Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MediaPortal tippek

Recommended Posts

Halasi Miklós
Posted

Hali mindenkinek!

Most nyúzom a MediaPortal 0.2 RC3-as verzióját. Ez már sokkal többet tud, mint az 1.x-es verziók, a csatornákat már megtalálja a tuneren, és automatikusan fel is veszi. Viszont a csatornák beállítása nem leányálom!

A csatornákat a teletext alapján nevezi el. Ha xmltv-t akarunk használni, akkor át kell nevezni őket máris, beállítás után!

1. Duplaklikk a csatornán és máris szerkeszthető a neve. Lényeges, hogy az xml fájlban lévő nevet adjuk neki!

2. Na ezután a csatornalistában megjelenhetnek nullás frekvenciájú csatornák. Bosszantó. Ezért azt kell tenni, hogy frekvencia szerint csoportosítunk az oszlop tetején, és a nullásokat töröljük.

3. Menjünk át a csoportosításhoz és Pin kód nélkül hozzunk létre egy új csoportot.

4. A második fülön válaszd ki az újonnan létrehozott csoportodat és a bal oldali listából tedd át a csatornákat, amiket használni akarsz.

5. Ezután töröld ki az Analog csoportot.

6. Nézd meg, hogy a csatornalista nem bővült-e vissza a nullásokkal. Ha nem, akkor AZONNAL exportáld a listát a felkínált néven és helyre!!!!

Ha ezt nem teszed meg, kezdhetsz mindent elölről!!!

Ezután ha újra kinyitjuk a beállításokat és a csatornalistában ott vannak a nullások, akkor:

- zárd be a beállításokat

- menj a program mappájában a MediaPortal\database könyvtárba, és töröld ki a TVDatabase nevű db3 fájlt.

- nyisd ki újra a beállításokat és importáld az előbb exportált listát

- ha kell, nézd meg a tévékártya beállításainál az országot! (Nekem elállítódott)

Na ezután hátradőlhetünk, mert már nem zargat a program, csatorna beállítások készen vannak.

Tudom, bonyolult, de ezt sikerült három nap alatt kitapasztalni, szóval ez a járható ösvény. ;)

Aki ki akarja próbálni, pluginekel, bőrökkel és még sok mással együtt ingyen innen tölthető le:

http://www.team-mediaportal.com

És még egy észrevétel: az áprilisi számunkban lévő Ansys HTPC szintén MediaPortalt használ, csak még az 1.3-as verziót, kissé átírva, és egyedire szabva.

Halasi Miklós
Posted

Ma még szórakoztam egy kicsit az xmltv beállításokkal is, és kiderült, ha nem akarja beolvasni az xml fájlt, akkor ki kell üríteni a TVGuide-ot a Program Guide ablak alján lévő gombbal. Ha a TVxB ini fájljába be van írva, hogy +1 órát adjon hozzá az időhöz, akkor kipipálhatjuk a Program Guide ablakban, hogy a fájlból vegye az időzónát. Ugyanitt a második fülön a fájlt kell kiválasztani, de minden legyen inaktívban, nehogy elvesszen a letöltött műsor!

Egyelőre ennyi, sajnos pont a csatornabeállítás a legkomplikáltabb az egész programban, ehhez képest a pluginek, vagy az xmltv műsor lehívása csak hab a tortán. :)

Az XMLTV-ről annyit: sajnos az eredeti xmltv program valahol bugos, több verziót is néztem, nem szedi le a tévélistát. Ezért a TVxB programot ajánlom, aminél egy ini fájlt kell módosítgatni, és máris lent van a tévéműsor a kívánt helyen és névvel.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Hello

Én is szeretnék egy kis segítséget kérni.

Nemrég vettem egy Spphire Theatrix TV tuner karit. Az a problémám hogy nálunk sajnos még nincs kábeltévé. :( Majd állítólag a kiépítést nyár végére felyezik be. :(

És ugye normál antennásról nyomulnék. Olyan problémáim vannak hogy.

M1: Hang csakis úgy van ha Romániát választom körzetnek ha Magyarországot Németországot akkor nincs és más cstornákat pl. TV2, RTLK-t így nem találja meg csak akkor ha Németországot állítom be. :)

Van itt kombó rendesen.

