MOSAIC Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Sziasztok! A következõ a problémám: Van egy NT szerver és egy csomó hálózati gép. Az egyik elé leülök és a hálózatoknál megkeresem a szervert, majd kattintok. Felhozza a bejelentkezési ablakot, beírom a felhasználónevet és a jelszót és be is enged. Viszont ha késõbb újra a gép elé ülök, akkor már nem kér jelszót és felhasználónevet. Tehát nem dob ki a géprõl. Ha egy másik géphez ülök, ott kéri a nevet és a jelszót, beírom, aztán ha késõbb oda is leülök, akkor ugyan csak beenged ismételt név és jelszó kérése nélkül. Na, ezt hogy lehetne kiküszöbölni? A munkaállomás mindegyik esetben XP volt, más operációsrendszer alatt nem figyeltem, hogy kidob-e a szerver. Elég gáz, hogy az utánam a munkaállomás elé ülõ felhasználó az én jelszavammal még simán be tud lépni a szerverre. Ha a gépet újraindítom, akkor természetesen újra kéri a szerver a nevet és a jelszót!
Greene Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Domaint kell létrehozni. Ott aztán te szépen beloggolsz bárhonnan a saját userneveddel a szerverre, és fogod tudni használni, a többieknek meg nem adod meg a jogosultságot, csak a saját home és profile könyvtárukra.
MOSAIC Posted March 3, 2006 Author Posted March 3, 2006 Xp Home-okról van szó! Munkacsoportként vannak a rendszerban! Mást nem is lehet beállítani!
arpsoft Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Tehát azt szeretnéd, hogy a Win elfelejtse a jelszót és a felhasználónevet, amikor lecsatlakozol a szerverrõl? Honnan fogja tudni a rendszer, hogy lecsatlakoztál?
MOSAIC Posted March 3, 2006 Author Posted March 3, 2006 Az elsõre a válaszom: igen! A másodikra pedig, hogy hát ez az! Nincs erre megoldás?
MOSAIC Posted May 30, 2006 Author Posted May 30, 2006 Az NT szerveren létrehoztam egy felhasználót és be akarok rá állítani korlátozásokat. A system policy editor-nál fel is vettem a felhasználót, de amikor beléptetem a rendszerbe nem történik semmi.... mindenhez hozzáfér. Tudok háttérképet változtatni, holott ezt kikapcsoltam stb.... Ötlet? Más: Amikor felvettem a felhasználót akkor begépeltem neki, hogy hova csináljon mappát neki a rendszer, és a profilját is hol tárolja.... viszont itt se történt semmi. A profiles mappában sincs a profilja, a saját mappája se lett elkészítve!
PC Mágus Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Sziasztok! Létezik olyan Windows NT, amit floppyról lehet telepíteni? Mert a laptopomban nincs cd, de floppy és usb van. A hálózatról fel lehet telepíteni?
geri005 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Elméletileg hálózarról fel, de ahhoz kell egy másik gép amin server oprendszer van, a floppy-s telepítést szerintem ne erõltesd, amit még tudok ajánlani, az, hogy vegyél egy 2.5" - 3.5" átalakítót, tedd bele a laptopod winyóját egy PC-be és telepítsd onnan az NT-t.Ennél az esetnél elõfordulhat, hogy a boot.ini-be a partition részt változtatni kell mielõtt viszarakod.
Recommended Posts