Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mikrofon probléma

Recommended Posts

Posted

Hali!

Az a problémám hogy vettem 2 mikrofont és egyik se mûködik mi lehet a probléma?

Posted

Start menü/Vezérlõpult/Hangok és audióeszközök/Hang fül/Hangerõ gomb/Felvétel ablak/Mikrofon. A kiválasztás ki van pipálva? Ha nem akkor tedd meg és ez segít.

Posted

Ki volt pipálva de így sem jó! :Sír:

Posted

Jó helyre lett csatlakoztatva?

Posted

Ugyan itt a "Hangok és audióeszközök"-nél a hangerõ fülön, a speciális gombot lenyomva a megjelenõ ablakban a "Microphone"-t nézdd meg (hangerõ fel.. stb). Ha a "microphone" (érdekes magyar xp-m van és ez angolul van... vagy driver függõ :hááát: ?) nem látszik -> beállítások (ezen az ablakon) -> tulajdonságok, pipa megfelelõ helyre...

• 7 months later...
Scorpion Spyke
Posted

Üdv!

Most vettem egy asus a6m-q014-es laptopot, és a beépített mikrofonnal elég gyér minõségû, ráadásul halk felvételt lehet csak készíteni. Ha külsõ mikrofont csatlakoztatok rá, azzal tökéletes a felvétel, de a beépítettel nem. Találtam egy olyan beállítást, hogy mikrofon erõsítése, bepipáltam, egy kicsivel hangosabb lett, de ennyi. Van még valami beállítás, hogy jobb legyen?

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Van:

1 laptop

1 hangfalszet: Logitech X-230 (2.1)

1 mikrofon: Samson Q1U (USB)

A hangkártya teszteléskor működik, bár késleltetve, kicsit akadozva, eléggé visszhangosan szólal meg, de erőteljes hang).... a tesztelés végén azt az eredményt írja ki, hogy a hangkártya tökéletesen működik.

A hangfal tökéletesen működik, pl. CD-lejátszáskor szuperül szól...

A mikrofon új... Már mindent megpróbáltam, mindent ki-be pipálgattam, mindenhol feltoltam a csúszkát...

MÉGSEM HALLATSZÓDIK SEMMI A HANGFALON KERESZTÜL HA A MIKROFONBA BESZÉLEK.

Tudna valaki segíteni? Nagyon szeretném használni ezt a mikrofont!

Scorpion Spyke
Posted

Vagyis azt akarod, hogy ha a mikrofonba beszélsz, akkor egyidejûleg hallatszódjon a hangod a hangszóróból? A hangerõbeállításnál menj bele a tulajdonságokba és a lejátszásnál pipáld ki a mikrofont is.

Posted

Kipipáltam, mégsem szól... azért hozzáteszem, hogy felvenni lehet a mikrofonnal, nagyon jól! Csak az nem sikerül, hogy ha belebeszélek akkor az egyidejûleg hallatszódjon a hangfalakon keresztül. A hangkártya: Avance AC97 - vagy ez nem számít?

• 1 month later...
Posted

Szevasztok!

Nem tudom, hól lehetne beállítani, hogy a hangom ne magam, hanem a haverom halja.

Posted

A hangerõszabályzóban.

Ciao.

Posted

Lehet, hogy félre értettük egymást.

Belebeszélek a mikrofonba, s nem közvetíti a hangott X-nek, például MSN-ben, hanem visszajön a saját hangszórómba a hangom.

Hol lehetne ezt orvosolni?

Igazad volt valahol ott kellett.

Posted

Arról beszélek. Ott ki kell kapcsolni a mikrofon hangját.

Ciao.

• 2 years later...
Posted

Sziasztok!

Vettem egy mikrofon, de természetesen nem működik. Bedugom, jó helyre, mert ki is írja az én gépem hogy hova mit kell dugni. ( :P ) , ha beszélek akkor azt hallom a hangszórón, de Skype-on vagy egyéb hangrögzítő programon nem. :pislog: Ha tudtok segítsetek, köszi.

Posted

Szerintem a vonalbemenetre dugtad ami kék mint a tenger, a mikrofonbemenet pedig rózsaszín mint a...

Posted

Keverőpult-> mikrofon -> elnémítás

Aztán beállítások menü -> tulajdonságok -> felvételhez kiválaszt, mikrofont bekattint-> ok.

A csúszkák közül mikrofont kiválaszt.

Posted

Jó helyre dugtam be. Arpsoft, így se megy. (Amúgy meg már úgy volt, de kipróbáltam többféleképpen.)

Posted

Talán ha kijelölnéd a használni kívánt programban, hogy a mikrofont használja (meg a Skype-ban kikapcsolnád az automatikus hangerõszabályzást). :hááát:

Posted

Ha így lett volna, akkor nem hallhattad volna magadat a hangszóróban!

Posted

De, hallhatta volna. A Skype-ra nincs nagy hatással a Windows beállítása.

Posted
Keverõpult-> mikrofon -> elnémítás

Ha ez így volt, akkor nem hallhatta magát.

Posted

Értelek.

Csak õ azt mondta, hogy hallotta magát, a Skype-pal és más programmal akadt gondja.

Titkos Pál
Posted

Segítsetek, plíz, már teljesen kész vagyok. Egy vírus után teljes gyalulás és vindózinstall után egyszerûen semmilyen mikrofont nem hajlandó engedélyezni a gép. Egy Gigabyte alaplapi hangkártya után egy usb-s külsõ, és most egy régi SB amiket kipróbáltunk. Hang van, de a mikrofon sehogy nem hajlandó megszólalni. Se én nem hallom magamat, sem mások a hálón. Pedig eddig simán ment, kisfiam játszott vele rendszeresen a neten. Ja, már három mikrofont is beledugtunk, nem hardveres gond van. Nincs a vindózban olyan beállítás, amit nem próbáltunk volna ki. Mi lehet, ami letiltja a mikrofont. Biztos a win, de hol?

Posted

A driverek rendesen fent vannak? Egyébként szerintem a hangkártyák saját vezérlõpultján kell engedélyezni.

Titkos Pál
Posted

Természetesen mindegyik hangkártyához a saját driverét raktam fel, (az usb-snek nincs is saját) vezérlőpultja, de nem megy akkor sem.