Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Acorp alaplap - nem lehet kikapcsolni a gépet


fei

Recommended Posts

fei

Van egy régebbi fajta Acorp alaplapom (pontos típusát most nem tudom). Az vele a probléma, hogy nemes egyszerûséggel nem lehet kikapcsolni a gépet, akár hosszan nyomom, akár röviden. A bekapcsolás mûködik. Megnéztem, a csatlakozó a helyén van, szerintem nem azzal van a baj. Mit ajánlotok?

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

AT-s alaplap? Ha ATX-es, akkor próbáld meg megfordítani a POWER SWITCH csatlakozóját! Milyen tápegységed van? Az is lehet a ludas.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

fei

Köszönöm a választ, azóta már megoldottam (nem az elõírásnak megfelelõ két tût kellett választanom, és így mûködik).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
nemcsenyi

Hello!

 

 

Most kaptam egy gépet, amit szintén nem lehet kikapcsolni. Sokat nem tudok az elõéletérõl... Tápegység lett benne cserélve. Az alaplap asus A7V a tápegység állítólag vadiúj (vagy nem használt) Acorp. Sajna könyvem nincs az alaplaphoz... Nincs valakinek ötlete?

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Hány Wattos? (Lehet a táp a ludas...) Vagy még próbáld meg leellenõrizni, hogy megfelelõen vannak-e csatlakoztatva a kapcsoló kábelei.

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Az Acorp, az nem táp, max. levélnehezék. Tudni kéne a típusát, és hogy mi minden van a gépben.

Link to comment
Share on other sites

nemcsenyi

300 wattos a táp. 900-as proci van benne, 384 sd ram meg egy passzív hûtésû videokártya. Ma volt idõm jobban megnézni. Átnéztem a csatlakozókat, a kapcsológombét is, minden oké. Egy linux alapú, cd-rõl futó oprendszerrel próbáltam elõször. (PC World 2003/7 Movix.) Minden okés volt. Feltettem Win xp-t, fel is ment rendesen. (Betöltés, telepítés, újraindulás.) A kikapcsolásba fagy bele. Állítólag a tápcsere elõtt nem volt vele probléma. Ma elutazom, valamikor a jövõ hét közepe-vége fele tudok újra foglalkozni a témával. Azt hiszem úgy kezdem, hogy teszek rá egy linuxot, és ha azzal megy, akkor egy régebbi Wint. Hátha az xp sp2 túl "jó" ehhez... Ha valakinek más ötlete is van, szívesen fogadom... de mint mondtam, mostanában nem leszek netközelben.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...