r-chee Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Az én felhasználónevemrõl Valami oknál fogva mindig azt hiszik, hogy "ricsi"-nek kell ejteni...Pedig direkt azért van kötõjellel elválasztva az "r"-betû, mert az angolban "ár"-nak ejtik, tehát az összkép: "árcsí" . Vajon TE hogy ejted a tiéd?
Egerb Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Hihetetlen, éppen ma gondolkodtam egy ilyen topik nyitásán. Én is "ricsi"-nek ejtettem ki eddig a tiedet. Egerb - "egerbé" - Nem én találtam ki, de elvileg köze van az egri bikavérhez.
Molt@m Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Én nem harapakacsának hívom magam! Molt@m az "igazi" nickem de változtatásra nincs lehetõség. (vagy van?) Ja és moltam-nak ejtik
Egerb Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Elõször csak "harapacska"-nak olvastam, ez is maradt meg bennem.
manguszta Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 @Egerb Mindkét kiejtésed nálam ugyanaz. @Harapakacsa Van lehetõség! Ha jól tudom, tzolinak kell pü-t küldeni.
Sanzi Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Elõsször röhögtem amikor megláttam a topikot. (a hogy ejtjük, és hogy írjuk után. kicsit sablon lett. ) Amúgy csak simán Sanzi, nem y, z! Az a valódi nevem.
Chabi1 Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Elõször csak "harapacska"-nak olvastam, ez is maradt meg bennem. Molt@m az jó lesz mert sajnos én is így vagyok a mostani nickeddel mint Egerb
Bencce Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Nekem R-che mindig Ricsi Van még ocsi aki pedig mindig öcsi Harapakacsa meg olyan furi. Szóval harap a kacsa. Nekem egyébként azért 2 c a nevem mert egyszer kb 8 éve elírtam a Starcraft mentést Bence helyett Benccére és innentõl a 2c és mindenhol ezt is használom Van, hogy úgy is írok alá mostanában De kiejétsben gondom van Shia-ko val:)
ProFiler Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Hehe, az én nevem csak nem annyira komplikált. Ciao.
Adani Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 A fórumtalin "siakó"-nak ejtettem, én Shia-ko nem mondta, hogy nem úgy kell, tehát marad. Greene nevét ejtették páran "grini"-nek, de ha jól emlékszme ott is mondta, hogy "grín"-nek kell ejteni. (Igaz én elõször "le Shia-ko-ztam" Greene-t még a tali elején, mikor még nem memorizáltam ki-kicsoda. . R-Chee nevét én is Ricsinek ejtettem eddig. Az én nevemet egyébként nyugodtan ejtsétek "Adani"-nak, mert úgy kell. @Ruzsa Dániel A régi nevedet, amit egy másik fórumon még használsz, azt hogy ejted? Mármint a gyoridanee-t, "dane" vagy "dani" ? Mind a kettõ ismerõs lehet, engem is szoktak dane-nak szólítani páran. @ProFiler A te neved meg gondolom "profájler"-nek kell ejteni, legalábbis én így szoktam, de a talin szintén elhangzott a "profiler" is.
r-chee Posted February 23, 2006 Author Posted February 23, 2006 Az R-chee az "árcsí"....Ha "ricsi" lenne, akkor valószínüleg így írnám: Richee v. Richey. (Amúgy a keresztnevem Árpi, tehát nem lehetnék ricsi...)
Adani Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Ezt nem tudtam. De attól még lehetne, Ricsi. Engem valóban Daninak hívnak, többek közt, azért is az a nevem, ami.
Gereby Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Nekem a fórumon a nevem a polgári nevembõl származik... Ami Geréby... Nagyon régen regisztráltam, de sokáig nem használtam a fórumot, közbe lett más nick-em is. C64MAN (Commodore 64-bõl). Egyébként a globális nickem meg Dodó... (Szüleim adták nekem nagyon régen... Valahogy nem emlékszek rá , aztán õk mindíg így hívnak, és ez teljesen kivándorolt haveri körre, iskolába mindenhová... Még a tanárok is így hívnak.) Neten manapság már mindenütt a C64MAN-t használom, de itt úgy gondoltam meghagyom a Gereby-t ha már így ismernek... Nekem teljesen mindegy hogyan szólítotok... Gereby/Geréby/C64MAN/Dodó
Crocket Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 CROCKET íl: ejtsd:Kroket. A helyesírás csak azért lenne fontos, mert szinte minden azonosítóm ( email, skype, msn)ez. Még középiskolában ragadt rám réges-rég, azóta így mutatkozom be.
Ruzsa Dániel Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 @Adani Gyõridanee-nek ejtem. A hétköznapokban, danee(PacseeDanee )-nek, daninak, vagy a vezetéknevemen(halálom, ha hosszú "ú"-val mondja valaki ) szólítanak.
Chabi1 Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 elhangzott a "profiler" is. A régi fórumon meg volt aki ProFilter-t írt Az én nevem a keresztnevembõl származik. (gyengébbek kedvéért: Csabi) Dolgoztam régebben egy számítástechnikai cégnél külföldi emberekkel, írek, angolok..stb. Õk a Csabi-t KSZabi-nak ejtették ki. Ez engem zavart. De sikerült megértetnem velük a Chabi-t mint Csabi . Azóta ezt használom ha a számítógéppel dolgozom.
nascar Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Kedvenc autóversenyemrõl "kaptam" a nevem. Ejtsd: nászkár (mindkét á-t röviden)! De ez elég egyértelmû. Egyébként Papp Zsolt a becsületes nevem, mint hajdanán a Tudós Klub vezetõjének. Aztán azon is gondolkodtam már, hogy megérdemelnék már egy nagybetüt, és Nascar lehetnék.
Greene Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Greene=Grín és nem pedig Gríni, Zöldike, és egyéb hasonló borzadályok. (Bár egyesek ezt nem képesek/akarják megjegyezni, és a cégnél is sokan griniznek) Esetleg Doki ha a Greene nem szimpatikus.
Ruzsa Dániel Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Gírn, mint Zöld, de nem zöldike, hanem Grín.
eremit Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Tökmindegy, hogy hívnak valakit: Poszpisil, Tretyak, Krakkomperger vagy Kukuruzsnyák. Csak a tettek számítanak!
Recommended Posts