apa Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni egy elõlapi audio kivezetés bekötéséhez.Az audio kábelben összesen 7 vezeték van,melyek a következõk: SPK-R:fehér ,SPK-L:piros ,LIN:citromsárga ,MIC-VCC:kék ,GND:vastagabb fekete , MIC-IN:zöld ,RIN:fekete. Az alaplapi Front panel audio connectorról(10-1 FP_AUDIO) a kép itt képfeltöltés Ha valaki tudna segíteni,hogy melyik kábelt melyik kivezetésre kell csatlakoztatni,azt megköszönném Egyébként egy mirofonos fejhallgatót szeretnék mûködtetni az elõlapról.Az alaplap Intel P4S800 ,SIS 648 FX.
Sanzi Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Fuh, nekem ugyan ilyen lapom van, de mivel USB-s a fejhallgatóm, meg a házam se teszi lehetõvé Audio cuccok kivezetését, így nem foglalkozok vele.
janowolf Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Szia! A jumpereket le kell szedni. A Line-out L és R = SPK-L és -R. GND=AGND. A többi találgatós Tudsz angolul? Itt talált a google valamit. Esetleg olvasgathatod, nem annyira vészes. Szerk: közben megebédeltem+kicseréltem a linket egy jobbra. És most a fordítás jön: (a fenti link) MIC2=MIC-IN; AGND=GND;MIC-PWR=MIC-VCC;LINE-OUT-R=SPK-R;BLINE-OUT-R=RIN;NC=üresen marad;LINE-OUT-L=SPK-L;BLINE-OUT-L=LIN Remélem így működik. JanowolF
apa Posted April 17, 2006 Author Posted April 17, 2006 Most értem haza,máris kipróbálom.Nagyon köszi ! janowolf! Tökéletes a megoldás!!! Mégegyszer köszönet érte
janowolf Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Örülök, hogy mûködik. Ha bedugod a fülest az elõlapi csatlakozóba, akkor a hangszórónak leveszi a hangját?
apa Posted April 17, 2006 Author Posted April 17, 2006 Igen. Akkor az alaplapi (hangkártya) hangszóró kimenet teljesen elnémul, ha erre gondoltál? Egyszerre csak egy működhet?
janowolf Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Akkor jó, ha elnémul. Szuper. Igen, egyszerre, csak 1.
apa Posted June 10, 2006 Author Posted June 10, 2006 Sziasztok! Az alaplapom ugyan az, a házat viszont lecseréltem a lányom unszolására.Aerocool 3D Magic-re.Ebben viszont az audiokábelen más jelzések vannak:MIC DATA(fehér)MIC VCC(piros)EAR R(fekete-piros közösítve)EAR L(fekete-fehér közösítve)GND(fekete)EAR R(fekete)EAR L(fekete).Tudna valaki segíteni újfent ennek a bekötésében A legelsõ hozzászólásomnál van a kép az alaplapi FRONT PANEL AUDIO CONNECTOR-ról. Elõre is köszi :!:
janowolf Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Szia apa! Ugorjunk neki újra? Engem elsõ ránézésre zavar, hogy 2-2 vezeréknek ugyan az a neve. (EAR-L; EAR-R) Ugye a probléma még mindíg az, hogy 7 vezetéket 8 helyre dugni. Szerintem: MIC2=MID-DATA AGND=GND MIC PWR=MIC VCC L_OUT_R=EAR-R (piros fekete közösítve) BLINE_OUT_R=EAR-R (fekete) NC=üres LINE_OUT_L=EAR-L (fekete fehér közösítve) BLINE_OUT_R=EAR-L fekete JanowolF
apa Posted June 11, 2006 Author Posted June 11, 2006 Szia janowolf! Örülök, hogy megint segítesz.Bekötöttem ahogy javasoltad,s most az a helyzet ,ha bedugom a fülest,akkor nem némul el az alaplapi kimenet.Hallom a hangszórókat, szól a füles is. :hááát:Eredeti Bios, és az alaplaphoz kapott hangkártya driver: SoundMAX Integrated Digital Audio. Tudod csak azt nem értem, hogy a másik háznál miért mûködött jól
janowolf Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Semmi gond, csak tippeltem. Igazából én most az azt csinálnám, hogy az egyező nevű vezetékeket megfordítom (L_OUT_R=EAR-R fekete) és hasonlóan a balt(L). Újabb tipp. Kitartás működni fog (elöbb utóbb) JanowolF
apa Posted June 12, 2006 Author Posted June 12, 2006 Kitartásban nincs hiány!Bocsi hogy csak késõn tudok reagálni a válaszra,de csak este 8 után érek haza,akkor tudok a gép elé ülni.Na meg hétvégén,ha az asszony meg a gyerek engedi Szóval fordítottam a vezetékeken,de ugyan az a helyzet .
janowolf Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Helló! Szomorúan olvasom, hogy még mindíg nem OK. Már csak azért is, mert kifogytam a tippekből. JanowolF
apa Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 Szia! Semmi gáz, elõbb vagy utóbb lesz rá megoldás,abban biztos vagyok. Mégegyszer köszi!
Bene Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 (edited) Hello! Nekemis szintúgy ugyanilyen alaplapom van de az a kényes helyzet hogy fogalmam sincs hogy belemegy e a DDR 2 Ram... Nagyon hálás lennék, hogy ha valaki felvilágosítana. Ja és hogy belemegy e egy új gépházba: íl: Aspire X-Plorer Edited November 8, 2007 by Gereby
Pjotr Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Nem támogatja a DDR2-t, csak a DDR1-et, a házba belemegy, hiszen szabvány a méret.
Bene Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 (edited) Köszönöm a gyors választ! Akkor azthiszem hogy új alaplap lesz vételezve. Edited November 9, 2007 by Gereby
Recommended Posts