Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MUSTEK 1200 Cu Plus

shaynee-jay

Recommended Posts

shaynee-jay

Sziasztok!

Van egy scannerem. A típusa: Mustek 1200 CU Plus és szeretném csatlakoztatni a laptopomhoz, amin xp van, de amit kaptam még annak idején jó régen vagy 5 éve telepitõ CD-t a scannerhez nem jó az xp-hez. :Sír:

Valamit már mondtak, hogy keressek valamit hozzá a neten, amivel megy majd xp-vel is, de sajnos azt sem tudom mit keressek hozzá :(

Szóval ha valaki tudna nekem segiteni, akkor nagyon szépen megköszönöm! :D

shaynee-jay

Szia eremit! :)

Köszi a cimeket! :D az utobbiról letöltöttem a drivert vagy mit :upsz: de sajnos még Így sem jó. A telepítõ varázsló amikor felismeri nem tudja telepiteni, ráadásul most legutóbb fel sem ismerte :( ez szörnyû...szerinted akkor valami nagyobb gáz is lehet :?:

eremit

- Szívesen. Nézd meg az eszközkezelõben, nincs-e ott sárga kérdõjelesen a scanner ismeretlen eszközként.

- Töröld az elõzõ drivert, aztán újra install.

- Kipurcanhatott az USB port is. Próbáld másikra dugni!

shaynee-jay

Na megnéztem az eszközkezelõben! és ott van de nem a scanner hanem valami usb device van ott sárga kérdõjellel

próbiztam ujrainstallállni, fel teszi ujra, de utána még sem találja :Sír: :Sír: :Sír:

eremit

Töröld azt a sárga eszközt, majd kattints a frissítés (vagy inkább új hardvereszköz keresése?) gombra!

shaynee-jay

Hát nagyon szépen köszönöm a segítséget, de szerintem feladom a dolgot, mert nem igazán megy, azt hittem meg tudom majd oldani a dolgot a segitségetekkel :) de valahogy nem megy. Ez van béna vagyok hozzá.

Amúgy felvettelek msn-re utólagos engedelmeddel!

Amúgy töröltem és frissitettem, de ugyanazt hozta vissza. :( ezért adom fel, bocsi

shaynee-jay

Aww sikerült valami!!! :D:D

Na mostmár közelebb kerültem a végsõ megoldáshoz!!! Már felismerte és kiírja, hogy Mustek 1200 CU plus, az USB device helyett. Végre egy kis sikerélmény! De most akkor hogyan tovább :?:

Rámentem a keresésre, hogy akkor most hol van Mustek-es cucc a gépen, de csak ilyen uninstallos dolog jön be. Szóval mûködni még most sem mûködik :(

Ha még minidg tud valaki segiteni... Köszi

Akármennyire is kapkodsz, légyszi normálisan írj! Ne használj szórövidítéseket! Ne írj egymás után több hozzászólást! Erre van a szerkeszt gomb! <PF>

eremit

Indítsd el a telepítõt! Hátha az felkínálja az elõzõ driver törlését. Ha nem, akkor csak telepítsd!

shaynee-jay

Hát elõször is bocsánatot kérek a fórum moderátorátor a kissé butuska írásmódomért :upsz: csak más fórumokban már megszoktam, mert mindenki így ír és egymásutánban akár húszat is.

Eremit! nagyon sokat segítettél! Már ne is szkenneltem egy oldalt! :D

Még lehetne egy utolsó kérdésem? Az elõzõ géppel mindig legalább a 3-4-szeresére nagyítva szkennelte be, most pedig ugyanakkorára szkenneli, mint amekkora valójában a kép. Ez a program nagyon más, mint amilyen eddig volt, és azt szeretném tudni, hogy ezt valahol be lehet állítani? Hogy mekkora legyen a beszkennelt lap mérete. Gondolom valamit a "resize"-zal kell csinálni vagy nem?

Köszi :virág:

ProFiler

A felbontás (dpi) mgváltoztatásával tudod módosítani a kép végleges méretét.

Ciao.

shaynee-jay

Köszönök mindent! :virág:

eremit

@shaynee-jay

Nagyon szívesen!

mizsi

A Mustek scannerek installálása XP alá néha kicsit nehézkes. Nekem is csak harmadszorra sikerült.

• 9 months later...
Patonai

Örülök hogy nektek sikerült. Sajnos nekem nem sikerült a Mustek BearPaw 2448CS Plus-t életre kelteni.

Letöltöttem a Mustek honlapról az illesztõ programot, tõbbször is elkövettem az eltávolítást-újra telepítést, de nem müködi. Az érdekes az hogy egy ideig jól mûködött, egy idõ után jelentkeztek ezek a probléma, és azóta is ismeretlen ezsközként kezeli a windows xp. Infó fájl-t kér és azt nem találok. Ha valaki tud segíteni szívesen veszem ... Köszi :(

• 1 month later...
parducka89

Sziasztok!

Én abban szeretnék tanácsot kérni tõletek, hogy van egy scannerem, ami nem új de mivel a régi elromlott így most ezt kell használnom. Igaz nem mustek, de biztosan ez a program kell hozzá, mert a gyártó honlapján ez volt feltûntetve. Feltelepítettem az xp-re és elvileg sikerült is de összvissz egy uninstall része van és semmi más. Nem tudom hogy hogyan tudnék vele scannelni pedig elég sürgõsen szükségem lenne rá.

Elõre is köszönöm a segítséget!