Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mini DV-rõl DVD-t Hol a dátum?


gin75

Recommended Posts

gin75

Sziasztok!

 

Hogyan tudnám a Sony HC19 Mini Dv kamera által készített felvétel pontos dátumát (év, hó, nap, óra, perc, másodperc) megjelentetni az elkészített DVD-n?

 

Melyik program milyen beállításával érem el a kívánt eredményt (dátum

a TV képernyõn)?

 

Én az PC-re való áttöltéshez és szerkesztéshez a Ulead Video Studio 9-et vagy a Nero Vision Express 4-et szoktam használni. Az áttöltött Avi fájl tartalmazza az idõinformációkat (PlayDV-vel megnéztem), de a megírt DVD-n a képen és egy audió sávon kívül nincs semmi.

 

A régi VHS idõkben ez tök egyszerü volt, ha felvétel közben rátettem akkor rajta volt ha nem akkor nem. De a MiniDV-vel sehogy sem tudoum rávarázsolni az elkészûlt DVD-re.

 

elõre is köszi a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

zsoleszpapa

@ gin75

 

Nekem HC14E kamerám van, a probléma ott lehet hogy a kamere beállitásában csak az van engedélyezve hogy a dátum/idõ csak a kamera LCD-jén jelenjen meg.

Link to comment
Share on other sites

feldschossner

Ebben a fórumban én már kb 1-1,5 éve felvetem ezt a problémát. Senki értelmeset nem tudott rá mondani. Én azóta is megszerkeztem és felíratként a beillesztem a projektbe a dátumot. DV formátumban NEM lehet a felvétel idejét átvinni.

Azt tapasztaltam, hogy Windows movie maker az egyedüli alkalmazás(legelább is amiket már használtam) ami ha snittekre szedi a nyesanyagot a részek címének a fevétel dátumát adja óra perccel ami óriási segítség mivel tudod mikor készült a jelenet + a nevébõl könnyen ki tudod ollózni és beszerkekzteni felíretnak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...