TheSaurus 0 Share Posted April 5, 2006 Szóval van egy laptop akkum, 4000 mAh, 10,8 V. Illetve csak volt, mert jelenleg stabilan 0,00 V és 0 mAh. Szétszedtem, és 6 db Panasonic CGR18650A nevű LiIon cella van benne, darabja 3,7 V és 2000 mAh, valamivel nagyobbak, mint egy ceruzaelem, ugyanolyan alakkal. Benne van még a töltőáramkör és üres hely két ugyanilyen cellának. Kérdésem: nem tud-e valaki beszerzési forrást valami efféle cellákhoz (vagy bármi, ami befér, és összekötve kiadja ez a feszültséget és teljesítményt)? Boltban ~35000 Ft, amit sokallok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted April 5, 2006 Sok, de tutira megy. Van egy haverom, aki csinált már egyik ismerősömnek laptophoz aksit, de az 3 kiló lett. Viszont bírja vele vagy 6 órát. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Author Share Posted April 5, 2006 Ilyenen már gondolkodtam, de egyelõre elég lenne, ha elférne a gépben és bírná vele másfél-két óráig (egy átlagos vonatút). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted April 5, 2006 És mennyiért csinálta? Lehet, hogy érdekelne itt pár embert, akinek van laptopja. Sokan mondják, hogy nem jó, hogy gyorsan merül. És szerintem sokaknak így is megfelelne, mert egyébként úgyis házon belül használják, ha meg mégis viszik, akkor meg úgyis elbírja a kocsi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted April 5, 2006 Hát gondolom az anyagköltség, meg pár ezer forint munkadíj. Általában a kismotor aksikkal szokta megoldani. Megkérdezzem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted April 5, 2006 Igen, légyszi, én megm ajd közvetítek, ha lesz laptopom akkor meg engem is érdekelni fog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted April 5, 2006 OK, holnapra többet tudok mondani. Szükségem lenne néhány adatra. Laptop márkája, akksi paraméterei, és a töltő paraméterei. Ha már laptopot veszel, akkor inkább olyant szerezz, aminek jó az aksiideje, ne egyből ilyenben gondolkozz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted April 5, 2006 Egy darabig tuti nem lesz, mert nincs rá money. Ha csak nem ad valaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted May 14, 2006 Garanciális notebookba csak eredetit raknák, ha már nincs gar., akkor utángyártottat. Házibuherával nem kockáztatnék. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 14, 2006 A laptop akksi aktuális lenne még. Nem tudtok valakit, aki foglalkozik ilyesmivel, Nagygábor haverján kívül ( õ már nem, mint MSN-en megbeszéltük). Arra gondolnék, hogy egy motorba való zselés akksiról táplálná a laptopot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Author Share Posted May 25, 2006 Most láttam a májusi számban, hogy az APC elõállt egy hatalmas akkuval, akkora, mint a laptop, csak tán laposabb, és akár 6 óráig is bírja. Továbbá valami 44 eFt az ára, alig 10 ezerrel több, mint amennyiért nekem a belsejébe valót ajánlották, és ami jó, ha két órát bír. Csak azt nem tudtam még kideríteni, hol lehet hozzájutni. Tudja-e valaki? Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 25, 2006 Igen, az nekem is jó lenne, de pont azért kerestem alternatív megoldást, mert az új akksi 30 ezres árát is sokallottam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Author Share Posted May 25, 2006 A kétórásért én is sokallanám, érdekes lenne egy akkuteszt, Ft/óra vagy Ft/Ah kivetítésben. Bár talán kevesen vesznek külön akkut, de egy fél oldalt megérne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 25, 2006 Ráadásul az alternatív ötletem is meghalni látszik. Nagygabor mondta, hogy haverja meg tudná csinálni, de már nem foglalkozik vele, és mást meg nem találtam, aki igen. Pedig 10 ezret nekem megérne még akkor is ha 5 kiló lenne. Ugyanis, a mi laptopunk használt és csak 1 órát bír akksiról. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Author Share Posted May 25, 2006 Napelemet kellene szerelni a laptop képernyõje mögé, hogy a háttérvilágításból visszanyerjünk valami kis energiát. Meg esetleg a fedelébe is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted May 25, 2006 Meg kicsi mókuskereket is lehetne a táskába tartani, ha elfogy a Power, akkor csak nekiállsz és hajtod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 25, 2006 Vagy kurblit rá. Kurblis telefontöltõ már van,miért ne lehetne kurblits laptop töltõ is? Csak az a kérdés meddig kéne tekerni, mire feltölti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pampalini 0 Share Posted May 25, 2006 @TheSaurus Ha megfelel, akkor feltudnék esetleg ajánlani 7db használt Panasonic CGR18650HM lítiumionos akkumulátort. IBM ThinkPad volt a tulajdonosa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted May 27, 2006 Otthonra teljesen felesleges pót akksi, a töltõjérõl még kivett aksi esetén is mûködnek a gépek. Gépkocsiba ott a szivargyújtós töltõ lehetõsége. Egyéb esetben vonat, busz, elég macerás a külsõ akku használata. Egyébként egy 12V/7Ah (7000mA) órás zselés akku (PS 1270 re keress rá) és egy LM338K feszültségszabályzó+kondenzátor (2db)+Trimer potméter, és kész a pót akku. Az LM388K a bemenõ feszültség függvényében 1,7-30 V/5A között stabilan tartja a beállított kimenõ szintet. 12V elég a 10,4-10,8 volt tartásához. Ha nagyobb kimenõ feszültség kell, akkor 2 akksit kell sorba kötni. Ha van szvargyújtós töltõ a gépedhez, Azzal is egyszerûen megoldható a dolog. Szivargyújtó csatlakozót táplálod (polaritásra ügyelve!) az akksiról és a másik vége mehet a gépbe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 27, 2006 Szerintem annyira tünne macerásnak, hogy nehéz a pótakksi ( kb. 3-5 kiló), és azt is cipelni kell. apropó egy szivargyújtós töltõ mennyibe kerülhet kb. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted May 28, 2006 Az oldal alján az két utolsó! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts