Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ASUS P4S800

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy elõlapi audio kivezetés bekötéséhez.Az audio kábelben összesen 7 vezeték van,melyek a következõk: SPK-R:fehér ,SPK-L:piros ,LIN:citromsárga ,MIC-VCC:kék ,GND:vastagabb fekete ,

MIC-IN:zöld ,RIN:fekete. Az alaplapi Front panel audio connectorról(10-1 FP_AUDIO) a kép itt képfeltöltés

Ha valaki tudna segíteni,hogy melyik kábelt melyik kivezetésre kell csatlakoztatni,azt megköszönném :kocc:

Egyébként egy mirofonos fejhallgatót szeretnék mûködtetni az elõlapról.Az alaplap Intel P4S800 ,SIS 648 FX.

Posted

Fuh, nekem ugyan ilyen lapom van, de mivel USB-s a fejhallgatóm, meg a házam se teszi lehetõvé Audio cuccok kivezetését, így nem foglalkozok vele.

Posted

Azért köszi hogy válaszoltál :)

Posted

Szia!

A jumpereket le kell szedni. A Line-out L és R = SPK-L és -R. GND=AGND. A többi találgatós :) Tudsz angolul? Itt talált a google valamit. Esetleg olvasgathatod, nem annyira vészes.

Szerk: közben megebédeltem+kicseréltem a linket egy jobbra. És most a fordítás jön: (a fenti link)

MIC2=MIC-IN; AGND=GND;MIC-PWR=MIC-VCC;LINE-OUT-R=SPK-R;BLINE-OUT-R=RIN;NC=üresen marad;LINE-OUT-L=SPK-L;BLINE-OUT-L=LIN

Remélem így működik.

JanowolF

Posted

Most értem haza,máris kipróbálom.Nagyon köszi !

janowolf! Tökéletes a megoldás!!! :taps::taps::taps:

Mégegyszer köszönet érte :istenvagy::istenvagy::istenvagy:

Posted

Örülök, hogy mûködik. Ha bedugod a fülest az elõlapi csatlakozóba, akkor a hangszórónak leveszi a hangját?

Posted

Igen. Akkor az alaplapi (hangkártya) hangszóró kimenet teljesen elnémul, ha erre gondoltál? Egyszerre csak egy működhet?

Posted

Akkor jó, ha elnémul. Szuper. Igen, egyszerre, csak 1.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Az alaplapom ugyan az, a házat viszont lecseréltem a lányom unszolására.Aerocool 3D Magic-re.Ebben viszont az audiokábelen más jelzések vannak:MIC DATA(fehér)MIC VCC(piros)EAR R(fekete-piros közösítve)EAR L(fekete-fehér közösítve)GND(fekete)EAR R(fekete)EAR L(fekete).Tudna valaki segíteni újfent ennek a bekötésében :?: A legelsõ hozzászólásomnál van a kép az alaplapi FRONT PANEL AUDIO CONNECTOR-ról.

Elõre is köszi :!:

Posted

Szia apa!

Ugorjunk neki újra? Engem elsõ ránézésre zavar, hogy 2-2 vezeréknek ugyan az a neve. (EAR-L; EAR-R)

Ugye a probléma még mindíg az, hogy 7 vezetéket 8 helyre dugni. Szerintem:

MIC2=MID-DATA

AGND=GND

MIC PWR=MIC VCC

L_OUT_R=EAR-R (piros fekete közösítve)

BLINE_OUT_R=EAR-R (fekete)

NC=üres

LINE_OUT_L=EAR-L (fekete fehér közösítve)

BLINE_OUT_R=EAR-L fekete

JanowolF

Posted

Szia janowolf!

Örülök, hogy megint segítesz.Bekötöttem ahogy javasoltad,s most az a helyzet ,ha bedugom a fülest,akkor nem némul el az alaplapi kimenet.Hallom a hangszórókat, szól a füles is. :hááát:Eredeti Bios, és az alaplaphoz kapott hangkártya driver: SoundMAX Integrated Digital Audio. Tudod csak azt nem értem, hogy a másik háznál miért mûködött jól :hmm:

Posted

Semmi gond, csak tippeltem. Igazából én most az azt csinálnám, hogy az egyező nevű vezetékeket megfordítom (L_OUT_R=EAR-R fekete) és hasonlóan a balt(L). Újabb tipp.

Kitartás működni fog (elöbb utóbb)

JanowolF

Posted

Kitartásban nincs hiány!Bocsi hogy csak késõn tudok reagálni a válaszra,de csak este 8 után érek haza,akkor tudok a gép elé ülni.Na meg hétvégén,ha az asszony meg a gyerek engedi :S Szóval fordítottam a vezetékeken,de ugyan az a helyzet . :headset:

Posted

Helló!

Szomorúan olvasom, hogy még mindíg nem OK. Már csak azért is, mert kifogytam a tippekből.

JanowolF

Posted

Szia!

Semmi gáz, elõbb vagy utóbb lesz rá megoldás,abban biztos vagyok. 8) Mégegyszer köszi!

• 1 year later...
Posted (edited)

Hello!

Nekemis szintúgy ugyanilyen alaplapom van de az a kényes helyzet hogy fogalmam sincs hogy belemegy e a DDR 2 Ram... :upsz: Nagyon hálás lennék, hogy ha valaki felvilágosítana. Ja és hogy belemegy e egy új gépházba: :nyíl:

Aspire X-Plorer

Edited by Gereby
Posted

Nem támogatja a DDR2-t, csak a DDR1-et, a házba belemegy, hiszen szabvány a méret.

Posted (edited)

Köszönöm a gyors választ! :) Akkor azthiszem hogy új alaplap lesz vételezve. :hááát:

Edited by Gereby