Tibor5 Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Hali! A következõ lenne két gép egy Xp-s és egy Win98Se és egy Hp Deskjet 960c tipusú nyomtató megosztása. Mostanáig az Xp-és gépen volt megosztva a nyomtató és a Win 98 -as innen érte el. Mostanság a Win98-as ról egyre több lett a nyomtatni való meg valahogyan mindig elálítódik (pl.: az Xp-és gépet elõbb kikapcsolom, mint a Win 98-ast a következõ alkalommal már nem látja.) Valami olyan megoldást keresek, amelynél nem kell menni az Xp-és gépnek mint egy állandó szervernek, és mindegyikrõl lehessen nyomtatni. -elõre is kösz-
arpsoft Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Nekem van egy automatikus printer átkapcsolóm. Ha érdekel, akkor küldjél egy PÜ-t.
afonyatimi Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Sziasztok! Segítséget kérnék, problémám a következõ: Egy xp-s és egy win 98-as gép között szeretnék megosztani egy soros hp nyomtatót. A gépek (összesen négy) routeren keresztül kapcsolódnak a netre, jelenleg egymással nem kommunikálnak. Xp-n próbáltam beállitani a nyomtató megsztását hálózat létrehozásával, de a win 98-al gondom van. A segitséget elõre is köszönöm. Üdv: Áfonya Timi
arpsoft Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Az XP-n meg tudtad osztani a nyomtatót? Ha igen, akkor nem lesz probléma. Azt kell elérni, hogy a Win98-as gép be tudjon jelentkezni az XP-re (egyébként lehet, hogy jobban járnál ha a nyomtató a Win98-ra csatlakozna) Meg tudod pingelni a Win98-ról az XP-t?
afonyatimi Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Igen, xp-n megosztottam, de a w98ról nem látom azt a gépet. Az megoldható hogy arra legyen csatlakoztatva, és pingelni is tudok szerintem. De azért segitenél hogyan tovább? Köszi
Recommended Posts