ssymon Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Sziasztok! Van egy problémám! Rendelkezem egy talán noname 5.1-es hangrendszerrel, Abit KD7-es alaplapra integrált AC97-es hangkártya realtek AC97 3.84-es verziójú driverrel meghajtva. A problémám az, hogy a beállító programjában van egy Speaker test menü, ennél, ha rákattintok egy hangfalra, akkor az a probléma, hogy szól a másik is. Sematikusan: Ha rákattintok a FrontJobb hangszóróra, akkor az szól normál hangon, és csak az szól. Ha rákattintok a FrontBal hangszóróra, akkor az nem szól, hanem a FrontJobb kicsit halkabban. Ha rákattintok a RearJobb hangszóróra, akkor ugyanúgy szól a jobb és a bal is, ha a RearBal-ra kattintok, akkor is ugyanez a helyzet. A Center és a Subwoofer-nél nincs probléma. Mi lehet a hiba forrása? A segítséget elõre is köszönöm!
Baludada Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Nekem így elsőre: Jól kötöttél össze a hangfalnál minden kábelt? Jó helyre kötötted őket? A Windows 5.1es hangfanak ismeri fel?
ssymon Posted March 24, 2006 Author Posted March 24, 2006 Hogy jól kötöttem őssze mindent, azt ma nappal meg fogom nézni újra kötöm az egészet. A Windows nem ismeri fel mint hangfal, viszont a megfelelő kimeneteken a majdnem megfelelő hangfal szól. Korábban már működött jól az egész, csak mostanában tapasztaltam, hogy a hátsó hangfalak csak morognak, mire én a kábelekkel mahináltam egy kicsit mire a már korábban említett probléma lépett fel. Azért még a hangalakat holnap átnézem és, ha akkor sem lesz jó, akkor majd írok megint. Köszi!!!
Shia-ko Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Csak a frontbal bekötését nézd meg, mert az rossz, vagy maga a hangfal.
Baludada Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Ezt a Windows felismeri-e a hangfalt úgy gondoltam, hogy a Vezérlőpult->Hangok és audioeszközök->Hangerő fülön->Hangszoró beállításai->Speciális. Ott 5.1esnek ismeri fel? Úgy nem fogja felismeri, hogy "Ön új hardvert csatlakoztatott (noname 5.1 speaker)"
ssymon Posted March 26, 2006 Author Posted March 26, 2006 Talán rájöttem a hiba okára! Azzal nincs gond, hogy a windows felisemri-e a hangfalakat, mert felismeri, hogy 5.1, de nem hagyott nyugodni a front hangzás, ezért kiprobáltam, hogy csak sima sztereoban kötöm be a két elsõ hangfalat a windowsba. Nos a windows felismerte, hogy asztali sztereo hangszóró, de itt is probléma volt. Ugyanis nem sztereo! A hangszoró tesztnél szól mindegyik hangszóró mindegyik oldal esetén. Ha a balanszot eltolom teljesen balra, akkor a bal hanszóró tesztnél szól rendesen a bal hangszóró, viszont, ha rákattintok a jobb hangszóróra, akkor halkan szól a bal hangszóró is. Fordítva is ugyanez a hiba! Miért lehet ez? Szoftveres hiba, vagy az alaplapi hangszóró a rossz, tehát hardveres hiba van? Köszi!
ProFiler Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 A hangvezérlõ drivere fel van telepítve? Esetleg frissíthetnéd! Ciao.
ssymon Posted March 26, 2006 Author Posted March 26, 2006 Szerintem a legújabb driver van fent, de akkor azt is letörlöm és újból teszem. A Center és a Subwoofer-nél nincs ilyen probléma, ott normálisan az szól, aminek szólnia kell, csak a front-tal és a rear-rel van probléma, de azoknál ugyanaz. Utólag: Driver hiba volt! Megoldottam, most már jó! Köszi a segítségeteket!
Recommended Posts