Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Photoshop 8.0 (CS1)

Garono

Recommended Posts

Garono

Az lenne a gond, hogy a Free Transform opcióban egy 48*48-as ikont igazítanák egy adott helyre, 100 pixellel a kép bal szélétõl. Oké, mûködik is, csak egy-két pixelt levág az ikon bal szélérõl, és ez egy ilyen kis képnél igencsak meglátszik. Úgy van beállítva, hogy a kép közepét igazítsa, és 100 pixelt írtam be neki. És levágja, pedig nagyon sokféleképpen próbálkoztam. Valakinek van valami ötlete?

intruder

Nem egészen értem :hááát:

Fixed size-nak adtál meg 100 pixelt? A 48x48 az pixel méret?

Sajnos nem értem a probléma lényegét, de ha leírod másképp, megoldjuk :upsz:

Garono

Szóval, leírom a lehető legrészletesebben. :) Megnyitok egy 48*48-as (ikonméretű) .png fájlt, az egyik játékból leszedett ikont. Megnyitok egy új dokumentumot, ami 350*19-es. Fekete hátteret adok neki, meg zöldes effekteket. Ez mondjuk nem lényeges. :) Aztán kimásolom a teljes 48*48-as képet, és beillesztem. ja, és ez a két kép két rétegen van. A kis kép rétegét jelölöm ki, és oda megyek, hogy Edit -> Free Transform. Bejelölöm hogy a közepét vegye, és az X-nek a 100-as értéket adom. Oda is ugrik, de miután pipát nyomok, hogy oké, két pixelt levesz a kis kép bal oldaláról. Ez ilyen kis képnél sajnos meglátszik. :(

Szerk.: sőt! A jobb oldalon hozzáadja, amit a balról leszedett. Ezt szeretném kiküszöbölni. :)

intruder

Hááááát, ez nagyon érdekes... :hááát:

Próbáltam rekonstruálni, de nálam minden ok. Próbáld meg úgy, hogy a kis képet ne másold ki vágólapra és vissza a másik doksiba, csak fogd meg és simán húzd át a 350x19-esbe. Aztán a 350x19-es doksiban a vonalzón jobb klikk, állítsd pixels-re és húzz egy guide-ot 100 pixelre a kép szélétôl. Nem kell a free transform, csak fogd meg az ikon képét és húzzd oda a guide mellé. Hátha... :)

Garono

Vonalzós módszerrel mûködik a dolog, de így nem tudom, hogy mikor van középpen az ikon. :) Lehet, hogy már kéne egy újabb verzió. :)

intruder

Akkor kénytelen leszel függõlegesen is elfelezni a doksit egy guide-al 350x19-él a 350 felénél. Ha be van kapcsolva a Snap (Wiew_Snap) és azon belül a Guides, Layers, Document bounds, akkor szintén kijelölés nélkül oda fog "ugrani" a gide-hoz ahogy az egérrel húzod :)

És újabb verziót NE! a CS2 finoman szólva elég kiforratlan...

Garono

Oké, kösz hogy szólsz, már éppen sorbaálltam megvenni. :D De visszateszem a polcra. :) Kipróbálom amit írtál. :)

Így működik! Köszi!