Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Van 1 P1-es laptopom windows 98SE fut rajta és van egy P4-esem Windows Xp-vel. Ezt a két gépet szeretném összekötni, párhuzamos porton keresztül, de a laptopban nincsen hállózati kártya. Hogy alakíthatnák ki a kettõ között hállózatot?

HELP! :Sír:

Posted

A párhuzamos porthoz mi szükség hálózati kártyára ? :hááát: Nem értem miért a párhuzamos LPT portot akarod a hálózatra használni :hááát:

Soros (COM) port biztos van a laptopon és a P4-es gépen is, használd azt. Másolni is akarsz a hálózaton ? Vagy csak játszani ?

Posted

Másolni is akarok, párhuzamos csatlakozóm van hozzá!

Posted

Hát a másolás az biztos nagyon lassú lesz a párhuzamos LPT porton. A COm is lassú ebbõl a szempontból :( , de még mindig jobban járnál vele. COM nincs a laptopon :?::pislog:

Posted

LPT port-ra rá tudsz dugni egy nyomtatót ?

Posted

Szerintem a párhuzamos port gyorsabb lenne, mivel elméletileg 1 Mbit/s-ot lehet vele elérni. Biztonságosan a soros portal max 512 kbit/s érhetõ el.

Kell hozzá egy laplink kábel. Ilyet kapsz a legtöbb számtechboltban.

Azonban tudni kell, hogy a párhuzamos portoknak képesnek kell lenniük a kétirányú kommunikációra.

Posted

Van egy régi Qompack laptopom, miutánn ellopták belõle a hálókártyát kénytelen vagyok én is a párhuzamos portot használni, ha adatmozgatásra van szükség. Tapasztalat, a soros port sokkal lassabb. Totál Commanderrel jól kezelhetõ. A Windows ezirányú funkcióját még nem sikerült beállítanom.

Posted

Szintén laptop, és PC összekötésérõl lenne szó, egy ismerõsömnek. Mindkettõben van hálókártya, és adatok másolgatása, állományok mozgatása lenne a cél. Kérdés: Milyen kábel használható erre a célra, sima UTP, vagy Crosslink? (Én azt mondtam, hogy Crosslink!)

Posted

A Crosslink is UTP ;)

Két gép összekötése (pc-pc, laptop-pc) crosslink kábellal lehetséges.

Posted
A Crosslink is UTP ;)

Ezt tudtam!

Csak ugye van sima patch kábel, meg crosslink. Én is a Crosslink-et mondtam... ;)

Posted

@Bárki :lol: :

Crosslinkkel milyen gyors az adatátvitel? 2,4GHz-es Laptopról 4200+ os asztalira?

Annyi mint mondjuk C-rõl D-re v. lassabb? :upsz:

Posted

100Mbit-es (12.5Mbyte/s) hálózattal lassabb mintha vinyóval másolnál. 1000Mbit-es (1Gbit - 125Mbyte/s) hálózattal gyorsabb. Ez nem függ a proci sebességtõl, csupán a vinyók sebességétõl. :ötlet:

Posted

És olyan hálózathoz mi kell? Vezeték és? :upsz:

Posted

gigabites hálókártya (mind a két gépbe)

Posted
100Mbit-es (12.5Mbyte/s) hálózattal lassabb mintha vinyóval másolnál. 1000Mbit-es (1Gbit - 125Mbyte/s) hálózattal gyorsabb. Ez nem függ a proci sebességtõl, csupán a vinyók sebességétõl. :ötlet:

Na ez érdekes! Ha 1 Gbit-es hálózaton másolok, akkor gyorsabban tudnék másolni, mintha vinyóról másolnék? :lol:

Ezek szerint, ha 10 Gbit-es optikai hálót építek ki, akkor meg aztán, olyan sebességgel fogo másolni, hogy nincs az a vinyó, ami követni tudja!

Nyugi, értem mirõl van szó, de a pontosság kedvéért: a másolási sebességet mindig a leglassabb eszköz határozza meg. E 100 Mbit esetén a hálózat, 1 Gbit esetén a merevlemez.

Posted

Egy RAID rendszerrel és megfelelõ vinyókkal simán elérhetõ a 125MB/s :)

Posted

Ez így van, de az már egy külön alrendszer, ami egy eszköznek látszik. Mondhatnám cheat-nek is! ;)

• 5 months later...
Posted

Hi!

Nekem megvan minden ami kéne a hálózathoz csak azt nem tudom, hogy lehet kiépíteni azt? Mindkét gépen xp van. Van UTP és Firewire összekötés is. Csak nem tudom, hogy lehet azt megcsinálni, hogy a két gép lássa egymást. Hogy lehet megállapítani, hogy milyen UTP kábelem van? (nem én vettem, csak apum hozott egyet)

A fórumon ne rövidíts! Még egy ilyen rendetlen hozzászólás és elbúcsúzhatsz a fórumtól. <PF>

Posted

Ha UTPn keresztül kötöd össze, akkor az XPnek van aranyos kis "otthoni hálózat beállítása varázsló" menüpontja, amivel lehet szenvedni.(Vezérlõpult ---> hálózati kapcsolatok--->bal oldalt, otthoni, vagy kisebb...)

Ezt mind a 2 gépen elvégzed. Munkacsoportnak célszerû ugyanazt megadni.

Ezután megosztani kívánt meghajtón jobb klikk, tulajdonságok, megosztás, a mappa megosztása a hálózaton...

És már meg is találod a hálózati helyek-->teljes hálózat--->microsoft windows hálózat-->munkacsoportod neve-->számítógép neve.

Ha minden igaz mûködik.

Ehelyett léteznek sokkal jobb segédprogramok, mint például az Access Remote "programocska", ami nekem nagyon bejött.

Ha a kábeled egyeneskötésû, akkor a "hálózati kábel nincs bedugva" embléma maradni fog a tálcán, ha pedig crosslink, akkor meg kijelzi a kapcsolatot.(Ha be van állítva, hogy a tálcán mutassa). Persze csak utóbbival mûködik.

Sok sikert!

Posted

Viszont, ha FireWire-t használsz, akkor szinte megy minden automatikusan.

• 3 weeks later...
Posted

Hali

Van egy laptopom meg egy asztali gépem, összekötve. Minden frankó! Az asztalira kötött netet szeretném megosztani a laptoppal, de eddig még nem sikerült. Minden tippre vevő vagyok.

Posted

A téma címe szerint párhuzamos kábelen vagytok összekötve. Így van?

• 1 month later...
Posted

töki által felvetett probléma nálam is jelentkezett a tesco-ban vásárolt crossover kábelnél. Visszavittem és a készletükön lévõ 17 db-ot átvizsgáltam az alábbi leirás alapján:

http://www.freesco.hu/t/content/content.php?content.65

Eredmény: egy sem volt jól bekötve.

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem-kérésem, tudna-e valaki ilyen kábelt késziteni.

Üdv: Gõte