Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem tudom eltávolítani a Win2000-et


CsendesAppa

Recommended Posts

CsendesAppa

Hali!

Kipróbáltam a win 2000+sp4-et. Mondanom sem kell, volt vele gondom (spoolsv, svchost.exe) Meguntam. Újraformáztam a vinyót, és telepíteni akartam a jó öreg win98-at. Hát nem sikerült, ötödszörre sem. Valami megakadályozza a felmásolást, telepítést. Naakkor: újra a win2000-et. Épp csak, és a két kedves (spoolsv, svchost.exe) már várt!!! Miért? Valaki segítsen, légy szíves!

Link to comment
Share on other sites

janowolf

Szia! Ez nem volt túl emészthető. Mi a gondod? Mivel formáztál? Mi baja van a spoolsv- és az svchost-nak?

JanowolF

 

A W2000-t milyen fájlrendszerre telepítetted? (FAT16/32 vagy NTFS) Ha ntfs-re, akkor a win98 nem ismeri fel. Azaz újra kell particionálni.

Link to comment
Share on other sites

CsendesAppa

Hali! :) A spoolsv.exe és az svchoost.exe valami féreg...Állandóan üzit küldözget a monitorra, nem tudom pontosan mi okból,de ha beírod a keresõbe a nevüket, jópár hitelesebb és pontosabb tájékoztatást kapsz róla, mint amit én írhatnék ezügyben. Az ntfs-sel lehet,igazad van, de a win98 bootcd-m formázta... Szal eztet nem tudom... Eltávolítottam elõször is a partíciókat, úgy formáztam, és nem és nem. :S Kénytelen voltam újra a win2000-et feltenni, ez simán ment, de használok tüzfalat,akkor is,ha nincs bekapcs a net. Ez tartja vissza. Ha kikapcsolom, újra küldi a dolgokat. Nincs valami progi, amit a Win2000 felrak a vinyóra, és csak spec lehet leszedni?

Amúgy naon köszi a segitséged! :)

Üdv!

 

 

 

...csak eccer szabaduljak meg tõle!!! De most melóm van, nemérek rá kisérletezni! :(

Szia! :)

Link to comment
Share on other sites

janowolf

Szia!

 

Fussunk neki mégegyszer. A spoolsv.exe a windows nyomtatását kezeli, ha van nyomtatód, ha nincs. Az svchost.exe is a windows része. Most, hogy utána néztem, valóban van olyan trójai, hogy svchoost.exe. Gondolom látod, hogy ez egy karakterrel hosszabb. Milyen "üzit" küldözget?

 

Egyébként írhatnál érthetõbben!

 

JanowolF

Link to comment
Share on other sites

CsendesAppa

Hali!

"Troj/Graybird-A egy hátsóajtó trójai, mely az áldozat gépen futva réseket nyit annak rendszerén, sérülékennyé teszi azt, elõsegítve egy esetleges támadást. Troj/Graybird-A a fertõzéskor bemásolja magát a Windows system könyvtárba spoolsv.exe néven, és ezt lefuttatva bejegyzéseket tesz a rendszerleíró adatbázis kulcsaihoz, biztosítva ezzel folyamatos mûködését...."

"Most telepítettem újra a rendszert, mert valami virus megölte ( Win 2000 ) Feltettem az új rendszert, felléptem a netre letöltöttem az nvidia detonatort és erre újra jelentkezett a vírus és most nem tudom mit tegyek nem akarom megint ujratelepíteni és nem tudom hogy nyirjam ki a vírust. a jelenség leírása : Pár percig nyugi van betöltés után egyszer csak elõurgrik egy ablak miszerint hiba történt az svchost.exe vagy dll futtatása közben, és újra kell majd indítanom a rendsz.."

Az elsõ idézet válasz egy máshol feltett kérdésemre, a második, egy velem egy cipõben járó panasza. Ez utóbbi egy felugró ablakban idõjözönként elküld egy webcímre, hogy onnan töltsek le javításokat. Mióta feltettem a tüzfalat az svchost v. svchoost eltüntek. A spool még van, de nincs nyomtatóm, kikapcsolva a nyomtatóportom, és talán ezért még nem jelentkezett. Szóval a problémám maradt: hogyan tudnám véglegesen eltávolítani a win2000-et?:(

Üdv:

Appa

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Olyan alapvetõ dolgok, mint vírusírtó, tûzfal, a windows frissítések voltak a gépen?

 

Egyébként úgy lehet véglegesen leírtani, ha '98-at akarsz felrakni, hogy a '98 boot floppy-jával bebootolsz, onnan az fdisk programmal törlöd a 2000 partícióját, majd újra létrehozod azt, és végül a format paranccsal megformázod az új partíciót.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...