Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows NT


MOSAIC

Recommended Posts

MOSAIC

Sziasztok!

 

A következõ a problémám:

Van egy NT szerver és egy csomó hálózati gép. Az egyik elé leülök és a hálózatoknál megkeresem a szervert, majd kattintok. Felhozza a bejelentkezési ablakot, beírom a felhasználónevet és a jelszót és be is enged. Viszont ha késõbb újra a gép elé ülök, akkor már nem kér jelszót és felhasználónevet. Tehát nem dob ki a géprõl. Ha egy másik géphez ülök, ott kéri a nevet és a jelszót, beírom, aztán ha késõbb oda is leülök, akkor ugyan csak beenged ismételt név és jelszó kérése nélkül. Na, ezt hogy lehetne kiküszöbölni? A munkaállomás mindegyik esetben XP volt, más operációsrendszer alatt nem figyeltem, hogy kidob-e a szerver.

Elég gáz, hogy az utánam a munkaállomás elé ülõ felhasználó az én jelszavammal még simán be tud lépni a szerverre. Ha a gépet újraindítom, akkor természetesen újra kéri a szerver a nevet és a jelszót!

Link to comment
Share on other sites

Greene

Domaint kell létrehozni. Ott aztán te szépen beloggolsz bárhonnan a saját userneveddel a szerverre, és fogod tudni használni, a többieknek meg nem adod meg a jogosultságot, csak a saját home és profile könyvtárukra. :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

MOSAIC

Xp Home-okról van szó! Munkacsoportként vannak a rendszerban! Mást nem is lehet beállítani! :hááát:

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Tehát azt szeretnéd, hogy a Win elfelejtse a jelszót és a felhasználónevet, amikor lecsatlakozol a szerverrõl?

 

Honnan fogja tudni a rendszer, hogy lecsatlakoztál?

Link to comment
Share on other sites

MOSAIC

Az elsõre a válaszom: igen!

A másodikra pedig, hogy hát ez az!

Nincs erre megoldás? :hááát::hmm:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
MOSAIC

Az NT szerveren létrehoztam egy felhasználót és be akarok rá állítani korlátozásokat. A system policy editor-nál fel is vettem a felhasználót, de amikor beléptetem a rendszerbe nem történik semmi.... mindenhez hozzáfér. Tudok háttérképet változtatni, holott ezt kikapcsoltam stb.... Ötlet?

 

Más:

 

Amikor felvettem a felhasználót akkor begépeltem neki, hogy hova csináljon mappát neki a rendszer, és a profilját is hol tárolja.... viszont itt se történt semmi. A profiles mappában sincs a profilja, a saját mappája se lett elkészítve!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
PC Mágus

Sziasztok!

 

Létezik olyan Windows NT, amit floppyról lehet telepíteni? Mert a laptopomban nincs cd, de floppy és usb van. A hálózatról fel lehet telepíteni? :?:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
geri005

Elméletileg hálózarról fel, de ahhoz kell egy másik gép amin server oprendszer van, a floppy-s telepítést szerintem ne erõltesd, amit még tudok ajánlani, az, hogy vegyél egy 2.5" - 3.5" átalakítót, tedd bele a laptopod winyóját egy PC-be és telepítsd onnan az NT-t.Ennél az esetnél elõfordulhat, hogy a boot.ini-be a partition részt változtatni kell mielõtt viszarakod.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...