Halasi Miklós Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Hali mindenkinek! Most nyúzom a MediaPortal 0.2 RC3-as verzióját. Ez már sokkal többet tud, mint az 1.x-es verziók, a csatornákat már megtalálja a tuneren, és automatikusan fel is veszi. Viszont a csatornák beállítása nem leányálom! A csatornákat a teletext alapján nevezi el. Ha xmltv-t akarunk használni, akkor át kell nevezni őket máris, beállítás után! 1. Duplaklikk a csatornán és máris szerkeszthető a neve. Lényeges, hogy az xml fájlban lévő nevet adjuk neki! 2. Na ezután a csatornalistában megjelenhetnek nullás frekvenciájú csatornák. Bosszantó. Ezért azt kell tenni, hogy frekvencia szerint csoportosítunk az oszlop tetején, és a nullásokat töröljük. 3. Menjünk át a csoportosításhoz és Pin kód nélkül hozzunk létre egy új csoportot. 4. A második fülön válaszd ki az újonnan létrehozott csoportodat és a bal oldali listából tedd át a csatornákat, amiket használni akarsz. 5. Ezután töröld ki az Analog csoportot. 6. Nézd meg, hogy a csatornalista nem bővült-e vissza a nullásokkal. Ha nem, akkor AZONNAL exportáld a listát a felkínált néven és helyre!!!! Ha ezt nem teszed meg, kezdhetsz mindent elölről!!! Ezután ha újra kinyitjuk a beállításokat és a csatornalistában ott vannak a nullások, akkor: - zárd be a beállításokat - menj a program mappájában a MediaPortal\database könyvtárba, és töröld ki a TVDatabase nevű db3 fájlt. - nyisd ki újra a beállításokat és importáld az előbb exportált listát - ha kell, nézd meg a tévékártya beállításainál az országot! (Nekem elállítódott) Na ezután hátradőlhetünk, mert már nem zargat a program, csatorna beállítások készen vannak. Tudom, bonyolult, de ezt sikerült három nap alatt kitapasztalni, szóval ez a járható ösvény. Aki ki akarja próbálni, pluginekel, bőrökkel és még sok mással együtt ingyen innen tölthető le: http://www.team-mediaportal.com És még egy észrevétel: az áprilisi számunkban lévő Ansys HTPC szintén MediaPortalt használ, csak még az 1.3-as verziót, kissé átírva, és egyedire szabva.
Halasi Miklós Posted April 12, 2006 Author Posted April 12, 2006 Ma még szórakoztam egy kicsit az xmltv beállításokkal is, és kiderült, ha nem akarja beolvasni az xml fájlt, akkor ki kell üríteni a TVGuide-ot a Program Guide ablak alján lévő gombbal. Ha a TVxB ini fájljába be van írva, hogy +1 órát adjon hozzá az időhöz, akkor kipipálhatjuk a Program Guide ablakban, hogy a fájlból vegye az időzónát. Ugyanitt a második fülön a fájlt kell kiválasztani, de minden legyen inaktívban, nehogy elvesszen a letöltött műsor! Egyelőre ennyi, sajnos pont a csatornabeállítás a legkomplikáltabb az egész programban, ehhez képest a pluginek, vagy az xmltv műsor lehívása csak hab a tortán. Az XMLTV-ről annyit: sajnos az eredeti xmltv program valahol bugos, több verziót is néztem, nem szedi le a tévélistát. Ezért a TVxB programot ajánlom, aminél egy ini fájlt kell módosítgatni, és máris lent van a tévéműsor a kívánt helyen és névvel.
Halasi Miklós Posted April 21, 2006 Author Posted April 21, 2006 Na ez a nem semmi, amit ezek összeraktak... Bár a kodekrõl épp nincs semmi leírás, mégis érdekes erõfitogtatás: http://www.team-mediaportal.com/articles/m...the_limits.html
totalpc Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Hello Én is szeretnék egy kis segítséget kérni. Nemrég vettem egy Spphire Theatrix TV tuner karit. Az a problémám hogy nálunk sajnos még nincs kábeltévé. Majd állítólag a kiépítést nyár végére felyezik be. És ugye normál antennásról nyomulnék. Olyan problémáim vannak hogy. M1: Hang csakis úgy van ha Romániát választom körzetnek ha Magyarországot Németországot akkor nincs és más cstornákat pl. TV2, RTLK-t így nem találja meg csak akkor ha Németországot állítom be. Van itt kombó rendesen. Idáig ok, hogy fixálom hogy M körzetnek Romániát vegye figyelembe és utána kerestetm meg a többit, de ha Németországgal megtalálom a TV2-t annak pl. ilyen hogy is mondjam kicsit kásás a hangja és mellesleg a kép is ilyen. Már lassan 2 napja ezzel töltöm az idõm és nem találok semmi megoldást. Nem tudna valaki segíteni? Elõre is köszi. Ja, múgy 0.2 RC4 van fent.
Halasi Miklós Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 Nem tudna valaki segíteni? Sajnos a csatornakiosztás mindenhol eltérő, ezért csak annyit tehetsz, hogy több országot is kipróbálsz. Az ATI tunere pedig amúgy is spéci, szóval nem tudom hogyan lehet biztosra behangolni vele a MediaPortalt.
sasa5 Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 sziasztok az ujságban megjelent media portal rc2 programot feltelepitetem és aleadtek winfast 2000 expert tv kártyát felismerte és müködöt de a rc 4 es verzioval már hibát ir ki és nem müködik valaki tud segiteni ? elöre is köszönöm
totalpc Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Na akkor, használja mindenki a most megjelenet 0.2-es verziót. Az már tökéletesen megy és nem bugos ahogy észrevettem. A csatornák is jók lettek (Megoldás: nVidia PureVideo Decoder.) Még az XML TV-vel sz***kodok mert állandóan azt írja ki hogy nincs megjeleníthetõ mûsorfüzet de ha így megy minden még ma az is jó lesz.
totalpc Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Behergeltem. Köszi minden segítséget + ezt a kis tutorial-t is. Csak az volt a baj hogy mire az az 58 csatornát betölti az MP majd nem 2-3 perc.
htibi58 Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 A Mediaportalt lehet-e mûködtetni olyan távirányítóval, aminek az infra portja nem is az alaplapi IRDA portra és nem is valamelyik soros portra csatlakozik, hanem közvetlenül a TV kártyán lévõ "infra" csatlakozóra? A MediaPortal vagy a Human Interface Programmer szempontjából az ilyen távirányítók csatlakozója minek minõsül? (az utóbbi program úgy jön a képbe, hogy a PCWorld-ben lévõ ismertetõ screenshotja szerint a MediaPortalhoz és a ChrisTV-hez is be lehetne állítani a távirányítót) A távirányító a TV kártya gyári programjával mûködik, egy remote.exe nevû program segítségével, de nem állapítható meg se az, hogy ki készítette a programot, se az, hogy milyen kapcsolaton keresztül kommunikál a TV kártyával. Van valami megoldás, vagy ez a "felejtõs" kategóriába tartozik?
Halasi Miklós Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 Ha a távirányító nem látszik külön egyszégnek, vagy virtuális soros portnak, akkor érdemes a kártyára rákeresni, hogyan kezeli a HIP, mert biztos van valami plugin hozzá. Ha pedig Pinnacle tunerrõl van szó, akkor az ini fájlt kell csak szerkeszteni.
htibi58 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Ez speciel egy E-tech márkájú TV kártya távirányítója lenne (de külsőre némelyik Kworld-é is ugyanilyen, desing mentes, téglalap alakú, lapos fóliatasztatúra, de működik), a HIP sajnos sehogyan sem kezeli. A HIP meglepő módon egy másik gépen a Pinnacle távirányítójára sem reagált, pedig ott a távirányító a Vision-t ( ez az a program, amit gyárilag adnak a Pinnacle TV kártyákhoz) és a ChrisTV-t is rendesen működteti. A profiles.ini szerkesztésével odáig jutottam, hogy most már a távirányító RADIO gombjával el tudom indítani a MediaPortal.exe-t (mivel a kártya FM-et nem tud, ezt a gombot amúgy sem tudnám kihasználni), de utána már semmit nem csinál ( a MediaPortalból is csak billenytűzettel tudok kilépni. Megköszönném ha tudnál küldeni PÜ-ben vagy e-mailben egy működő példányt (már ha van ilyened). Az angol MP fórumon volt egy Pinnacle-s hozzászólás, de vagy félreértettem valamit, vagy nem úgy működik, ahogyan elképzeltem, de azzal sem csinál semmit.
Sherer Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Sziasztok! A HIP-et szeretném kipróbálni egy Pinnacle távirányítóval, de nem tudom, hogy állítsam be? Már szóba került, de nem derült ki az, hogy hogyan kell ezt csinálni. Köszi
tom#55 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Sziasztok! Nekem pusztán csak annyi a problémám a Mediaportal-lal, hogy bár a weblapukon támogatottnak jelzik mégse ismeri fel a tuner kártyámat (ASUS MyCinema P7131) Valakinek van esetleg ilyen kártyája?
Halasi Miklós Posted September 3, 2006 Author Posted September 3, 2006 A HIP-et szeretném kipróbálni egy Pinnacle távirányítóval, de nem tudom, hogy állítsam be? A Pinnacle távirányítójához nem a HIP-et kell használnod, hanem a távirányító .ini fájlját...
htibi58 Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 A Pinnacle távirányítójához nem a HIP-et kell használnod, hanem a távirányító .ini fájlját... Hogyan pontosan? Az eredeti .ini fájl módosítgatásával odáig jutottam , hogy a Visionnal és a ChrisTV-vel mûködik, de a MediaPortal-lal nem csinál semmit. Nem idézném be az egész profiles.ini-t, de ha igaz, akkor title szekciót kell kibõvíteni: [title -] PCTV Teletext -=PCTV Teletext PCTV WebText -=PCTV WebText Media Portal -=Media-Center és a végére beszúrni egy mediaportalos részt: [Media-Center] key63=KEYBOARD UP+^UP key62=KEYBOARD DOWN+^DOWN key59=KEYBOARD RIGHT+^RIGHT key61=KEYBOARD LEFT+^LEFT key26=KEYBOARD ENTER+^ENTER key29=KEYBOARD ESC+^ESC key45=KEYBOARD y+^y key30=KEYBOARD s+^s key11=KEYBOARD b+^b key13=KEYBOARD p+^p key49=KEYBOARD 1+^1 key50=KEYBOARD 2+^2 key51=KEYBOARD 3+^3 key52=KEYBOARD 4+^4 key53=KEYBOARD 5+^5 key54=KEYBOARD 6+^6 key55=KEYBOARD 7+^7 key56=KEYBOARD 8+^8 key57=KEYBOARD 9+^9 key58=KEYBOARD 0+^0 key43=KEYBOARD F1+^F1 key19=KEYBOARD r+^r key23=KEYBOARD r+^r key30=KEYBOARD a+^a key21=KEYBOARD BLANK+^BLANK key15=KEYBOARD -+^- key27=KEYBOARD =+^= Ezt meg csináltam, de a fentiekbõl nem derül ki, hogy a távirányító melyik gombja indítja a Mediaportal-t, nekem ezzel nem mûködött. Kipróbáltam a ChrisTV-hez hasonló módon, a Rádió gombhoz rendeltem a MediaPortal.exe indítását, ez el is indította, de semmilyen funkciót nem lehetett elérni a távirányítóról, még a kikapcsolást sem. Mi lenne a megoldás?
Halasi Miklós Posted September 5, 2006 Author Posted September 5, 2006 Az alábbi helyeken találtam megoldásokat, hátha.... http://forum.team-mediaportal.com/showthre...pinnacle+remote http://forum.team-mediaportal.com/showthre...pinnacle+remote
htibi58 Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Köszi ezeket még nem láttam, (pedig én is itt keresgéltem). Ezek más szisztémának látszanak, hátha beválik valamelyik.
Halasi Miklós Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Csak írd be ide is, ha valamelyikkel megy!
htibi58 Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Csak írd be ide is, ha valamelyikkel megy! Sajnos ezekkel sem megy, de ezek valószínűleg újabb típusú távirányítókhoz való eljárások, mert itt a billentyűkódok ezer felettiek (mindegyik 4 számjegyű) , az én távítányítóm kódjai pedig mind 100 alattiak (2 számjegyűek). Próbáltam úgy is, hogy az új leírás szerinti beállításokat átírtam az én távirányítóm szerintire: ; numeric key 1 key1022=KEYBOARD 1+^1 ; numeric key 1 key49=KEYBOARD 1+^1 De így sem működik. Pedig biztos van megoldás, mert a ChrisTV a PinnacleSystemtől teljesen független fejlesztésű program, mégis működik rendesen.
Halasi Miklós Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 Na várj, mert a ChrisTV egy front program, tehát elsődleges fókuszban van betöltés után és megy a dolog. Viszont pl. a PowerDVD 6 esetében mindig látnod kell a kezelőpultot, ha távirányítóról akarod kezelni, mert anélkül nem csinál semmit. A PowerDVD 7-ben meg ez a módszer sem működik. Valószínűleg a MediaPortalnál is ez lehet a helyzet...
regeszter Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 A Mediaportalt lehet-e mûködtetni olyan távirányítóval, aminek az infra portja nem is az alaplapi IRDA portra és nem is valamelyik soros portra csatlakozik, hanem közvetlenül a TV kártyán lévõ "infra" csatlakozóra? A MediaPortal vagy a Human Interface Programmer szempontjából az ilyen távirányítók csatlakozója minek minõsül? (az utóbbi program úgy jön a képbe, hogy a PCWorld-ben lévõ ismertetõ screenshotja szerint a MediaPortalhoz és a ChrisTV-hez is be lehetne állítani a távirányítót) A távirányító a TV kártya gyári programjával mûködik, egy remote.exe nevû program segítségével, de nem állapítható meg se az, hogy ki készítette a programot, se az, hogy milyen kapcsolaton keresztül kommunikál a TV kártyával. Van valami megoldás, vagy ez a "felejtõs" kategóriába tartozik? Girder plugin nincs hozzá? Én a tv tuner karimhoz való távírányítót +girder használom a MP-hoz.
htibi58 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Na várj, mert a ChrisTV egy front program, tehát elsõdleges fókuszban van betöltés után és megy a dolog. Viszont pl. a PowerDVD 6 esetében mindig látnod kell a kezelõpultot, ha távirányítóról akarod kezelni, mert anélkül nem csinál semmit. A PowerDVD 7-ben meg ez a módszer sem mûködik. Valószínûleg a MediaPortalnál is ez lehet a helyzet...Amit az elején írtál az nekem magas. Én úgy gondoltam, hogy ezek a távirányítós dolgok úgy mûködnek, hogy van egy a háttérben folyamatosan futó program (a pl. valamilyen gyári portéka: IRassistant, remote.exe stb.) vagy külsõ fejlesztésû (WinLIRC, Girder stb.), ez fogadja a beérkezõ infravörös jelsorozatot, átalakítja egy billentyûkombinációvá, azt továbbítja az oprendszer felé, az pedig a többi futó program felé és jó esetben valamelyik közülük reagál rá. Csak sajnos ez nem mindig jön össze. Girder plugin nincs hozzá? Én a tv tuner karimhoz való távírányítót +girder használom a MP-hoz. Ez a Girder nem valami fizetõs dolog?
regeszter Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Az újak fizetősek, de a régebbi változatok mitha ingyenesek lettek volna (nekem is még a 3-mas girder van meg). Ha van hozzá plugin, akkor nyert ügyed van.
Halasi Miklós Posted September 25, 2006 Author Posted September 25, 2006 Amit az elején írtál az nekem magas. Én úgy gondoltam, hogy ezek a távirányítós dolgok úgy mûködnek, hogy van egy a háttérben folyamatosan futó program (a pl. valamilyen gyári portéka: IRassistant, remote.exe stb.) vagy külsõ fejlesztésû (WinLIRC, Girder stb.), ez fogadja a beérkezõ infravörös jelsorozatot, átalakítja egy billentyûkombinációvá, azt továbbítja az oprendszer felé, az pedig a többi futó program felé és jó esetben valamelyik közülük reagál rá. Csak sajnos ez nem mindig jön össze. Én is így gondoltam, de a PowerDVD-nél mintha két program lenne, és a megjelenítõ ablakra nem veszi a jelet, csak amikor a vezérlõ is látszik. A ChrisTV-nél ilyen gond nincs, ott a pult nem külön taszk. A MediaPortalnál is lehet, hogy hasonlóval van dolgunk...
ZsilBi Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Problemat akartam leiirni de kozben megoldottam Úgyhogy mostmar nekem is teljes erteku mediaportalom van
Recommended Posts