Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MyVip


Faimre

Recommended Posts

Faimre

MYVIP tagok! Kaphatnék egy meghívót (faimre@mail.tvnet.hu)? Nagyon szeretnék egy ilyen ismerõskeresõben résztvenni! :mérges:

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Na meghívókéréssel................. :mérges:

Én se tudok oda bejutni, de nem kérek meghívót. Ha kapok, örülök, ha nem, akkor nem. Különben a véleményem az, hogy egy ilyen oldal indulásakor legalább két hónapig nyitva kéne lenni, és nem meghívózni, szóval ez nagyon rossz hozzáállás az üzemeltetõk részérõl. Úgy gondolják van fent három ember, aki elküldi 10-nek... Hát így lassan indul be. Ha le akarják körözni az iwiw-et, akkor a nyitás lett volna a legcélszerûbb...

Link to comment
Share on other sites

CDNorbi8

Privibe kérek egy e-mail cmíet, és kaptok!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
ProFiler

Ez jobb, mint az iWiW? Fõleg sebességben és stabilitásban érdekelne.

 

A kezdõoldaluk designja nekem nagyon tetszik.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Sebességben semmivel sem jobb. Az IWIW-tõl abban különbözik, hogy még van korlátlan meghívó, meg lehet adni percre pontosan mikor születtél, és várost nem kiválasztod, hanem irányítószámot kér, és az alapján tájol be. Ez talán jobb, mert nem kell városszavazás, minden város alapból fentvan. Ezeket leszámítva olyan mint az Iwiw.

Link to comment
Share on other sites

KeLa
iWiW: a T-Online-é lesz a legnagyobb közösségi webhely Forrás
Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Ez már volt a Cikkajánlóban, és amúgy is van iWiW topikunk!

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

csibe283

Úgy gondolják van fent három ember, aki elküldi 10-nek... Hát így lassan indul be. Ha le akarják körözni az iwiw-et, akkor a nyitás lett volna a legcélszerûbb...

Most néztem meg és MyVIP-en 269018 tag van jelenleg, két hét alatt 200ezer ember regisztrált. :) Úgy látszik mégis bejött nekik így is. Szerintem azért van ilyen sok ember, mert iwiwre nem lehet regisztrálni és akkor mindenki ide akar menni. De sok iwiwes ismerõsöm is megtaláltam itt. :)

Link to comment
Share on other sites

Adani

Így igaz, én is sok ismerõst megtaláltam ott is, kíváncsi vagyok õk, hogy bírják majd a rohamot.

Link to comment
Share on other sites

Baludada

Én már ott fent akadtam, hogy nem tudtam megjelölni senkit ismerõsnek(nem találtam a gombot :hááát: ) Egy kedves lány ismerõsöm azt mondta rá, hogy "szebb a grafikája, mint az iwiw-nek" nekem viszont sötétnek tûnik :S Akinek kell meghívó csak szóljon ;)

Link to comment
Share on other sites

Adani

Bizony itt még korlátlan meghívóküldés van.

Link to comment
Share on other sites

csibe283

Az a vicces, hogy ez a MyVIP is az Adatparkban van. :lol: Iwiw szerintem szebb, de hát lehet csak azért, mert azt szoktam meg. :) Elég szépen növekszik az adatbázisa, remélem ez nem fogja majd felmondani a szolgálatot egymillió felé. :) 273843 tagnál tart jelenleg.

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Az IWIW-nél rákerestem az orosháziakra , de úgy nem ad ki semmit, azt írja ki, hogy szûkítsem a keresési beállításokat. Csak, ha mondjuk megadom neki, hogy 14-20 évesig keressen. A myvip-nél simán rákeres, mondjuk lehet mert kevesebb tag van. A myvip szerintem jobb lenne , mint az IWIW, csak valahogyan át kellene csalogatni a népet oda, például a korlátlan meghívó jobb, mint az IWIW-en, mert ott ki kell várni egy idõt mire küldhetsz egyet. Amúgy jó lenne, ha csak egy ilyen szolgáltatás mûködne, mert van olyan ismerõsöm, aki csak az IWIW-en, és van olyan is, aki csak a myvipen van regisztrálva. Mindíg meg kell nézegetnem mindkettõt.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Bizony, nekem is így van. Az IWIW-en azért is vannak többen, mert sokan külföldrõl is használják, a MyVIP-et azt kevesebben. Meg azért az IWIW már ebben a formában is több mint fél éve létezik ( de már vagy 4 éve megvan, csak akkor még fapados volt).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Richy

MyVIP meghívót tőlem is lehet kérni :)

Link to comment
Share on other sites

ephébos

Abszolút egyetértek Halasi Miklóssal. Egyébként sem látom semmi értelmét annak, hogy olyan embereknek küldjek meghívót ismerősként, akiket még sohasem láttam. Ezzel az ismerőskereső szó értelmét is vesztette. Most úgy néz ki, mintha ez inkább egy "meghívó-küldő-kunyeráló őrület" lenne, amiben mindenki mindenkinek az ismerőse lesz, de legalábbis nem lesz sok különbség annál, mintha egy hatalmas hubra felmennél, ahonnan a pár milliós felhasználók közül ismersz 50-et, miközben további 200-at szétosztottál olyanoknak, akiket még életedben nem láttál; márha jól gondolom, hogy, hogy működik ez a dolog; minthogy látszani fog, hogy kinek küldtem el a meghívót, kvázi, ő is felkerül az ismerőslistámra.

 

Ha kivitelezhető lenne, akkor csak 20-22 éven felüliek kellene, hogy kapjanak meghívót, az az alattiak, csak meghívottak lehetnének, mert talán nem mondok nagyot azzal, ha azt álítom, hogy amennyiben kiépülne teljesen ez a rendszer, akkor a felhasználók alig 1% -a lenne olyan 20-22 év feletti, aki fűnek-fának osztogat meghívókat, és talán lenne esély rá, hogy az a rendszer épüljön ki, amit eredetileg elterveztek.

Link to comment
Share on other sites

Adani

De ha valakinek nincs még bent ismerõse, akkor miért baj, ha mástól kér meghívót? Még ezután is meg lehet tenni, hogy kitörlöd a kapcsolatot. És ha már bent van akkor meghívhatja az ismerõseit, és onnan már elindul a kör, õk is hívhatják az ismerõsöket.

Link to comment
Share on other sites

ephébos

Igen. Erre lett volna értelmes megoldás a szolgáltató részéről, amit Halasi Miklós írt, hogy nyílvánossá tenni egy ideig, és jól megszellezőtetni a létezését, mert azzal tényleg nincs bajom, ha valaki azért kérne meghívót, hogy utána az ismerőseit meghívhassa, (bár itt meg kell jegyezzem, hogy -ugyan nemtudom, csak gyanítom, hogy e-mail, és meghívó függő a regisztráció, de- célszerű(bb) lenne (szerintem), ha 2 hardver, 1 e-mail, 1 meghívó függő lenne a rendszer, de ez most mellékes, a lényeg, hogy) így is ki tud épülni a rendszer, de sokaknak ez inkább amolyan közösségi taggá válás érzésről, mint inkább arról szól szerintem, hogy megtalálja, újrafelfedezze, régnemlátott ismerőseit, (főleg a tizenévesekről beszélek most, akik a korukból kifolyólag sem fognak azzal foglalkozni, hogy pl. x évvel ezelőtt, milyen jóban voltak; vagyhogy mi ismerjük egymást, emlékszel? innen és innen... és a középsuli mennyire szétválasztott minket, stb...) vagyhogy kíváncsi legyen rá, hogy ki-kinek az imerőse és/vagy révén került be. És itt úszhat el az egész amikor már valakinek (az osztogatás miatt, és mert nem törölte ki azokat akiknek elküldte a meghívót) van 1000 ismerőse, akiből 100 akit ténylegesen ismer, a fentmaradóból meg jó ha a fele olyan aki valamelyik ismerősének az ismerőse. Lényegében azzal van a bajom, hogy kaotikussá válik egy rendszerezettnek induló közösség. Elhanyagolható veszteség van mindenhol, de ahogy ezek működnek, ez már túl van a tűrhető határon is szerintem. De kíváncsi lennék egyébként egy ilyen statisztikára, hogy pl az iwiw mennyire "ilyen", ebből a szempontból.

Link to comment
Share on other sites

Baludada

Kösz, hogy lenézed a fiatalabbakat :) Vannak éretten gondolkodók is közöttünk. Te is voltál 15 éves. Hogy mindenki felvesz mindenkit? Vannak olyanok iwiw-en akik szó szerint mindenkit bejelölnek! Geri Kalci, Mindenki Ismerőse stb, stb. Vannak akik arra pazarolják a "drága" meghívókat, hogy híres embereknek csináljanak regisztrációt. Nem hiszem, hogy Madonna, Chuck Norris, Beckham és sokan mások szabadidejüket iwiwezéssel töltenék. De mindegyiknek 1000 feletti ismerős száma van! Mert a sok okos bejelöli őket, mert "híresek"! Az, hogy Jézus Krisztus is fent van IWIW-en... Ehhez már nem sokat tudok hozzá szólni, csak sajnálni az illetőt, aki ilyen néven regelt. Erre tényleg felesleges meghívót pazarolni. Az Admin helyében az összes ilyen kamu-nevet törölném a p****ba. Lassítja a rendszert és elveszi a helyet azoktól, akik normális célokra használnák. Aki bejelöli Fogkefét, hogy ezzel gyarapítsa ismerősi számát, kicsit gáz. Mert nem ezért találták ki ezt az egészet.

A másik a sok, IWIW-en belüli körlevél! Hogy törölnek, ha nem küldöd tovább X embernek a levelet. Ezekkkel van tele a postaládám! És ezt se tizenévesek találják ki! Ja és aki Beckhamnak küldte a meghívót nem 13 éves! ;)

Link to comment
Share on other sites

ephébos
:jólvanna: Igazán neharagudj, és elnézést mindenkitől, akit esetleg bántóan érint amit írtam, nem volt cél a sértő hatás. Igen, voltam én is 15, de... Amit írtál ("Vannak olyanok iwiw-en akik szó szerint mindenkit bejelölnek!") az a másik probléma, amit csak mellékesen próbáltam zárójelben megjegyezni, hogy a (regisztrációs) rendszer, és ezek szerint a belső rendszer is hibás, márha ez tényleg úgy van, hogy bárki, bárkit felvehet ismerősének. (Nem a szavadban kételkedek ezzel, hanem, ha belegondolsz, akkor ez egy eszement dolog, és csak ez önmagában hihetetlen.) Akkor viszont ez nem több, egy hatalmas, közösségi játszótérnél, ahova mindenkit beengednek. A másik dolog... Nehéz ezt jól megfogalmazni, de amint írtad te is "Vannak éretten gondolkodók is közöttünk. Te is voltál 15 éves.", (igen, és mégegyszer bocsánat, ha megbántottam ezzel valakit...) de a tizenévesek mindegyike képlékeny, minden apró külső hatásnak következménye lehet az életükre, szerintem. Na most vagyok bajban, mert most kb. 2 oldalon keresztül kéne leírjak valamit, amit szóban elmondok 5-10 perc alatt, és az jön le amit akarok. :) A lényeg egyrészről, hogy, a többségnek benő a fejelágya, ahogy én gondolom kb 20-22 éves korig, persze vannak "későn érők", akik 28 évesen is akkora taplók, mint amilyenek mindíg is voltak, és persze vanak, akik mindíg idióta felnőttek maradnak, akikkel nem lehet mi kezdeni, de (legalábbis nagyon remélem, hogy) ők vannak kevesebben, azokhoz a fiatalokhoz képest (és itt tisztelet a kivételnek), akik hisztériás lázban törnek ki (ez főleg még az iwiw-es időkből hubokról tapasztalat), hogy egy meghívóhoz jussanak, vagy azokhoz, akik csak azért, hogy elhülyüljék az egészet, és tönkretegyék mások munkáját, amit persze élvezetből csinálnak. Nemtudom; lehet, hogy én nőttem fel rossz környezetben és csak "véletlen", hogy azt látom, hogy tizenévesek vagy akár 10 alattiak, vernek meg hajléktalanokat, szúrnak keresztül kardal embereket, alázzák meg a "gólyákat" mind középiskola, mind főiskola szintjén, de én emlékszek, hogy a legtöbb őrült ötletünk, abból a korból származott, mikor még mi is tizenévesek voltunk. A lényeg, ebben a rendszerben (és ezen volt a hangsúly) tényleg nem adnék x év alattiaknak meghívót, ha azt akarnám, hogy rend legyen, nemhiszem ugyanis, hogy pl 25 fölöttiek nagy százaléka azzal szórakozna, hogy hogyan barmolja szét az adott rendszert. De mondjátok, ha nincs igazam, vagy valamit rosszul ítélek meg; kíváncsi vagyok, hogy, ti hogy látjátok, én szeretném a legjobban, hogy megcáfolná valaki az elméletet, és más színben tünnének fel a dolgok. :huh:
Link to comment
Share on other sites

Adani

Tehát 18 év alatt nem jár. De így változna valami? Semmi. Sõt, a 13 éves akkor is regelne, de 18-nak hazudná magát. Az meg megint nem jó. Valóban sok kamu reg van, van az iwiw-en Dagobert Bácsi, Fogkefe, Chuck Norris, Adolf Hitler, George Bush, Bin Laden, és még sorolhatnám a kamu regeket, olyan 3-4000 ismerõssel. Abban igazad van, hogy aki erre pocsékolja a meghívót annak letörném a kezét. Sõt régebbne volt Gyurcsány és Orbán reg is, már nincs, mert az érintettek kérésére megszüntették. Olyanok is vannak, akik mindendit bejelölnek ismerõsnek, de õket úgy sem lehet kiszûrni. Annyit megtehetsz, hogy nem igazolsz senkit vissza, akit nem ismersz. Nekem édesmindegy ki miért használja, én csak azt igazolom vissza és azt jelölöm be, akit ismerek, és akkor nekem valóban úgy mûködik a dolog, ahogyan azt kigondolták. Kategorizálhatom is az ismerõsöket és ha egyszer véletlenül osztálytalálkozót vagy mondjuk házibulit akarok szervezni, akkor így gyorsan össze tudom szedni az érintettek nagy részét. Erre jó.

Link to comment
Share on other sites

Sanzi
Nemtudom; lehet, hogy én nőttem fel rossz környezetben és csak "véletlen", hogy azt látom, hogy tizenévesek vagy akár 10 alattiak, vernek meg hajléktalanokat, szúrnak keresztül kardal embereket, alázzák meg a "gólyákat" mind középiskola, mind főiskola szintjén, de én emlékszek, hogy a legtöbb őrült ötletünk, abból a korból származott, mikor még mi is tizenévesek voltunk.

Hát, ez most nekem úgy jött le, mintha minden tizenéves megverné a nyugdíjasokat, zaklatná az alatta járókat... stb...

Én perpill (pont ma lettem :D) 17 éves vagyok. Igazad van, rengeteg állat, debil, hülye gyereket ismerek, látok. De ez a normális embereknek megközelítőleg 5%-a, vagy annyi se. Nem kell általánosítani. Legrondább dolog a világon egy rétegre ráhúzni valamit, ami egy-két kirívó esetben megtörtént. Ha körbenéznénk az "érett, felnőtt gondolgodású" 25 évesek között, találnánk érdekes dolgokat. Sőt...

Link to comment
Share on other sites

Adani

Igazad van, még akkor sem kell ráhúzni senkire semmit, ha az abba a csoportba tartozók 99.99%-a ilyen, a maradék 0.01% megérdemli, hogy ne hasonlítsák õket a többihez.

Link to comment
Share on other sites

ephébos

@Sanzi: Mindenek elõtt Boldog Születésnapot! :) Éreztem, hogy hosszabban kellett volna írnom. :) Egy érzést akartam leírni, felkelteni, amit ilyen röviden nem lehet, nem akarom nagyon ragozni ezt tovább, de még kiegészítem most ezt. :) Nem ezt akartam, hogy lejöjjön, hogy általánosítok; én is útálom, ha általánosítanak, és ezért is hangsúlyoztam a "nagy százalékban" kifejezést, tehát a fiatalok körében jóval nagyobb azoknak az aránya, akik csak a rongálás kedvéért kezdenek bele dolgokba. A diákok körében ezt hívják kamaszkornak, a felnõttek körében ezt idiótizmusnak. :) A kamaszkorral vannak velejáró olyan dolgok, amiken egyszerûen túl kell esni ahhoz, hogy érett felnõtt válhasson valakibõl, szerintem.

Az általánosítás onnan jöhetett le talán, hogy lehetetlen elkülöníteni, azokat akik képesek be/elfogadni a normákat, amikhez-úgy az ember megtanul egy idõ után alkalmazkodni. Ez olyan kicsit, mint a "18 éven aluliak számára nem ajánlott" szöveg. Ki lehetne emelni biztosan egy-két olyan fiatalt, aki minden következmény nélkül megnézhetné a számára nem ajánlott mûsort, amint ki lehetne emelni a kamaszok közül olyanokat is (talán épp ugyan azokat), akik nem õrülnek meg ezen idõszak alatt. De talán épp ezért általánosítanak azok az emberek, akik kitalálták, hogy mindenki, aki 18 éven aluli, jobb lenne, ha másik mûsort választana, mert ez nagyon nem nekik való. Én ugyan ezt mondom (nem azt, hogy nem neki való, hanem, hogy ehhez hasonló érzés miatt írtam, hogy nem adnék egy bizonyos korosztálynak jogot arra, hogy égre-földre hívogathasson emberkéket), és innen jöhetett talán az általánosítás.

De

@Adani: igazad van, abban, hogy nem változna semmi, mivel a rendszer a rossz, és az a rendszer pedig aminél ez kivitelezhetõ lenne, anélkül, hogy attól kellene tartanunk, hogy tényleg a saját életkorát adja -e meg, az meg olyan komplikált, hogy már értelmetlen lenne. Ilyen szempontból viszont már értelmetlenné is vált a felháborodásomból kipattant vita. :hmm: De amit írtál, most az utolsó hozzászólásodban, azmár csak azért sem lehet igaz, mert ilyen általánosítás alapján hozzák meg azokat a szabályokat, minthogy szeszesitallal kiket szolgálnak ki, az említett 18-as karika, vagy a dohányárú...

 

"Ha körbenéznénk az "érett, felnõtt gondolgodású" 25 évesek között, találnánk érdekes dolgokat. Sõt..." Azért ehhez annyit hadd fûzzek még hozzá, hogy, azok nem érett gondolkodású felnõttek. A 60 évesek között is találunk olyanokat, akik viselkedésén meg lehetne lepõdni, de ez a korral csökken. A 22-30 évesek között inkább kamaszkorukban megragadt felnõttek vannak, de ha ezt egy grafikonon lehetne ábrázolni, akkor a kor elõrehaladtával, ez meredeken csökkenne, szerintem (bár szívesen megkérdezném egy 20 éve a szakmában lévõ pszichologus véleményét) (Egyébként ezek csak megközelítõ kor határok, hisz a határ talán érzékelhetetlen.)

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Először is, köszönöm szépen.

Másodszor. Az érett gondolkodást azért is tettem idézőjelbe. ;)

Amúgy értem miről beszélsz, és bizonyos mértékben igazat is adok neked.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...