Jump to content
GSForum - Segélyvonal

TV eszközök

Recommended Posts

Posted

Nos. Én egy helyi kistérségi TV-nél dolgozom. Itt Szentesen több kábel Tv hálózat is üzemel. Az egyikkel most született megállapodás a csatornánk megjelenésével kapcsolatban a hálózatukon... Ezt technikailag vezetéknélkül, Wi-Fi-n kéne megoldani, ezt pedig a fõnök rám (kire másra mint az informatikai mûsor szerkesztõjére/mûsorvezetõjére :) ) bízta, hogy próbáljak valami megoldást kitalálni...

Mondanám minek kéne megfelelni az adott eszköznek/eszközöknek, hátha tudna valaki segíteni:

:nyíl: 1 kompozit videó jelet illetve 2 csatornás (sztereó) hangot kellene vinnie

:nyíl: Lehet nem ártana bele hardveres MPEG2-es tömörítés, hogy elférjen az adott sávszélen

:nyíl: Kb. Olyan 1-2-3 Km-es távokba kellene eljuttatni a jelet egy 6 emeletes épület tetejérõl (szerintem az optikai rálátás meg lesz...)

:nyíl: Ára ne a csillagos eget csapkopdja (egy alapítványi TV meg tudja fizetni)

Nos ha valaki tud valamilyen megoldást kérem szóljon, legyen az bármilyen (komplett eszköz, vagy több eszköz, szoftverek...)

A Civil TV csapata nevében is elõlre is köszönöm a segítséget!

Posted

Új fejlemény...

Van eszköz csak egy a gond: 400 Ezer Ft...

Ezért most valami olyan megoldásra gondoltunk, hogy video jel :nyíl: tv tuner mpeg2-es lapkával :nyíl: gép :nyíl: szoftver :nyíl: Wi-Fi Bridge :nyíl: Wi-Fi bridge :nyíl: gép+szoftver :nyíl: TV kimenet...

Csak itt a legfõbb gond a szoftver... Van-e egyáltalán ilyen? :hááát:

Kérnék mindenkit, hogy ha tud valamit, segítsen, mert elég nagy gondba van miatta a TV :(

• 1 year later...
Posted

honositomuhely.hu - itt lehet sok mindent találni, próbáld meg. Winamp még eléggé okos program, lehet fogadni vele viszonylag rávehető ilyesmire.

Viszont lenne nekem is kérdésem: kábel tv-n dolgozok, az én főnököm is fura figura. Most például olyasmit bízott rám (szerintem ti csinálhattok ilyesmit), kellene egy olyan berendezés, amin keresztül megy át a videójel ki az előfizetőkhöz, és azt csinálja, hogy figyeli a műsort és amikor reklám kezdődik, átkapcsol (vagy valami) és a mi reklámunkat kezdi el nyomatni, amíg véget nem ér a reklámblokk a sugárzott csatornán. Megoldható (már ha érthető voltam) Köszi!

Posted

Csöppet aktualitását vesztette már a téma. Ha jól veszem ki, akkor más reklám idejében akarjátok a saját reklámaitokat nyomni? Az egy "picit" illegális volna... Eszköz meg nincs hozzá, szinte tuti.

Posted

Ja, csak később esett le a dátum fogalma. Az, hogy illegális, nem gond, viszont megoldható, egy konkurens cégnek sikerült, persze ez titok.