Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Epson printer problémák

Guest

Recommended Posts

Guest

Történt korábban, hogy a nyomtatóm elkezdett furcsán viselkedni, eleinte csíkosan nyomatatott, szöveg egy részét nem nyomatatta ki, majd sokszori fejtisztitás után, mikor új patront tettem bele, egyszerûen SEMMIT sem nyomtatott ki. Hallotam, hogy a dolgozik a mechanikája, tehát akar nyomtatni, de semmit sem láttam a papíron, ugy ahogy van üresen kidobta.

ELvittem szervizbe, ott valamit csináltak vele. Egészen mostanáig türhetõen ment. Aztán megint elkezdte... csikos nyomtatás.. mivel végefelé jártak a patronok, gondoltam veszek újat, ezúttal utángyártotttat.. azzal sem javult a helyzet. MEgvettem az eredeti 4 patront kemény 24000 forintért, és megint az lett mint legutóbb. Most nemhogy csikosan nyomtatna, eyáltalán nem ment semmi a papírra. Lehetett hallani, hogy dolgozik valamit, de a papirra nem került fsték.

Mi lehet a gond?? MIért csinálja ezt?

Meg a másik, hogy zabálja a tintát. Hova a búbánatba párologtatja el a festéket.. Mert én nem sok szines képet nyomtattam, és máris a negyed szinfesték hinyzik a tintamérõ szoftvere szerint..

arpsoft

Lehet, hogy a hajlékony nyomtatott áramkör adja meg magát, ami vezérli a fejet.

A fogyás oka lehet, hogy a nyomtató belsejébe szivárog a tinta, mikor le van parkolva a nyomtatófej.

Guest

azt hiszem az elõbbit nem nagyon lehet házilag megbarkácsolni. :D

Egyébként szerintem rendesen mozog a fej, a normális nyomtatáskor adott hangot adta ki magából most is. Igazából úgy tûnik mintha minden rendben menne. Ennek ellenére "láthatalan" -ul nyomtat hogy futurisztikusan fejezzem ki magam.

Estleg még egy driverujratelepitést ráengedek, de nem hinném, hogy sikerrel járok, mert már egyszer próbáltam.

Másik: tegyük fel ez a gond, amit írtál. Mit lehet ez ellen tenni?

Mert ahogy én betettem azokat a patronokat, úgy tûnik számomra, hogy rendesen a helyükön vannak.

Pige

Milyen gyekran kapcsolod ki a gépet? 24000 Ft patronokért? Milyen tipusu patronokat használsz? (TO441, 442, 443, 444)

• 2 years later...
tsabe89

Sziasztok. Van egy epson c 42sx nyomtatóm. Össze van dugva a géppel, telepíteném fel a driverjét és azt írja ki hogy nem csatlakoztattam megfelelõen vagy nincs bekapcsolva. Pedig össze van dugva, kábel jó, be is van kapcsolva. Valaki találkozott már ilyennel?

• 4 months later...
sure

Hú, hát a régi hsz-eket látva, remélem kapok választ. Én egy EPSON TM-U210B-vel dolgozom, és az a baja, hogy nyomtatás végén nem vágja el automatikusan a papírt. Rájöttem, hogy ha bekapcsolás alatt nyomva tartom a FEED gombot, akkor kinyomtatja a tulajdonságait, ami között szerepel az Auto Cutter Unit (új sor) Installed. Egy DOS-os program használja, nem tudom, hogy külön telepíteni kéne-e a Win98SE-re, mert amikor használom, akkor se nem görgeti kicsit feljebb a papírt, se nem vágja el. Ha találnék hozzá drivert, akkor ezt meg lehetne oldani? Mert nincs felrakva, a programban meg nincsen olyan beállítás, hogy elvágja-e vagy se. Csak mivel ilyet tud a nyomtató, gondolom valahogy rá lehet venni, hogy nekem automatikusan elvágja a papírt. Valakinek valami ötlet/tapasztalat/driver? :upsz:

arpsoft

Azt szeretnéd, ha a DOS-os program levágná a papírt?

Ezt csak akkor fogja megtenni, ha a program az erre vonatkozó utasítást elküldi a nyomtatónak.

sure

Hát igen, azt szeretném elérni. Akkor nincs is rá esélyem mi?

arpsoft

A program módosítása nélkül elég kevés.

Pjotr

Keress egy olyan programot, ami elvágatja, aztán ha vágni kell, akkor nyomtass ezzel egy üres lapot.

arpsoft

Ezzel nem lehet lapot nyomtatni, mert recept nyomtató, papírszalagra dolgozik. De az ötlet nem rossz.

Pjotr

Akkor "lapot". :)

• 1 month later...
zizizuzu

Üdvözlet!

A következõ probléma miatt szeretnék segítséget kérni. Van egy Epson M2000 fekete lézer nyomtató, teljesen új. Fel szerettem volna telepíteni egy Asus M2n alaplappal rendelkezõ, Xp-s gépre.

A saját lemezét használtam, a telepítés sikeres is lett. Végeztem próbanyomtatást, mûködött. Az újraindítás után azonban, mintha elfelejtette volna a drivert az XP. A word nyomtatáskor hibaüzenetet ad (akt. nyomt. beállítás miatt nem lehet nyomtatni).

A vezérlõpultban azt írja a nyomtatóról, tulajdonságok pontra kattintva, hogy nincs driver telepítve. Közben pedig a programok között ott figyel az epson print software. Újrarakni sem engedi, csak ha uninstalálom a programot, és újként rakom fel megint. AKkor megy, resetig. Próbáltam a legújabb softwerrel, újraraktam vagy 50x, és semmi. Újraraktam az alaplapi drivereket. Kipróbáltam egy másik gépen, ott semmi baja, szépen megy a telepítés után. Tanácstalan vagyok, mit csináljak?

arpsoft

Próbáltad másik USB porton is?

zizizuzu

Igen. Elõl a + portokon, meg hátul az integrálton is.

arpsoft

Rendszergazda vagy?

zizizuzu

Szakmám szerint nem :). Ha a felh. jogát kérded, akkor igen.

KGigi

Próbáld meg újratenni az USB vezérlõ driverét.