Idáig ok, hogy fixálom hogy M körzetnek Romániát vegye figyelembe és utána kerestetm meg a többit, de ha Németországgal megtalálom a TV2-t annak pl. ilyen hogy is mondjam kicsit kásás a hangja és mellesleg a kép is ilyen. Már lassan 2 napja ezzel töltöm az idõm és nem találok semmi megoldást. :(

Nem tudna valaki segíteni?

Elõre is köszi.

Ja, múgy 0.2 RC4 van fent.

Halasi Miklós
Posted
Nem tudna valaki segíteni?

Sajnos a csatornakiosztás mindenhol eltérő, ezért csak annyit tehetsz, hogy több országot is kipróbálsz. Az ATI tunere pedig amúgy is spéci, szóval nem tudom hogyan lehet biztosra behangolni vele a MediaPortalt. :(

• 3 weeks later...
Posted

sziasztok

az ujságban megjelent media portal rc2 programot feltelepitetem és aleadtek winfast 2000 expert tv kártyát

felismerte és müködöt de a rc 4 es verzioval már hibát ir ki és nem müködik valaki tud segiteni ?

elöre is köszönöm

Posted

Na akkor, használja mindenki a most megjelenet 0.2-es verziót.

Az már tökéletesen megy és nem bugos ahogy észrevettem.

A csatornák is jók lettek (Megoldás: nVidia PureVideo Decoder.) ;)

Még az XML TV-vel sz***kodok mert állandóan azt írja ki hogy nincs megjeleníthetõ mûsorfüzet de ha így megy minden még ma az is jó lesz. :lol:

Posted

Behergeltem. :)

Köszi minden segítséget + ezt a kis tutorial-t is.

Csak az volt a baj hogy mire az az 58 csatornát betölti az MP majd nem 2-3 perc. :)

• 3 weeks later...
Posted

A Mediaportalt lehet-e mûködtetni olyan távirányítóval, aminek az infra portja nem is az alaplapi IRDA portra és nem is valamelyik soros portra csatlakozik, hanem közvetlenül a TV kártyán lévõ "infra" csatlakozóra? A MediaPortal vagy a Human Interface Programmer szempontjából az ilyen távirányítók csatlakozója minek minõsül? (az utóbbi program úgy jön a képbe, hogy a PCWorld-ben lévõ ismertetõ screenshotja szerint a MediaPortalhoz és a ChrisTV-hez is be lehetne állítani a távirányítót) A távirányító a TV kártya gyári programjával mûködik, egy remote.exe nevû program segítségével, de nem állapítható meg se az, hogy ki készítette a programot, se az, hogy milyen kapcsolaton keresztül kommunikál a TV kártyával. Van valami megoldás, vagy ez a "felejtõs" kategóriába tartozik?

Halasi Miklós
Posted

Ha a távirányító nem látszik külön egyszégnek, vagy virtuális soros portnak, akkor érdemes a kártyára rákeresni, hogyan kezeli a HIP, mert biztos van valami plugin hozzá. Ha pedig Pinnacle tunerrõl van szó, akkor az ini fájlt kell csak szerkeszteni.

Posted

Ez speciel egy E-tech márkájú TV kártya távirányítója lenne (de külsőre némelyik Kworld-é is ugyanilyen, desing mentes, téglalap alakú, lapos fóliatasztatúra, de működik), a HIP sajnos sehogyan sem kezeli. A HIP meglepő módon egy másik gépen a Pinnacle távirányítójára sem reagált, pedig ott a távirányító a Vision-t ( ez az a program, amit gyárilag adnak a Pinnacle TV kártyákhoz) és a ChrisTV-t is rendesen működteti. A profiles.ini szerkesztésével odáig jutottam, hogy most már a távirányító RADIO gombjával el tudom indítani a MediaPortal.exe-t (mivel a kártya FM-et nem tud, ezt a gombot amúgy sem tudnám kihasználni), de utána már semmit nem csinál ( a MediaPortalból is csak billenytűzettel tudok kilépni. Megköszönném ha tudnál küldeni PÜ-ben vagy e-mailben egy működő példányt (már ha van ilyened). Az angol MP fórumon volt egy Pinnacle-s hozzászólás, de vagy félreértettem valamit, vagy nem úgy működik, ahogyan elképzeltem, de azzal sem csinál semmit.

Posted

Sziasztok!

A HIP-et szeretném kipróbálni egy Pinnacle távirányítóval, de nem tudom, hogy állítsam be?

Már szóba került, de nem derült ki az, hogy hogyan kell ezt csinálni.

Köszi

• 3 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Nekem pusztán csak annyi a problémám a Mediaportal-lal, hogy bár a weblapukon támogatottnak jelzik mégse ismeri fel a tuner kártyámat (ASUS MyCinema P7131) Valakinek van esetleg ilyen kártyája?

Halasi Miklós
Posted
A HIP-et szeretném kipróbálni egy Pinnacle távirányítóval, de nem tudom, hogy állítsam be?

A Pinnacle távirányítójához nem a HIP-et kell használnod, hanem a távirányító .ini fájlját... ;)

Posted

A Pinnacle távirányítójához nem a HIP-et kell használnod, hanem a távirányító .ini fájlját... ;)

Hogyan pontosan? Az eredeti .ini fájl módosítgatásával odáig jutottam , hogy a Visionnal és a ChrisTV-vel mûködik, de a MediaPortal-lal nem csinál semmit. Nem idézném be az egész profiles.ini-t, de ha igaz, akkor title szekciót kell kibõvíteni:

[title -]

PCTV Teletext -=PCTV Teletext

PCTV WebText -=PCTV WebText

Media Portal -=Media-Center

és a végére beszúrni egy mediaportalos részt:

[Media-Center]

key63=KEYBOARD UP+^UP

key62=KEYBOARD DOWN+^DOWN

key59=KEYBOARD RIGHT+^RIGHT

key61=KEYBOARD LEFT+^LEFT

key26=KEYBOARD ENTER+^ENTER

key29=KEYBOARD ESC+^ESC

key45=KEYBOARD y+^y

key30=KEYBOARD s+^s

key11=KEYBOARD b+^b

key13=KEYBOARD p+^p

key49=KEYBOARD 1+^1

key50=KEYBOARD 2+^2

key51=KEYBOARD 3+^3

key52=KEYBOARD 4+^4

key53=KEYBOARD 5+^5

key54=KEYBOARD 6+^6

key55=KEYBOARD 7+^7

key56=KEYBOARD 8+^8

key57=KEYBOARD 9+^9

key58=KEYBOARD 0+^0

key43=KEYBOARD F1+^F1

key19=KEYBOARD r+^r

key23=KEYBOARD r+^r

key30=KEYBOARD a+^a

key21=KEYBOARD BLANK+^BLANK

key15=KEYBOARD -+^-

key27=KEYBOARD =+^=

Ezt meg csináltam, de a fentiekbõl nem derül ki, hogy a távirányító melyik gombja indítja a Mediaportal-t, nekem ezzel nem mûködött.

Kipróbáltam a ChrisTV-hez hasonló módon, a Rádió gombhoz rendeltem a MediaPortal.exe indítását, ez el is indította, de semmilyen funkciót nem lehetett elérni a távirányítóról, még a kikapcsolást sem. Mi lenne a megoldás?

Posted

Köszi ezeket még nem láttam, (pedig én is itt keresgéltem). Ezek más szisztémának látszanak, hátha beválik valamelyik.

Halasi Miklós
Posted

Csak írd be ide is, ha valamelyikkel megy! ;)

Posted
Csak írd be ide is, ha valamelyikkel megy! ;)
Sajnos ezekkel sem megy, de ezek valószínűleg újabb típusú távirányítókhoz való eljárások, mert itt a billentyűkódok ezer felettiek (mindegyik 4 számjegyű) , az én távítányítóm kódjai pedig mind 100 alattiak (2 számjegyűek). Próbáltam úgy is, hogy az új leírás szerinti beállításokat átírtam az én távirányítóm szerintire:

; numeric key 1

key1022=KEYBOARD 1+^1

; numeric key 1

key49=KEYBOARD 1+^1

De így sem működik. Pedig biztos van megoldás, mert a ChrisTV a PinnacleSystemtől teljesen független fejlesztésű program, mégis működik rendesen.

Halasi Miklós
Posted

Na várj, mert a ChrisTV egy front program, tehát elsődleges fókuszban van betöltés után és megy a dolog. Viszont pl. a PowerDVD 6 esetében mindig látnod kell a kezelőpultot, ha távirányítóról akarod kezelni, mert anélkül nem csinál semmit. A PowerDVD 7-ben meg ez a módszer sem működik. :( Valószínűleg a MediaPortalnál is ez lehet a helyzet...

Posted
A Mediaportalt lehet-e mûködtetni olyan távirányítóval, aminek az infra portja nem is az alaplapi IRDA portra és nem is valamelyik soros portra csatlakozik, hanem közvetlenül a TV kártyán lévõ "infra" csatlakozóra? A MediaPortal vagy a Human Interface Programmer szempontjából az ilyen távirányítók csatlakozója minek minõsül? (az utóbbi program úgy jön a képbe, hogy a PCWorld-ben lévõ ismertetõ screenshotja szerint a MediaPortalhoz és a ChrisTV-hez is be lehetne állítani a távirányítót) A távirányító a TV kártya gyári programjával mûködik, egy remote.exe nevû program segítségével, de nem állapítható meg se az, hogy ki készítette a programot, se az, hogy milyen kapcsolaton keresztül kommunikál a TV kártyával. Van valami megoldás, vagy ez a "felejtõs" kategóriába tartozik?

Girder plugin nincs hozzá?

Én a tv tuner karimhoz való távírányítót +girder használom a MP-hoz.

Posted
Na várj, mert a ChrisTV egy front program, tehát elsõdleges fókuszban van betöltés után és megy a dolog. Viszont pl. a PowerDVD 6 esetében mindig látnod kell a kezelõpultot, ha távirányítóról akarod kezelni, mert anélkül nem csinál semmit. A PowerDVD 7-ben meg ez a módszer sem mûködik. :( Valószínûleg a MediaPortalnál is ez lehet a helyzet...
Amit az elején írtál az nekem magas. Én úgy gondoltam, hogy ezek a távirányítós dolgok úgy mûködnek, hogy van egy a háttérben folyamatosan futó program (a pl. valamilyen gyári portéka: IRassistant, remote.exe stb.) vagy külsõ fejlesztésû (WinLIRC, Girder stb.), ez fogadja a beérkezõ infravörös jelsorozatot, átalakítja egy billentyûkombinációvá, azt továbbítja az oprendszer felé, az pedig a többi futó program felé és jó esetben valamelyik közülük reagál rá. Csak sajnos ez nem mindig jön össze.

Girder plugin nincs hozzá?

Én a tv tuner karimhoz való távírányítót +girder használom a MP-hoz.

Ez a Girder nem valami fizetõs dolog?

Posted

Az újak fizetősek, de a régebbi változatok mitha ingyenesek lettek volna (nekem is még a 3-mas girder van meg). Ha van hozzá plugin, akkor nyert ügyed van.

Halasi Miklós
Posted
Amit az elején írtál az nekem magas. Én úgy gondoltam, hogy ezek a távirányítós dolgok úgy mûködnek, hogy van egy a háttérben folyamatosan futó program (a pl. valamilyen gyári portéka: IRassistant, remote.exe stb.) vagy külsõ fejlesztésû (WinLIRC, Girder stb.), ez fogadja a beérkezõ infravörös jelsorozatot, átalakítja egy billentyûkombinációvá, azt továbbítja az oprendszer felé, az pedig a többi futó program felé és jó esetben valamelyik közülük reagál rá. Csak sajnos ez nem mindig jön össze.

Én is így gondoltam, de a PowerDVD-nél mintha két program lenne, és a megjelenítõ ablakra nem veszi a jelet, csak amikor a vezérlõ is látszik. A ChrisTV-nél ilyen gond nincs, ott a pult nem külön taszk. A MediaPortalnál is lehet, hogy hasonlóval van dolgunk... :hááát:

Posted

Problemat akartam leiirni de kozben megoldottam :) Úgyhogy mostmar nekem is teljes erteku mediaportalom van :)