oregharcos 0 Share Posted April 4, 2006 Sziasztok! Olyan gondom van, hogy nem bírom elindítani az XP-t. Ugyanis a vinyom három részre van osztva, 98,2000, és XP- vólt rajta, FAT32-vel . Videoszerkesztés miatt javasólták, hiogy térjek át az NTFS-re. Patrition Magic-el megcsináltam a 2000-nél, és azóta nem tudom elínditani az XP-t. Már letörõltem a 2000-t, és visszírtam FAT32-re, de így sem megy. Felraktam a Boot Magic-et, de hiába. Indításkór a 2000-t keresi. Csak a 98-at tudom elínditani. Nem tudom, hogy hova irta be magát a 2000-es, és hogyan lehetne kitakarítani? A boot.ini file-t hiába variálom, nem jutok elöbbre. Nagy szükségem lenne az XP-re, ugyanis ott vannak a félig kész filmjeim project-ben, és a szerkesztõk. Szerintetek van-e mególdás arra, hogy formázás nélkûl tudjam indítani az XP-t? Nagyon megköszönném a segítségeteket! Addig is, minden jót! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted April 4, 2006 Akkor próbáld ki az XP telepítõjének konzoljából a fixmbr, majd a fixboot parancsokat. Ha a boot.ini nem sérült vagy tûnt el, akkor van esélyed... Link to comment Share on other sites More sharing options...
azaki1528464469 0 Share Posted April 23, 2006 Fdisk és próbáld aktívvá tenni az Xp partíciód. (Ha egyszer letörlöd a merevlemezt, elõbb az XP telepísd majd olvasd el a lemezkezelés súgóját, és sose használj többet part.men progikat sok gép elszállt már tõllük) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted April 24, 2006 De nem. Ha egyszer letörli a lemezét, akkor elõször 98-at, aztán a 2000-et, majd az XP-t telepítse! Link to comment Share on other sites More sharing options...
azaki1528464469 0 Share Posted April 24, 2006 Csak nyugodtan úgy ahogy írtam, aki tanulta a számítástechnikát annak tudása bizonyos esetekben gátlást okoz, (mert a tudás is gát lehet ) amellet viszont nagyon sokat tudnak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted April 24, 2006 Rakd be az XP telepítőlemezt és indítsd el. Várd meg még megkérdi hova akarod telepíteni (addig had dolgozzon) majd lépj ki a telepítőből. Nagy valószínűséggel visszakerülnek a boot információk és indul az XP rendesen. Nálam már működött a dolog párszor. Pl.: új vinyóra töltve a ghost mentést, nem lessz működőképes, fenti eljárás utánn szépen bootol az XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted April 24, 2006 Megnézem azt az XP-t, ami után 98-at telepítettek. A 98 telepítése után mindjárt lehet rendbe rakni a bootolást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azaki1528464469 0 Share Posted April 24, 2006 Már hogy értve??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted April 24, 2006 Úgy, hogy az XP megcsinálja a maga bootszektorát, hogy betöltse az ntloader-t, amit a WIN98 nem ismer, ezért simán felülírja. Ezzel az XP bootlolása már nem is mûködik, csak ha rendbe rakod a telepítõ cd-rõl. Viszont, ha fordítva csinálod, akkor az XP simán felismeri, hogy van egy Win98 a gépen, és elkészíti a bootmenüt, ahol ki tudod választani, hogy melyik rendszert szeretnéd indítani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azaki1528464469 0 Share Posted April 24, 2006 Én csak átnézném a lemezkezelés részt. (Azért nincs harag) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted April 25, 2006 Nem igazán értelek. Ez így mûködik, ahogy leírtam. MBR-bõl csak egy van egy vinyón, akárhány partíciót csinálsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azaki1528464469 0 Share Posted April 25, 2006 Ezt a súgóból idézem: A rendszerpartíció csak olyan elsõdleges partíció lehet, amely a rendszerindításhoz aktív partícióként van megjelölve. A rendszerpartíciónak a lemezen kell lennie, így a rendszer indításkor elérheti azt. Egyszerre csak egy aktív rendszerpartíció lehet a lemezen. Rendelkezhet több alaplemezzel, és mindegyiken lehet egy aktív partíció. A számítógép azonban csak egy meghatározott lemezrõl indul. Amennyiben másik operációs rendszert kíván használni, a számítógép újraindítása elõtt az operációs rendszer rendszerpartícióját aktívként kell megjelölni. (Te nem nézted át hiába írtam!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted April 25, 2006 A vicc, hogy mindkettõtöknek igaza van, mert mindketten másról beszéltek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted April 25, 2006 Így van. Én arról beszéltem, ami probléma fel volt vetve, nevezetesen, hogy van egy Win98 egy Win2000 és egy WinXP a merevlemezen, majd ha egyszer letörlik a lemezt, akkor hogyan rakjuk vissza a rendszereket, hogy minden működjön. Mert ugye ha törlik a lemezeket, akkor nincs lemezkezelés rész sem, mivel XP sincsen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azaki1528464469 0 Share Posted April 25, 2006 "Megnézem azt az XP-t, ami után 98-at telepítettek." Itt másról írsz. De a lényeg hogy az Xp telepítése után is lehet nyugodtan pl. Win98-at telepíteni part.men progi nélkül is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razak_255 0 Share Posted May 4, 2006 Én azt szeretném kérdezni, hogy mi az a parancsszó, amivel Windows XP-ben Fat32-ből NTFS-é konvertálhatom a partíciót adatvesztés nélkül. A PC World régebbi számában volt talán megemlítve... Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 940 Share Posted May 4, 2006 convert Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razak_255 0 Share Posted May 4, 2006 de hogy van a konkrét parancs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zico 0 Share Posted May 4, 2006 convert d: /fs:ntfs . A d a meghajtó neve amit konvertálsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted May 4, 2006 Egyébként, ha beírod csak azt, amit a Balázs írt, akkor kiírja a használati útmutatóját. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razak_255 0 Share Posted May 4, 2006 nagyon szépen köszönöm a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts