Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Sony Ericsson T610


Sanzi

Recommended Posts

Sanzi

IPB kép

Mivel sok SonyEricsson telefonról volt írva rövidke teszt, ezért a T610-rõl is írnék pár gondolatot. Igaz a telefon már erõsen nem mai kategória, sõt lassan olyan mint a Trabant, ami soha nem fog kimenni a köztudatból. Tehát amikor 2 éve vettem, akkor se volt egy csúcs szuper telefon, de amire nekem kellett ez volt a tökély. Mielõtt belemennénk, egy kis technikai infok:

 

- 44*19*valamennyi mm

- 128*160 pixel, rajta 65000 szín

- Infra, Bluetooth

- Sajna csak CIFF kamera

 

A telefont nagyon jó megfogni, igazi fém! Hideg, rideg. Eszméletlen. Nagyon szeretem már e miatt is. Nem olyan mint a mostani fröccsöntött müanyag telefonok. Jó, vannak kivételek. Esztétikailag nem egy remekmû, az egyszerûséggel hódít. Egyenes vonalak, finom kerekítések a sarkokál. A design itt lényegében ki is van merítve.

A kijelzõ nem a legszebb, ilyen paraméterekkel egy Sharp vagy Samsung telefonnak sokkal jobb a kijelzõje. Tehát ezt fel lehetne róni hiányosságnak. De ettõl minden látszik rajta, napfénynél is, csak egy kicsit pixeles.

A kamera tök röhej, amikor bejöttek ezek a kamerás telefonok, nemtudom, hogy mit akartam a CIF kamera röhejes 320*240-es felbontással. Pláne ha e mellé még szín se társul. Nah, nembaj, a kamera részét úgysem használtam soha, nem is nagyon lehetne a mermóriahiány miatt. Sajna csak 2 MB van benne, és valamilyen érthetetlen oknál fogva Vodas, és csak 1.5MB-ot lehet elérni. Imádom a szolgáltatók szoftvereit. :P Erre egy-két téma, csengõhang, játék, és fél megánk maradt. Tehát nem egy adattárolásra kitalált telefon.

Csengóhangok jók, de abban a korban még nem volt mp3, csak a megszokott MID-ik csörögnek benne, kifejezetten jól. Sõt, elég jó kis dallamszerkesztõ van benne, sokat hülyültem vele buszon. :D Nagyon jó kis dolgokat lehetett vele összehozni.

Sajnos a szoftverrõl nem tudok mint írni, mert nekem Vodas, és nagyon idegesítõek a Live meg hasonló direkt Wap oldalakra navigáló gombok. Elég szemét dolog szerintem.

A gombok inkább mûanyagosak, mint gumisak. SMS-t nehezetn tudok rajta írni, de én egy 9300-áson is nehezen tudtam írni, tehát ezt nem nekem találták ki. SMS-t soha! Ez a mottóm. ;)

Telefonálás, ahha. Nah, azt tudja jól. És ami nekem legjobban tetszik, amit legjobban szeretek a telefonban, hogy az aksija így lassan 2.5 év távlatában is full jó. 1 hétig kibírja. Igaz nem beszélek sokat. De meg vagyok elégedve vele.

Igazság szerint eért vettem a 3410-es helyett, mert netezni akartam, és ezen van GPRS. Másfél évig Voda GPRS-en éltem. Ez a funkciója is remek, ami hosszú akuüzemidõvel párosul. Az infra és bluetooth kapcsolatok mindennel, mindenkor mûködnek. Semmi szoftver, semmi hülyeség. Ilyen szempontól páratlanok a SonyEriccson-ok. A Sharp meg Samsung telefonokkal annyi probléma van ilyen téren...

A problémák amik idáig felléptek:

A töltõ érintkezése kicsit érdekes. Van, hogy játszani kell vele, mert nem érintkezik. De ez az összes SE telefonnál jelen van hugom k700i-jénél is. Még szerencse, hogy ritkán kerül rá sor.

Másik dolog, hogy a joystik is néha vacakol. De ez se egyéni probléma. :(

 

Mindent összevetve nagyon jó telefon, a szívemhez nõtt nagyon. Ami a legfontosabb, hogy sokáig bírja. Már el se tudom képzelni nálküle az életem. :D A k700i-t is hugomnak adtam, az nem tetszett ennyire, pedig az jóval többet tudott. ;) Megvételre nem tudom, hogy ajánljam, mert már nem kapni ilyet, és használtan, háát... De ha valaki kifog egy remek darabot, örök élet meg egy nap.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
cereal180

Nekem is van egy ilyenem már másfél éve. Semmi baja nincsen, pedig egyszer már beleesett egy medencébe köbö egy éve. Nekem is csak a joystick fáradt meg egy kicsit.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
DJGABI

Egy kis plusz infó:

 

Haveromnak ugyan ilyen teloja volt, egyszercsak bedöglött, irány a szerviz!

Vodánál uj szoftvert tettek fel rá és csodák csodájára a kamera már a beállításoknál a 640*480-at is engedte! Itt azt írták hogy azt valahogyan szoftveresen érték el vele, a CIF kamera megtartásával, szóval akinek ilyen mobilja van annak nagyon megéri frissíteni! Egyébként nekem picit lassúnak tûnt a menüje, pár másodpercet azért várni kellett míg a joystick megnyomása után elõtûnt a menü, arról nem is beszélve hogy a lefele gomb már néha nem akart mûködni rajt...

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Hát, nemtudom, hogy nekem milyen szoftver van rajta, de a gyári. 1 éve vettem, és abban is benne van a 640*480-as kép. De nem érek vele semmit, mert csak szoftveresen nagyítja a képet.

Link to comment
Share on other sites

DJGABI
CIF kamera röhejes 320*240-es felbontással

1 éve vettem, és abban is benne van a 640*480-as kép.

most akkor melyik ? :hááát::D

 

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

A kamerája csak CIF-re képes. De VGA méretre is tud nagyítani.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Pontosan. Azért írtam, hogy szoftveresen nagyít.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...