Garono 14 Share Posted April 21, 2006 Az lenne a gond, hogy a Free Transform opcióban egy 48*48-as ikont igazítanák egy adott helyre, 100 pixellel a kép bal szélétõl. Oké, mûködik is, csak egy-két pixelt levág az ikon bal szélérõl, és ez egy ilyen kis képnél igencsak meglátszik. Úgy van beállítva, hogy a kép közepét igazítsa, és 100 pixelt írtam be neki. És levágja, pedig nagyon sokféleképpen próbálkoztam. Valakinek van valami ötlete? Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruder 0 Share Posted April 21, 2006 Nem egészen értem Fixed size-nak adtál meg 100 pixelt? A 48x48 az pixel méret? Sajnos nem értem a probléma lényegét, de ha leírod másképp, megoldjuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted April 21, 2006 Szóval, leírom a lehető legrészletesebben. Megnyitok egy 48*48-as (ikonméretű) .png fájlt, az egyik játékból leszedett ikont. Megnyitok egy új dokumentumot, ami 350*19-es. Fekete hátteret adok neki, meg zöldes effekteket. Ez mondjuk nem lényeges. Aztán kimásolom a teljes 48*48-as képet, és beillesztem. ja, és ez a két kép két rétegen van. A kis kép rétegét jelölöm ki, és oda megyek, hogy Edit -> Free Transform. Bejelölöm hogy a közepét vegye, és az X-nek a 100-as értéket adom. Oda is ugrik, de miután pipát nyomok, hogy oké, két pixelt levesz a kis kép bal oldaláról. Ez ilyen kis képnél sajnos meglátszik. Szerk.: sőt! A jobb oldalon hozzáadja, amit a balról leszedett. Ezt szeretném kiküszöbölni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruder 0 Share Posted April 21, 2006 Hááááát, ez nagyon érdekes... Próbáltam rekonstruálni, de nálam minden ok. Próbáld meg úgy, hogy a kis képet ne másold ki vágólapra és vissza a másik doksiba, csak fogd meg és simán húzd át a 350x19-esbe. Aztán a 350x19-es doksiban a vonalzón jobb klikk, állítsd pixels-re és húzz egy guide-ot 100 pixelre a kép szélétôl. Nem kell a free transform, csak fogd meg az ikon képét és húzzd oda a guide mellé. Hátha... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted April 21, 2006 Vonalzós módszerrel mûködik a dolog, de így nem tudom, hogy mikor van középpen az ikon. Lehet, hogy már kéne egy újabb verzió. Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruder 0 Share Posted April 21, 2006 Akkor kénytelen leszel függõlegesen is elfelezni a doksit egy guide-al 350x19-él a 350 felénél. Ha be van kapcsolva a Snap (Wiew_Snap) és azon belül a Guides, Layers, Document bounds, akkor szintén kijelölés nélkül oda fog "ugrani" a gide-hoz ahogy az egérrel húzod És újabb verziót NE! a CS2 finoman szólva elég kiforratlan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted April 21, 2006 Oké, kösz hogy szólsz, már éppen sorbaálltam megvenni. De visszateszem a polcra. Kipróbálom amit írtál. Így működik! Köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts