MOSAIC 0 Share Posted March 2, 2006 Sziasztok! A következõ a problémám: Van egy NT szerver és egy csomó hálózati gép. Az egyik elé leülök és a hálózatoknál megkeresem a szervert, majd kattintok. Felhozza a bejelentkezési ablakot, beírom a felhasználónevet és a jelszót és be is enged. Viszont ha késõbb újra a gép elé ülök, akkor már nem kér jelszót és felhasználónevet. Tehát nem dob ki a géprõl. Ha egy másik géphez ülök, ott kéri a nevet és a jelszót, beírom, aztán ha késõbb oda is leülök, akkor ugyan csak beenged ismételt név és jelszó kérése nélkül. Na, ezt hogy lehetne kiküszöbölni? A munkaállomás mindegyik esetben XP volt, más operációsrendszer alatt nem figyeltem, hogy kidob-e a szerver. Elég gáz, hogy az utánam a munkaállomás elé ülõ felhasználó az én jelszavammal még simán be tud lépni a szerverre. Ha a gépet újraindítom, akkor természetesen újra kéri a szerver a nevet és a jelszót! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted March 2, 2006 Domaint kell létrehozni. Ott aztán te szépen beloggolsz bárhonnan a saját userneveddel a szerverre, és fogod tudni használni, a többieknek meg nem adod meg a jogosultságot, csak a saját home és profile könyvtárukra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOSAIC 0 Author Share Posted March 3, 2006 Xp Home-okról van szó! Munkacsoportként vannak a rendszerban! Mást nem is lehet beállítani! Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted March 3, 2006 Tehát azt szeretnéd, hogy a Win elfelejtse a jelszót és a felhasználónevet, amikor lecsatlakozol a szerverrõl? Honnan fogja tudni a rendszer, hogy lecsatlakoztál? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOSAIC 0 Author Share Posted March 3, 2006 Az elsõre a válaszom: igen! A másodikra pedig, hogy hát ez az! Nincs erre megoldás? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOSAIC 0 Author Share Posted May 30, 2006 Az NT szerveren létrehoztam egy felhasználót és be akarok rá állítani korlátozásokat. A system policy editor-nál fel is vettem a felhasználót, de amikor beléptetem a rendszerbe nem történik semmi.... mindenhez hozzáfér. Tudok háttérképet változtatni, holott ezt kikapcsoltam stb.... Ötlet? Más: Amikor felvettem a felhasználót akkor begépeltem neki, hogy hova csináljon mappát neki a rendszer, és a profilját is hol tárolja.... viszont itt se történt semmi. A profiles mappában sincs a profilja, a saját mappája se lett elkészítve! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PC Mágus 0 Share Posted October 28, 2008 Sziasztok! Létezik olyan Windows NT, amit floppyról lehet telepíteni? Mert a laptopomban nincs cd, de floppy és usb van. A hálózatról fel lehet telepíteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geri005 0 Share Posted December 29, 2008 Elméletileg hálózarról fel, de ahhoz kell egy másik gép amin server oprendszer van, a floppy-s telepítést szerintem ne erõltesd, amit még tudok ajánlani, az, hogy vegyél egy 2.5" - 3.5" átalakítót, tedd bele a laptopod winyóját egy PC-be és telepítsd onnan az NT-t.Ennél az esetnél elõfordulhat, hogy a boot.ini-be a partition részt változtatni kell mielõtt viszarakod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts