Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Dreamweaver MX 2004 probléma

Scorpion Spyke

Recommended Posts

Scorpion Spyke

Sziasztok, az lenne a problémám, hogy a progiban ha beteszek egy gombot, akkor azt csak az enterrel, tabokkal és elrendezéssel tudom elhelyezni! Nekem úgy kellene hogy az a gomb bárhol lehessen, mint pl a Frontpagenél ott is a képeket is lehet szabadon mozgatni!

A másik kérdésem, ha én letöltöttem egy php-s chatet, amit az oldalamra szeretnék beilleszteni, akkor a Dreamweaverben hogy kell ezt megtennni? Mert ha egy linket csinálok neki, akkor is csak a kódokat jeleniti meg a böngésző!

• 4 months later...
zsoltchelsea

Hi! A PHP-s chatnél nézd meg a kódot, hogy jó -e. Ha linket csinálsz neki, akkor másik oldalba szúrd be a chatet. Ha az oldalba akarod berakni, próbáld meg kerettel.

h.arpad

Ha jól értem akkor egy layer-re van szükséged. Fent az eszköztárban találsz egy olyat, hogy Layout (legördülő menü), utána kattints a Draw Layer opcióra. Egy div tag-be helyezheted a gombot, és máris oda mozgathatod, ahová szeretnéd.

Ha meg PHP-t akarsz belinkelni, ügyelj, hogy a fájl kiterjesztése .php legyen és így helyezd el a kódot:

<?php
ide a kódot
?>

Ha a PHP rossz, akkor valószínűleg inkább hibaüzenet jelenik meg.

Scorpion Spyke

Igaz már régen leszedtem a progit, de azért köszi. :)

Sanzi

Nekem az lenne a problémám, hogyha belinkelek egy képet - ami még FTP-n nincs fent - akkor a képnek nem teszi ki. Ez teljesen rendben van, hisz honnan is tenné. De ha feltöltöm a fájlt, és jó a link, nem jeleníti meg. Ilyenre nincs valami "frissítés" vagy hasonló? Remélem érthető... :upsz:

zsoltchelsea

A link oldalát is frissítsd! Figyelj arra, hogy a linkben ne legyen nagybetűs a kép neve...

Ugyanis az FTP kisbetűssé alakítja...:ötlet: