Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Oszlopok szélességei


Csanapeti

Recommended Posts

Csanapeti

A kérdésem az lenne, hogy van egy táblám amit használok, és egy lekérdezzéssel (Query) egy DbGrid-be töltöm be az adatokat. Hogy lehetne azt megoldani, hogy az oszlopok szélességei a leghosszabb értéknél NE legyenek szélesebbek?

Link to comment
Share on other sites

Calyd

A dbGrid-et nem ismerem, de gondolom itt is szövegek vannak a cellákban. Ebbõl a megfontolásból írtam az alábbiakat:

Igazság szerint ez kicsit kényes dolog, mert betûtípusfüggõ. Az alap beállítottal [talán MS Sans Serif] az a "baj", hogy nem egyforma szélesek a betûk, így meg sem tudod mondani, hogy mekkora hely kell egy adott szövegnek. Szerintem elsõ körben állítsd át a betûtípust Courier-ra, aztan pedig keresd meg a leghosszabb szöveget (ezt akár feltöltés közben is megteheted). Számítsd ki, hogy mekkora hely kell neki [betûszélesség*szöveghossz[<=>betûk száma] + 1-2 pixel esetleg], és annyira állítsd át a Grid oszlopait.

 

Pontosítok: ez így nem teljesen igaz, mert az alap betûtípussal is meg lehet ugyanezt tenni, de sokkal bonyolultabban. Azaz a szélesség meghatározása nem lesz ilyen egyszerû, hogy betûszélesség*szöveghossz, hanem egy szövegnek szükséges hely az egyes betûk helyigényeinek összege [szint + 1-2pixel].

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...