Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Internet kezelés formon belül

mata2

Recommended Posts

mata2

Sziasztok!

Olyan problémával állok szemben, hogy Delphi 7ben szeretnék egy olyan progit írni, ami Internetet kezel. A keretem már megvan, de a vázát felvázolom, hogy a témát értsétek:

1. Letölt egy oldalt az internetrõl, ami tartalmaz egy táblázatot.

2. Ezt a táblázatot kellene kigyüjteni egy StringGrid-be.

3. Ezekkel végez egy két mûveletet és utána kigyüjti az újjakat (Ezt már megírtam).

4. Az új információkból kreál egy webcímet, majd sorozatosan meghívja õket, miután az elõzõ linkek 100%-osan betöltõdtek.

Nos a problémám az lenne, hogy az 1-es pontnál, miután letölti a *.php-t, akkor azt valamilyen tagolt formában másolja bele egy memo-ba. Mert ugye a php az ömlesztve van, és nekem meg tagoltan kellene. Nos a kérdés: ezt hogy tudnám megcsinálni a legkönnyebben? Vagy nekem az is jó lenne, ha nem egy for ciklussal ellenörizgetném végig az egészet, hanem ha létezik erre komponens, hogy letöltött, vagy csak megnyitott weboldalból (ez lehet php, vagy pdf-is, amit könnyebb lekezelni) átmásolja a táblázat tartalmát egy stringgridbe. A másik lényeg, hogy ezt autómatikusan csinálja, tehát ne keljen nekem a program mellett üldögélnem.

Elõre is köszönöm a megoldásokat. Attila

arpsoft

Nem igazán értem a problémádat.

1. php-t nem töltesz le a netrõl, csak egy php szkript futásának eredményeként elõállt html oldalt.

Ez egy szöveg, amit a string kezelõ függvényekkel úgy dolgozol fel, ahogy akarsz. :ötlet:

2. pdf-et nem hiszem, hogy fel fogsz dolgozni ;)

mata2

Köszi. Idõközben megírtam a darabolását. Egyébként a fõ probléma csak az volt, hogy ömlesztve vannak az információl, de sikerült szétdarabolnom, ugyan kicsit dúrva, hogy karakterenként kell végigellenõriznie, de mûködik és az a lényeg.