level 0 Share Posted April 16, 2006 Sziasztok! A problémám a következõ: van egy régebbi típusú gép (Pentium II, 400 MHz, 64 MB RAM). Indítás után F1-gyel valami eléggé más dolog jelenik meg, mint a modernebb BIOS beállítások (sajnos ezt elég nehéz érthetõen leírni ). Ha tovább megy az indítás, crtl+alt+b után jönnek elõ valamiféle bootolásra vonatkozó indormációk; a Default boot pontban csak 2 lehetõség van: Local és Network. Hogyan lehetne beállítani, hogy CD-rõl bootoljon? Lehetséges, hogy ez a gép olyat nem tud? Flopyról tud bootolni. Van valakinek tapasztalata ilyesmivel? Sajnos nem tudom, hogy milyen információkat kellene még megadnom ahhoz, hogy érthetõ legyen, mirõl van szó. Remélem, valaki tud segíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi 13 Share Posted April 16, 2006 Az "F1" helyett a "Del" billentyût próbáld megnyomni, hátha arra jön elõ a BIOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
level 0 Author Share Posted April 17, 2006 Del-re nem jön elõ semmi. F1-re a következõket listázza ki: System summary (nem lehet semmit se megváltoztatni) Product data (szintén nem lehet) Devices and I/O Ports Start Options Date and Time System Security Advanced Setup ISA Legacy Resources Power Management (A Product data alatt van egy olyan, hogy "BIOS MODE: Desktop", a Power Management alatt pedig hogy "ACPI BOIS Mode: Enabled/Disabled"; Enabled-re van állítva. Ha ezek számítanak valamit.) Ctrl+Alt+b-re a következõk jönnek elõ: Boot Method: (lehetõségek) PXE, TCP/IP, NetWare, RPL Default Boot: Local, Network Local Boot: Enabled, Disabled Config Message: Enabled, Disabled Message Timeout: 3, 6, 12 sec, forever Boot Failure Prompt: Wait for key, Wait for timeout TCP/IP választása esetén beugrik még ez is: Protocol: DHCP, BOOTP Netware választása esetén pedig ez: Protocol: 802.2, 802.3, EthII Én nem nagyon értek mindezekhez... lehet, hogy nagyon béna gépem van? Olyat, ahol választani lehet A, C és CD-ROM között, nem találtam sehol. Csak picit hihetetlenek tûnik, hogy van olyan számítógép, ahol ezt nem lehet megcsinálni... nincs tippetek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted April 17, 2006 De a Del gombot a gép bekapcsolásakor azonnal kell nyomni, nem az operációs rendszer bootolása elõtt! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
level 0 Author Share Posted April 18, 2006 Delete-re Keybord Error a válasz. Nem ismeri. Bármikor nyomom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olli 0 Share Posted April 18, 2006 Win 98 boot flopyról valószínûleg telepíteni kell DOS CD-ROM drivert, és azután behelyezni a telepítõ CD-t, majd indítani róla a SETUP fájlt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laali 0 Share Posted April 18, 2006 Ahogy elnézem az F1 már a BIOS volt. Vagy a Start options-ban, vagy az Advanced-ben lehet a boot sorrend, talán van benne CD-rõl is. Ha így nem megy akkor el tudok küldeni egy Windows98SE bootfloppy image fájlt (remélem még mûködik...) ez felismeri a CDROM-ot és lehet telepíteni Link to comment Share on other sites More sharing options...
level 0 Author Share Posted April 21, 2006 Köszi szépen! Idõközben találtam egy Small Boot Manager nevû programot, ingyenes és magyar fordítása is van, kicsit ugyan bajlódtunk az installálással, de most már MÛKÖDIIIIKKK!!!!!!!!!!! Köszi mindenkinek a segítõ szándékot, nagyra értékelem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verdadero 0 Share Posted June 9, 2006 Nekem az lenne a kérdésem hogy összeraktam a gépet bios felismer mindent ok de windows xp telepitésekor elérkezek a 238473 mb lemez:0 id:0 busz:0 atapi mbr ismeretlen lemez feliratig majd nyomok egy ntfs formázást erre nem enged formázni kiirja hogy hibás lehet a lemez vagy valami scsi bigyó aztán ennyi mi lehet a gond ? másik lemezre is ugyanez valamit biosban kéne löni? Vagy mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verdadero 0 Share Posted June 10, 2006 Ja és ami bios v2.58 as a bios amiben minden satára van állitva a vinyók pedig third master és slaven vannak biosban a dvdék pedig primary master /slave mindet ide meghajtóként kezeli és a csatik rendben próbáltam sata1 re jumperolva is de semmi nem tudja Xp formázni ! nemtudom ebböl több derült e ki de hátha ! és elöre is köszi ha valaki tud segíteni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts