez a probléma. Mindent próbáltam de semmi (ja a corel céget még nem hívtam ). Ha megoldodott akkor kérek osszd meg velem a megoldást. Köszönöm ! Üdvölzettel, Colalite! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colalite 0 Share Posted September 12, 2006 Hosszas kutakodás után megleltem a problémát egy külföldi oldalon, ahol 6 lépésben leírják a megoldást. 1. Zárjuk be a Corel Photo Paintet. 2. Nyissuk meg a \Documents and Settings\*saját neved*\ könyvtárat. 3. Lépjünk be a Applications Data\Corel\Graphics12 könyvtárba. 4. Lépjünk be a User Config könyvtárba és töröljük a következõ fájlokat PenTab.ini, Color.ini, és acorelapp.ini. 5. Lépjünk vissza a User Workspace\Corel PHOTO-PAINT12\_default könyvtárba és itt is töröljük a Brushes.ini, FiltMan.ini, és a CorelPP.ini -t. 6. Indítsuk ujra a Corel Photo Paintet. Remélem segíthettem. Üdv, Colalite ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts