ProFiler 0 Share Posted October 21, 2005 Megjelent az Opera böngészõ 9-es verziójának Preview 1 változata. Innen tölthetõ le. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted October 21, 2005 Ha a magyarra telepítem, magyar marad, vagy angollá változik? (Tudom, próbáljam ki ... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruzsa Dániel 0 Share Posted October 21, 2005 Mi a véleményetek róla, addig nem akarom kipróbálni míg nem meséltek róla! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicsi Sims 0 Share Posted October 25, 2005 Mikorra várható a végleges verzió? Ez most milyen verzió, amit le lehet tölteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted October 25, 2005 Elsõ bemutató változat. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissipos 0 Share Posted October 26, 2005 (edited) Hali! Nem emlékszem pontosan, de ha minden igaz, akkor általában 4-5 preview-kiadás szokott Operáéknál lenni. Amire meg megintcsak nem emlékszem: a preview után jönnek a béták? Sz'al szerintem igen az elején járnak még. Én mindenesetre leszed(t)em, és ki is fogom próbálni. __________________ Azóta egy kicsit próbálgattam is ezt az új verziót. Eddig néhány újdonságot vettem csak észre. Gondolom ezek száma nõni fog idõvel. Amit elsõre megállapítottam: telepítés után bemásoltam a megfelelõ mappákba a skineket, a könyvejelzõ(ke)t, meg a leveleimet is. Indításkor közölte, hogy mostantól másféle módon kezeli a leveleket, és át akarom-é konvertálni õket. Miután okét nyomtam a régi leveleimet is szépen kezelte. A másik -hasznos!- újdonság: amikor egy oldalon keresek, akkor nem egymás után keresgéli a szót, hanem egyszerre kijelöli mindet (az összes találatot). Sõt ha teljesen megegyezik a szó, akkor zöld, ha pedig egy hosszabb szóban van benne, akkor sárga színnel emeli ki. A 9-es Opera már Opera-ként azonosítja magát. Amit a beállításoknál észrevettem: a források megtekintéséhez nem külsõ progit használ alapból, hanem "önmagát". Amit gyorsan leellenõriztem: gmail-nél nekem nem rendesen ment minden amikor Operát használtam. A beállításokat egyszerûen nem "vette" be. Mostmár ez is megy szuperül. Eddig stabilnak mutatkozik. Egyszer sem omlott össze, bár az is igaz, hogy ilyen gondom utoljára valamikor a 7-es verzió betáinál volt. Most így hirtelen nem jut eszembe más. Edited October 26, 2005 by kissipos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalolib 1 Share Posted October 28, 2005 A letöltéskezelõhöz nem nyúltak hozzá? Azt lehetne egy kicsit foltozgatni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted October 28, 2005 Nekem valamiért nem települt fel. Vagy elötte le kell szedni a 8.5-öt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissipos 0 Share Posted November 5, 2005 Hali! Hát mivel ez preview változat, így ajánlatos más könyvtárba telepíteni, és az Opera 8.5-öt meghagyni. Nekem gond nélkül megy egymás mellett a kettõ, sõt akár egyszerre is. Én Opera9 könyvtárba telepítettem. Gond nélkül fel is ment. Azóta szinte csak ezt használom (már amikor Win alól netezek). Eddig stabil -egyszer se omlott össze! MiniDisc, megoldódott azóta nálad a gond? Vagy nem is próbálkoztál vele azóta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted November 5, 2005 Nem, azóta nem próbálkoztam vele. Amennyit én használom, jó nekem a 8.5 is. Megvárom a végleges 9-est. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted February 11, 2006 Letölthetõ az Opera 9 Preview változata! Letöltés Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruzsa Dániel 0 Share Posted February 11, 2006 Tegnap este olvastam teletexten, hogy ez is ilyen widgetes lesz, hogy lehet belerani tõzsdét, idõjárásjelentést...Meg lesz benne bittorrent is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissipos 0 Share Posted February 13, 2006 Hali! Aznap, amikor kijött az Opera 9 TP2 letöltöttem. Felraktam a 8.51 mellé, nem rá. Azóta csak ezt használom. Eddig szuperül megy. egyszer sem omlott össze. A TP1-el öszehasonlítva: van jópár új funkciója. Ezenkívûl a TP1-nél fura módon a letöltésvezérlõ a letöltendõ fájlok zöménél hibát írt ki, pedig a fájlok lejöttek, és normálisan mûködtek, azaz nem voltak töröttek, ez a furcsaság már nem jelentkezik. Eddig pozitív tapasztalataim vannak. Van azonban egy furcsaság: a widgetek nálam nem szuperálnak. Ha letöltök egyet és utána bezárom az Operát, majd újraindítom, akkor a widget sehol. Pedig ott van a könyvtárban és mégse mûködik. Mondjuk nem vagyok oda a widgetekért, de tettem egy próbát, elvégre annyit megér a dolog. Mondjuk egy jó idõjárásjelzõ widget jól jönne. Kíváncsi vagyok milyen lesz a végleges! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted February 14, 2006 Nálam nem mûködik a widget. Ha beakarok valamit állítani, a letöltésnél egy idõ után megjelenik "nem válaszol" és áll egyhejben bénán. Csak az Operából kilépés segít. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissipos 0 Share Posted February 14, 2006 Hali! Nálam ilyen problélma nincs. Nálam annyi baj van (csak) a widgetekkel, hogy kikapcsolás után tölthetem le újra. Valahogy nem jegyzi meg, hogy már le van töltve, pedig ott van a megfelelõ könyvtárban. Lehet bugos még egy kicsit, de majd meglátjuk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruzsa Dániel 0 Share Posted February 14, 2006 Ez még csak nagyon kezdeti verzió, a végsõ tuti nagyon jó lesz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted February 16, 2006 Valaki próbálta már az opera bit torrent letöltését? Nálam létrehozta a könyvtárat és lefoglalta a fájlok helyét azóta semmi (cc 10 óra). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissipos 0 Share Posted February 16, 2006 Hali! Igen én próbáltam már. Nálam rendesen ment. Mondjuk egy doogra nem árt odafigyelni: seederek és leecherek száma. Ha senki nem osztja meg az adott fájlt, akkor nem is fog lejönni!!! Egyes bittorent oldlakon kiírják, hogy az adott idõpontban hanyan osztják meg az adott fájlt. Általában ezek alapján jó esély van a fájl letöltésére. Ha azonban Mac OSX alatt használod az Opera 9 2-es preview-ját, akkor akár a program is lehet a hiba forrása -ezt olvastam valahol. Azóta kijött egy frissebb preview is, mert az opera mostantól heti buildekete fog kiadni. Ezzel már Mac OSX alatt is mennie kelelne a bittorentnek! Nem tudom segítettem-é valamit?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted February 16, 2006 Igen segítettél, koszönöm. Mikor elkeztem a letöltést volt megosztás, most hogy írtad, megnéztem 0/0, azaz senki nem osztja meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted April 13, 2006 Kipróbáltam a 9-es Operát, mivel a második betaja is megjelent. Írták a kissipos által belinkelt cikkben, hogy javítottak a webszabványok kezelésében. Örömömre szolgál, hogy ez igaz, tényleg így van! Bár a listába rendezett linkelt képekkel még mindig baja van, de azért pozitív irányú a változás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissipos 0 Share Posted April 13, 2006 Hali! Ha valakit érdekel a készülõ Opera, akkor érdemes erre a linkre ellátogatnia. Egyébként ha minden igaz nemsokára kijön a 9-es Operából egy béta (nem preview, hanem béta) kiadás. Másik hasznos oldal. Ide is érdemes ellátogatni. Itt az Operával kapcsolatos cikkek is fellelhetõek (pontosabban linkek). Én folyamatosan használom a heti (félheti) buildeket. Eddig nagyon jól haladnak. A widgeteket egyre jobban megoldják -a kezelését. Stabilitás terén is haladnak. Remélem azért még újítás is lesz benne! áhoj, József Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted April 20, 2006 Megjelent az Opera 9 böngésző első nyilvános bétája Link to comment Share on other sites More sharing options...
K 0 Share Posted April 21, 2006 Sziasztok! Évek óta opera használó vagyok. Amivel hírdetik magukat, miszerint a leggyorsabb böngészõ a világon, csak egyetérteni tudok. Kipróbáltam párat, de hihetelen gyors, lazán lenyomja bármelyiket. Messzemenõkig elégedett vagyok vele: jól konfigurálható, jól kezelhetõ, a maga módján egyszerû, de nagyszerû. A 9-est megjelenése óta, pár hónapja használom, de eddig errõl is csak elismeréssel szólhatok. Stabil, egész jók az új dolgok benne, fõleg ez a kis képes rendszer a fülek fölötti kurzorra tetszik, de a widget-ek is jól használhatók, ha valaki szükségét érzi. Mivel nyilván a 8 alapjaira épül, a nyolcasra készített magyarítással használom és semmi gond vele. Azt hiszem, a készítõk tapasztalatával, mire kijön az új teljes verzió megoldják az esetleges problémákat és egy makulátlan, erõs pozícióját tartó böngészõt kapunk kézhez. Tehát maradok továbbra is az opera lelkes híve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted April 22, 2006 Van-e benne reklámblokkoló? Ez érdekelne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted April 22, 2006 Igem! A 9.00.8212 ben például minden egyes honlapra külön beállításokat adhatsz meg. Sokmindent kitilthasz, a javascript is oldalanként szabályozható, de globálisan is állíthatók a dolgok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts