Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem tudom eltávolítani a Win2000-et

Recommended Posts

CsendesAppa
Posted

Hali!

Kipróbáltam a win 2000+sp4-et. Mondanom sem kell, volt vele gondom (spoolsv, svchost.exe) Meguntam. Újraformáztam a vinyót, és telepíteni akartam a jó öreg win98-at. Hát nem sikerült, ötödszörre sem. Valami megakadályozza a felmásolást, telepítést. Naakkor: újra a win2000-et. Épp csak, és a két kedves (spoolsv, svchost.exe) már várt!!! Miért? Valaki segítsen, légy szíves!

Posted

Szia! Ez nem volt túl emészthető. Mi a gondod? Mivel formáztál? Mi baja van a spoolsv- és az svchost-nak?

JanowolF

A W2000-t milyen fájlrendszerre telepítetted? (FAT16/32 vagy NTFS) Ha ntfs-re, akkor a win98 nem ismeri fel. Azaz újra kell particionálni.

CsendesAppa
Posted

Hali! :) A spoolsv.exe és az svchoost.exe valami féreg...Állandóan üzit küldözget a monitorra, nem tudom pontosan mi okból,de ha beírod a keresõbe a nevüket, jópár hitelesebb és pontosabb tájékoztatást kapsz róla, mint amit én írhatnék ezügyben. Az ntfs-sel lehet,igazad van, de a win98 bootcd-m formázta... Szal eztet nem tudom... Eltávolítottam elõször is a partíciókat, úgy formáztam, és nem és nem. :S Kénytelen voltam újra a win2000-et feltenni, ez simán ment, de használok tüzfalat,akkor is,ha nincs bekapcs a net. Ez tartja vissza. Ha kikapcsolom, újra küldi a dolgokat. Nincs valami progi, amit a Win2000 felrak a vinyóra, és csak spec lehet leszedni?

Amúgy naon köszi a segitséged! :)

Üdv!

...csak eccer szabaduljak meg tõle!!! De most melóm van, nemérek rá kisérletezni! :(

Szia! :)

Posted

Szia!

Fussunk neki mégegyszer. A spoolsv.exe a windows nyomtatását kezeli, ha van nyomtatód, ha nincs. Az svchost.exe is a windows része. Most, hogy utána néztem, valóban van olyan trójai, hogy svchoost.exe. Gondolom látod, hogy ez egy karakterrel hosszabb. Milyen "üzit" küldözget?

Egyébként írhatnál érthetõbben!

JanowolF

CsendesAppa
Posted

Hali!

"Troj/Graybird-A egy hátsóajtó trójai, mely az áldozat gépen futva réseket nyit annak rendszerén, sérülékennyé teszi azt, elõsegítve egy esetleges támadást. Troj/Graybird-A a fertõzéskor bemásolja magát a Windows system könyvtárba spoolsv.exe néven, és ezt lefuttatva bejegyzéseket tesz a rendszerleíró adatbázis kulcsaihoz, biztosítva ezzel folyamatos mûködését...."

"Most telepítettem újra a rendszert, mert valami virus megölte ( Win 2000 ) Feltettem az új rendszert, felléptem a netre letöltöttem az nvidia detonatort és erre újra jelentkezett a vírus és most nem tudom mit tegyek nem akarom megint ujratelepíteni és nem tudom hogy nyirjam ki a vírust. a jelenség leírása : Pár percig nyugi van betöltés után egyszer csak elõurgrik egy ablak miszerint hiba történt az svchost.exe vagy dll futtatása közben, és újra kell majd indítanom a rendsz.."

Az elsõ idézet válasz egy máshol feltett kérdésemre, a második, egy velem egy cipõben járó panasza. Ez utóbbi egy felugró ablakban idõjözönként elküld egy webcímre, hogy onnan töltsek le javításokat. Mióta feltettem a tüzfalat az svchost v. svchoost eltüntek. A spool még van, de nincs nyomtatóm, kikapcsolva a nyomtatóportom, és talán ezért még nem jelentkezett. Szóval a problémám maradt: hogyan tudnám véglegesen eltávolítani a win2000-et?:(

Üdv:

Appa

Posted

Olyan alapvetõ dolgok, mint vírusírtó, tûzfal, a windows frissítések voltak a gépen?

Egyébként úgy lehet véglegesen leírtani, ha '98-at akarsz felrakni, hogy a '98 boot floppy-jával bebootolsz, onnan az fdisk programmal törlöd a 2000 partícióját, majd újra létrehozod azt, és végül a format paranccsal megformázod az új partíciót.