Jump to content
GSForum - Segélyvonal

SUSe 10 vmware bajok

fatalerror

Recommended Posts

fatalerror

Windowsos gépemen vmware-el futtatom a SUSE 10. PCWOrLD 2005/12-n megjelent változatát. Megy is, de kellene a vmware tools.... csakhogy a telepítés után futtatva a vmware-config.pl-t elõször kiderült, hogy a kernelben futnia kéne valami v*fs-nek (nem annál a gépnél vagyok), de nem megy, hát majd õ ...

kell hozzá ez meg az.....most azt kéri, hogy adjam meg a kernel c header fájlok helyét, mert /usr/src/linux nem létezik.... na ja, de hol vannak ezek a kis rohadékok? :(

Drone-4EB

Utóbbi kérdésre, telepítened kellene a Kernel forrást a 10-es SuSE telepítõjérõl, az majd szépen felrakja. Gondolom a többi is ezen a problémán bukik el (elég nehezen érteni, hogy mit is írtál), amíg nincs fennt a kernel forrás, addig nem fogja tudni befordítani a modult, hogy fusson.

fatalerror

Stopping VMware Tools services in the virtual machine:

Guest operating system daemon: done

Trying to find a suitable vmhgfs module for your running kernel.

None of the pre-built vmhgfs modules for VMware Tools is suitable for your

running kernel. Do you want this program to try to build the vmhgfs module for

your system (you need to have a C compiler installed on your system)? [yes]

Using compiler "/usr/bin/gcc". Use environment variable CC to override.

What is the location of the directory of C header files that match your running

kernel? [/usr/src/linux/include]

The directory of kernel headers (version 2.6.13-15-default) does not match your

running kernel (version 2.6.13-15.8-default). Even if the module were to

compile successfully, it would not load into the running kernel.

Itt tartok azután, hogy a kernel forrást felraktam a Yastban.... Újra kéri az útvonalat (ezután)

"mellesleg totál hülye vagyok a Linuxhoz (pedig többször tettem kísérletet a megtanulására), de könyörgöm én csak elindítanám a vmware tools-t mert kéne a shared mappa...."

Drone-4EB
The directory of kernel headers (version 2.6.13-15-default) does not match your

running kernel (version 2.6.13-15.8-default).  Even if the module were to

compile successfully, it would not load into the running kernel.

Itt a gondod: A feltelepített kernel-header nem egyezik meg az aktuális kernel verziószámával, mivel az utóbbi 2.6.13-15.8 -as, a header pedig 2.6.13-15. Megoldás: telepítõbõl, vagy internetrõl levadászni a kernel-headers-2.6.13-15.8 -as csomagot és azt telepíteni.

• 3 years later...
Alfonz64

Hát kicsit meg késtem a válasszal, de ez van most találtam ide. Igaz egy kicsit OFF is de a linux az linux :) hátha segit ez is, a megoldás a lényeg nem?

VMware-tools Ubuntu 9.0.4-re hogyan:

9.04-nél nincs mit tenni, várni kell egy működő verziót.

>vm-tools be-mountolja magát az ubuntu iso helyére

Remek! Akkor találsz itt egy "VMwareTools-7.8.5-156735.tar.gz" fált. Ezt másold át a "/home/hanog/" könyvtárba (feltételezem, hogy az Ubuntuban ezt a felhasználónevet adtad meg). A Nautilus fájlkezelőben keresd meg a fájlt, jelöld ki a bal egér gombbal, majd a jobb egér gombbal "Kicsomagolás ide...".

Ezután nyisd meg a terminált. Írd be hogy "sudo su -". Írd be a jelszavadat, majd írd be hogy "/home/hanog/vmware-toools-distrib/vmware-install.pl". A kérdésekre nyugodtan nyomjál Entert, az alap beállítások jók. A telepítés végén automatikusan elindítja a "vmware-config-tools.pl"-t. A kérdésekre nyugodtan nyomjál Entert, az alap beállítások jók.

Ha minden megvan akkor indítad újra az Ubuntut. A legközelebbi elindulásnál már menni fog a vmwaretools.

fatalerror

Köszönöm a segítséget, de egy ideje már nem próbálkozom Linux rendszerekkel a rendszeres problémák miatt...

Üdv Fataleror