Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2006. áprilisi számról

Recommended Posts

Posted

JÖN! JÖN! JÖN!

Hamarosan a postaládádban vagy egy közeli újságosnál! Tartalom a szokott helyen, e hónapban is kíváncsian várjuk véleményeteket!

Posted

Yeah!

CeBIT, noteszek, Vista, és 40 perces PC Studio! :oké:

Nagyon jó a fekete és a sárga kontrasztja címlapon, szép lett!

Miben különbözik a teljes verzió a most ingyenessé tett LX-től?

Posted

Már alig várom. Van rá esély, hogy péntekig eljut mifelénk is?

Posted

Hmm... A tartalomból kitűnik, hogy lesz miből csemegézni. :) Péntekre (ápr. 7.) van a megjelenési idő írva, és eddig mindig meg tudtam venni azon a napon. Pénteken munkából hazajövet be is zsákolom.

Posted

Remegve várom a holnapot, és a melóhelyrõl délben hazabringázok a lapért. Ha most nem rendelem meg, már reggel megtudtam volna venni az ujságostól, és már reggeltõl tudnám böngészni. Hejjjj, micsoda egy nap lesz a holnapi, PC WORLD megjelenés. :ole:

Posted

Nekem már megvan :D , a vita után olvasom is.

Posted

Nekem valószínűleg csak holnap nyomja a főnöknőm a kezembe.

Posted

Húúúúúúúú, manguszta de irigyellek. :D Mindenesetre a vita után, na most teljes a zavar... jah, itt nem politizálunk.

Posted

Tök jóóó! Most olvasom az újságot, és nagyon izgatott vagyok :D Pont olyan Buragom van, mint az első oldalon a pannonos reklámon van :D

Posted

Még csak belelapozgattam, de igéretesnek tûnik a magazin. :D Amit örömmel látok az, hogy a megtévesztõ dupla DVD felirat helyett már a 9GB-os DVD található a borítón. ;)

Posted

Nagyon tetszett és hasznosnak találtam a "Videokazettáról a számítógépre" c. cikket, ami a digitalizálásról szól. Tudom, hogy mostanában eléggé gyakoriak az ilyen témájú cikkek, de szerintem ez nam baj, mert tényleg sokan akarják ilyen módon archiválni régi video felvételeiket.

Amit egy kicsit hiányoltam a cikkbõl - bár ez nem egy hardver teszt volt - az az volt, hogy nevesítve csak egy igazán használható digitalizáló eszközt említett meg, a Canopus ADVC-300-at, ami viszont egy csúcskategóriás kütyüre. Jó lett volna a cikkben megnevezni néhány olyan eszközt, ami bár nem a csúcskategória, de érdemes megvenni, mert a cikkben leírt szempontok szemelõtt tartásával már igazán jó eredményeket lehet elérni velük.

Halasi Miklós
Posted

Köszönöm, már én is gondoltam, hogy kell írni egy ilyen összefoglalót a tisztázásért.

A Canopust azért említettem meg, mert az a csúcs. Az alatt mindenki igénye szerint válogathat, mi kell neki. Tehát viszonyítási alapként lett megemlítve. :)

Különben az MJPEG kártyák közül mai napig a DC30+-t tartják a csúcsnak, még ha nincs is hozzá driver XP alá, és sose készült jó szoftver a rögzítéshez, mert VfW-os drivere van/volt. Csak egy program bírta lekezelni, az is csak Win9x alatt. Na az olyan szép képet ad, ami stúdióminőségű, és 4:2:2-es YUV, 2,8:1-hez tömörítést tud, 768x576-ban és szinkronstabilizátora is van! Na ennek lett az utóda a DC10-es kártya. Anno a DC30-ast még Premiere 4-essel adták 160-ért, és most is öröm, ha 15-ért hozzá lehet jutni, na meg volt hozzá breakout box is.

Ezért került egy kép ennek a driveréből a cikkbe.

A DV átalakítóknál a Canopus cuccai hardveresen kódolnak, a DVC 55-től kezdve. 50 ezer forint alatt csak szoftverest kapsz.

Oké, elég az offból, de ennyi jár még a cikkhez. :)

Posted

Köszi a választ! Kíváncsian várom az összefoglaló cikket. :)

:off_mérges: Egyébként egy Canopus DVC 55-el kacérkodom...

Magus The God!
Posted

Szia(sztok)!

A monitor teszteket néztem. ACER AL1951 monitor. Driver-t szeretnék letölteni a netrõl WinXP-hez de sajnos nem találok semmit! :( Még a hivatalos honlapon se :( Ha valaki tud segiteni akko THX! By3...

Halasi Miklós
Posted
(warynski @ 2006. April 07., Fri 21:14) 104279[/snapback]

Köszi a választ! Kíváncsian várom az összefoglaló cikket. :)

:off_mérges: Egyébként egy Canopus DVC 55-el kacérkodom...

Várj, akkor félreértettél... Ez a három oldal volt a tömör lényeg. :upsz:

Ezen túl már csak bõ lére eresztve lehet csak írni.

Posted

Igen, félreértettelek, mert azt hittem, hogy lesz egy újabb, összefoglaló cikk a szóbajöhetõ hardverekrõl.

Lehet, hogy ezt valóban csak bõ lére eresztve lehet megírni, nem tudom.

De mindez semmit nem von le abból, hogy ez a mostani cikk nagyon jól összefoglalta az elméleti tudnivalókat. :)

Posted

A Xara XS-t telepítettem, kikockáztam a PC Studió bemutatóját, aminek segítségével próbálgattam a programot, de igazából akkor van értelme szerintem ilyen progikat közzétenni, ha ki is tudjuk használni. Tehát jó lenne még néhány bemutató példa a következő számokban. Jó lenne eljutni egy olyan szintre, amikor bármilyen alakzatot létre tudunk hozni, pl. olyanokat, mint amiket a netről le lehet tölteni a Clipart galériába. Vagy olyanoknak lett feltéve a mellékletre, akik eleve értenek a használatához?

Szuper játék lenne kihasználni ezt a programot!

PC Studióból ki lehet kockázni a telepítési kódot. Ugyanez jön le a regisztráció után. Ez így legális igaz?

Posted

Jobban örülnék, ha regisztrálnátok, különben legközelebb fityiszt kapunk a vacakától, nem programot. (Már sok helyen megemlítettem, 5 perc alatt létre lehet hozni egy citromail.hu vagy bármilyen más ingyenes e-mail címet erre a célra. Én is egy ilyet használok a webes regisztrációkhoz, még véletlenül sem a rendes e-mail címemet.)

Ami pedig a felvételeket illeti, épp most a hétvégén csinálok még néhányat, jövõ héten szerintem ki is rakjuk a weboldalra! ;)

Posted

Nagyon szuper. Jó lenne ha a fórumon elindulna a "használjuk a Xara XS-t" mozgalom. Szerintem az utóbbi idõk egyik legjobb "játék lehetõsége" ez a program.

Posted

A mostani lap igazán színesre sikeredett. Tetszett a Vista élménytúra, a Xara XS és a Videodigitalizálós cikk :oké:

Posted

Na végre újra a régi jó tesztek, már nagyon kellettek!

Egyenlõre csak ennyi, mert érdemileg még nem olvastam az újságot.

Posted

Jó lett az újság, mind színében, mind tartalmában. Főként az tetszik hogy a címlapsztorit fekete alapon fehérrel írjátok, mert sokkal jobban olvasható! :ötlet:

De a megrendelőlap még mindig nagyon rossz. Kinyitom az újságot és az első lépés, hogy megcsonkítom. :S :!:

Posted
(VINIKOR @ 2006. April 08., Sat 9:30) 104365[/snapback]

Tehát jó lenne még néhány bemutató példa a következő számokban. Jó lenne eljutni egy olyan szintre, amikor bármilyen alakzatot létre tudunk hozni, pl. olyanokat, mint amiket a netről le lehet tölteni a Clipart galériába.

Legyen meg a Te akaratod! :) Úgy gondoltuk - azután a visszajelzések alapján a főszerk. majd eldönti, hogy mi lesz -, hogy 1-2 alapcikk után (pl. szövegkezelés, apróbb finomságok) jöhenek a komolyabb projektek, illetve kicsit később már beveszünk olyan funkciókat is, amik sajnos kimaradtak az Xs-ből, de amik nagyon hasznosak az Xtreme-ben.

Olyan képek készítéséhez, mint amilyenek a gallériában vannak kevés a program ismerete, ahhoz nagyon komoly kézügyesség és kitartás szükségeltetik. Azért nem véletlen, hogy a Xarások is csak az "őrült orosz" néven említik a fazont, aki azokat a festményszerű képeket csinálja.

Azon kívül Balázzsal közösen valószínűleg elkezdünk kisebb-nagyobb online tutorialokat is csinálni a honlapra - főleg, ha kellő számú pozitív visszajelzést kapunk ;)

(VINIKOR @ 2006. April 08., Sat 9:30) 104365[/snapback]

PC Studióból ki lehet kockázni a telepítési kódot. Ugyanez jön le a regisztráció után. Ez így legális igaz?

Valóban mindenki ugyanazt a kódot kapja vissza, de... A regisztráció szükséges ahhoz, hogy olcsóbban lehessen megvásárolni a teljes verziót (úgy vélem, megéri). Másrészt a Ti érdeketek is, hogy minél több regisztráció legyen, ugyanis akkor nagyobb az esélye, hogy az újabb verziók megjelenésekor a PC World lemezeire felkerülhessen újabb Webstyle, Xara3D vagy még újabb Xara Xtreme 8)

Posted

Nekem nagyon tetszik a hardver teszt, remélhetõleg az elkövetkezõ számokban is lesz hasonló, Fõleg az alaplap tesztek érdekelnének, mert alaplap vásárlás elõtt állok.

Posted

@Giraffe:

Ezek nagyon jó hírek. Remélem meglesz a kellõ közönségtámogatás. Én biztos, hogy figyelni fogom a fejleményeket!