Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Miért smirglizem a DVD tokot?


Babrax

Recommended Posts

Babrax

A mûsoros dvd tokok egy jó része tönkreteszi a dvd-t, illetve ha nagyon nagyon gondosan kezelném, akkor talán nem, de mivel úgyis elfelejtem és különben is nagyon nehézkes, ezért a tokok jó része cserér vagy átalakításra szorulnak.

 

Arról van szó, hogy alapvetõen 2 csoportra oszthatók a dvd tokok: az egyik felük olyan, hogy a középsõ "push" púpjából oldalt nem lóg ki semmiféle pöcök, hanem felfelé szépen fokozatosan keskenyedik (ilyennel igazából még nem is találkoztam csak CD toknál). Ha ezt megnyomom, könnyeden leválik a dvd, nem görbül a lemez, visszafelé szinte nem is kell megnyomni a gombot, szépen vissza lehet ültetni rá a lemzet nyomorgatás nélkül. A cd tokok 99%-a ilyen, leszámítva a dupla cd-ket. A cd-knél meg is szoktam ezt, erre a technikára jár a kezem, és a ki-be rakást a levegõben is el lehet biztonsággal végezni.

 

A tokok másik fele nem ilyen, hanem általában 4 helyen is kis kiugró vacak akadályozza a gördülékeny fel- es letételt. Szabályosan csak sík, keményen alátámasztott felületen, erõs középsõ nyomással lehet használni, közben a lemez görbül, feszeng, pattog.

 

4-5 (CD tokra beállt kezem általi) használat után vettem észre, hogy ezek a dvd-k belsõ karikájánál már több helyen repedés látható :-(( Sürgõsen le akartam cserélni ezeket a tokokat, de az üres tokok is ilyenek. Most azt tataláltam ki, hogy smirglivel lereszeltem a kiugásokat. Most is ráül a DVD a tokra, de nagyon könnyedén, pattintás, görbülés, DVD törés- és repedésveszély nélkül.

Kinek milyen tapasztalata van e téren?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Token

Ez jó ötlet volt, én is pl: a Battlefield 1942 pack-nál (4 CD 1 tokban ilyen átfedéses elrendezéssel...) mindíg mikor kivenném valamelyik CD-jét azon imádkozok hogy ne törjön el...csak sajnos nekem nincs türelmem így csiszolgatni meg ilyenek pedig jobban járnék vele...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...