Wolfgang 0 Share Posted April 5, 2006 Sziasztok ! Szeretnék egy angol-magyar HANGOS SZÓTÁRT veni. Nagy szükségem lenne a középfokú szóbeli nyelvizsgánhoz. Nagyon sürgõs !! (Április 22.-én lesz, és elõtte még sokat kellen használnom e szótárt !) Kérlek benneteket, segítsetek, ha tudtok. A konkrét élménybeszámolók érdekellnének a leginkább, de bármi infó jól jönne. (Többek közt érdekelne, hogy: - a szótárban szereplõ (angol) szavak száma mennyi; - egy-egy szónál szerepel-e az adott szóhoz kapcsolódó kifejezések; - ki a gyártó és a forgalmazó; - hol lehet megvenni (a konkrét üzlet vagy egy kereskedelmi lánc neve kellene), és kb mennyiért; - tud-e szógyûjteményt készíteni, azaz tudunk-e az általunk ismeretlen szavak kigyûjtése, majd listába rendezésével (pl téma szerint) olyan szó-csoportokat készíteni, amelyet el lehet menteni annak késõbbi elõvétele és ismételt megnézése, ill. meghallgatása végett; - készít-e a program egy bevitt angol szövegrõl magyar nyers-fordítást, és ha igen, akkor az mennyire érthetõ meg; - tanítható-e valamely téren (pl a szókincsében, avagy a nyersfordítás szabályainak pontosítása terén) - tud-e angol szöveget felolvasni (hangszintetizáló funkció); - jelölik-e a az adott szó szófaját (pl, tárgyas ige, tárgyatlan ige, melléjnév, számnéf, fõnév, névelõ, stb); - van-e fonetikus leírás (bár ez igen ritka a hangos szótáraknál); - stb. (A három utóbbi pont kevésbé fontos.) Természetesen egy pontos terméknév és/vagy gyártó-név, vagy egy link is nagyon nagyon jó lenne. Ezer köszönet. Adios Amigos: W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babó22 0 Share Posted April 5, 2006 Hello! Van egy pár darab ingyenes. A Printcom cég által készített szótárat, amely hangos szótár, letöltheted,(www.printcom.uw.hu) ára egy micimackós képeslap, amely a fiának megy, egyébként meg ingyenes. A szógyûjteményét nem lehet bõvíteni, de szöveget fel tud olvasni. Egyébként ha XP-t használsz le kell töltened egy kiegészítõ programot az XP-nek, de ott van a honlapon, tehát nem kell messzire elmenned. Én ezt a szótárat használom. Van még egy teljesen ingyenes szótár is amelyet a www.pergel.hu-n tölthetsz le. Ennek se lehet a szókincsét bõvíteni, de a fejlesztõ szókincs frissítéseket készít. Én ezt a kettõt ismerem Ja a pergelben nem lehet szöveget felolvastatni :!: Viszont sajnos egyik se tud szöveget lefordítani, de van egy honlap, ahol van ilyen de nem nagyon nézegettem a honlapját (www.morphologic.hu), de egy ingyenes fordító ablakjuk van, amivel 512 karaktert lehet vele lefordítani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bederszkd 0 Share Posted July 30, 2006 Hali! Nekem egy szövegfordító program kellene, ami tudja az angol-magyart oda visza. A metamorfo az csak az angolról magyarra tudja. Tudtok segíteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted July 30, 2006 De gondolom észrevetted, hogy a metamorfos angolról magyarra fordító tele van nyelvhelyességi hibákkal. Szerinted ez magyarról angolra nem igaz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 939 Share Posted August 5, 2006 Sacc/kb. 10 év múlva térjünk vissza a témára. Addigra esélyes, hogy lesz ilyen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts