Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Sony Ericsson T610

Recommended Posts

Posted

IPB kép

Mivel sok SonyEricsson telefonról volt írva rövidke teszt, ezért a T610-rõl is írnék pár gondolatot. Igaz a telefon már erõsen nem mai kategória, sõt lassan olyan mint a Trabant, ami soha nem fog kimenni a köztudatból. Tehát amikor 2 éve vettem, akkor se volt egy csúcs szuper telefon, de amire nekem kellett ez volt a tökély. Mielõtt belemennénk, egy kis technikai infok:

- 44*19*valamennyi mm

- 128*160 pixel, rajta 65000 szín

- Infra, Bluetooth

- Sajna csak CIFF kamera

A telefont nagyon jó megfogni, igazi fém! Hideg, rideg. Eszméletlen. Nagyon szeretem már e miatt is. Nem olyan mint a mostani fröccsöntött müanyag telefonok. Jó, vannak kivételek. Esztétikailag nem egy remekmû, az egyszerûséggel hódít. Egyenes vonalak, finom kerekítések a sarkokál. A design itt lényegében ki is van merítve.

A kijelzõ nem a legszebb, ilyen paraméterekkel egy Sharp vagy Samsung telefonnak sokkal jobb a kijelzõje. Tehát ezt fel lehetne róni hiányosságnak. De ettõl minden látszik rajta, napfénynél is, csak egy kicsit pixeles.

A kamera tök röhej, amikor bejöttek ezek a kamerás telefonok, nemtudom, hogy mit akartam a CIF kamera röhejes 320*240-es felbontással. Pláne ha e mellé még szín se társul. Nah, nembaj, a kamera részét úgysem használtam soha, nem is nagyon lehetne a mermóriahiány miatt. Sajna csak 2 MB van benne, és valamilyen érthetetlen oknál fogva Vodas, és csak 1.5MB-ot lehet elérni. Imádom a szolgáltatók szoftvereit. :P Erre egy-két téma, csengõhang, játék, és fél megánk maradt. Tehát nem egy adattárolásra kitalált telefon.

Csengóhangok jók, de abban a korban még nem volt mp3, csak a megszokott MID-ik csörögnek benne, kifejezetten jól. Sõt, elég jó kis dallamszerkesztõ van benne, sokat hülyültem vele buszon. :D Nagyon jó kis dolgokat lehetett vele összehozni.

Sajnos a szoftverrõl nem tudok mint írni, mert nekem Vodas, és nagyon idegesítõek a Live meg hasonló direkt Wap oldalakra navigáló gombok. Elég szemét dolog szerintem.

A gombok inkább mûanyagosak, mint gumisak. SMS-t nehezetn tudok rajta írni, de én egy 9300-áson is nehezen tudtam írni, tehát ezt nem nekem találták ki. SMS-t soha! Ez a mottóm. ;)

Telefonálás, ahha. Nah, azt tudja jól. És ami nekem legjobban tetszik, amit legjobban szeretek a telefonban, hogy az aksija így lassan 2.5 év távlatában is full jó. 1 hétig kibírja. Igaz nem beszélek sokat. De meg vagyok elégedve vele.

Igazság szerint eért vettem a 3410-es helyett, mert netezni akartam, és ezen van GPRS. Másfél évig Voda GPRS-en éltem. Ez a funkciója is remek, ami hosszú akuüzemidõvel párosul. Az infra és bluetooth kapcsolatok mindennel, mindenkor mûködnek. Semmi szoftver, semmi hülyeség. Ilyen szempontól páratlanok a SonyEriccson-ok. A Sharp meg Samsung telefonokkal annyi probléma van ilyen téren...

A problémák amik idáig felléptek:

A töltõ érintkezése kicsit érdekes. Van, hogy játszani kell vele, mert nem érintkezik. De ez az összes SE telefonnál jelen van hugom k700i-jénél is. Még szerencse, hogy ritkán kerül rá sor.

Másik dolog, hogy a joystik is néha vacakol. De ez se egyéni probléma. :(

Mindent összevetve nagyon jó telefon, a szívemhez nõtt nagyon. Ami a legfontosabb, hogy sokáig bírja. Már el se tudom képzelni nálküle az életem. :D A k700i-t is hugomnak adtam, az nem tetszett ennyire, pedig az jóval többet tudott. ;) Megvételre nem tudom, hogy ajánljam, mert már nem kapni ilyet, és használtan, háát... De ha valaki kifog egy remek darabot, örök élet meg egy nap.

• 2 weeks later...
Posted

Nekem is van egy ilyenem már másfél éve. Semmi baja nincsen, pedig egyszer már beleesett egy medencébe köbö egy éve. Nekem is csak a joystick fáradt meg egy kicsit.

• 5 weeks later...
Posted

Egy kis plusz infó:

Haveromnak ugyan ilyen teloja volt, egyszercsak bedöglött, irány a szerviz!

Vodánál uj szoftvert tettek fel rá és csodák csodájára a kamera már a beállításoknál a 640*480-at is engedte! Itt azt írták hogy azt valahogyan szoftveresen érték el vele, a CIF kamera megtartásával, szóval akinek ilyen mobilja van annak nagyon megéri frissíteni! Egyébként nekem picit lassúnak tûnt a menüje, pár másodpercet azért várni kellett míg a joystick megnyomása után elõtûnt a menü, arról nem is beszélve hogy a lefele gomb már néha nem akart mûködni rajt...

Posted

Hát, nemtudom, hogy nekem milyen szoftver van rajta, de a gyári. 1 éve vettem, és abban is benne van a 640*480-as kép. De nem érek vele semmit, mert csak szoftveresen nagyítja a képet.

Posted
CIF kamera röhejes 320*240-es felbontással

1 éve vettem, és abban is benne van a 640*480-as kép.

most akkor melyik ? :hááát::D

Posted

A kamerája csak CIF-re képes. De VGA méretre is tud nagyítani.

Ciao.

Posted

Pontosan. Azért írtam, hogy szoftveresen nagyít.