mesYre Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Nem tudom ti elgondolkoztatok-e már azon, hogy mire való a nagyhírû Google Pack vagy Google Desktop? Nagyjából semmire sem jók... Mégis az újságok istennítik. Hát... nem tudom a hírekbõl mindíg kimaradnak a kis magyar fejlesztõk tényleg jó munkák. Szegény Jómagam Szótárán kívül szinte semmi hír... Miért van ez? Én inkább használok, jó magyar fejlesztést... Ti hogy vagytok ezzel? És ha olvassa ezt a témát egy fejlesztõ kérem osztja meg velünk a honlapja címét! Használjunk magyar fejlesztést! Én ezeket az oldalakat ajállom mindenkinek: teamattic Jómagam Itt magyar nyelvû freeware programokat találhattok: FreeWare World Team Üdv, mesyre
Halasi Miklós Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 A Jómagam programokat régrõl ismerem és kedvelem! A honosítómûhelyt talán már nem kell bemutatni senkinek.
hapciii Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Én is ismerem a Jómagamot, egyes programjait használom is. Megnéztem a Teamattic oldalát is. Van egykét érdekesség rajta. Mondjuk nekem jobban tetszik az emlitett oldal titkosítója, mint a Jómagamé (csak sajnos nem kompatibilis a két kódoló egymással), és a Wallpaper Gallery is szimpatikusabb mint a Jómagam Hátterem Különben meg ha ingyenes magyar programokat kerestek ezt ajánlom: http://www.all4you.dk/ Üdv, hapciii
kori Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Igen én is elõnybe részesítem a magyarul tudó programokat. Itt azonban ketté kell választani a dolgokat, mert vannak progik amiket magyar fejlesztõcsapat készít, és vannak amiket "csak" magyarosítanak. Persze mindkettõnek örülök.
Sanzi Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Azon sajna el tudok keresedni, ha egy magyar fejlesztõcsapat angulol adja ki szoftverét. Megértem õket, a pénz beszél.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Na de meddig tartana többnyelvüre csinálni? Nem?
mesYre Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 Igen én is elõnybe részesítem a magyarul tudó programokat. Itt azonban ketté kell választani a dolgokat, mert vannak progik amiket magyar fejlesztõcsapat készít, és vannak amiket "csak" magyarosítanak. Persze mindkettõnek örülök. Korinak teljessen igaza van. Külön kell kezelni a magyar fejlesztõ csapatokat és a magyarosított szoftvereket. Jó ha van magyak külföldi szoftver, de szerintem támogatni kell a magyar fejlesztõ csapatokat, mert sokszor jobbak a szoftvereik mint egyes külföldi óriásé... és a támogatás alatt nem pénzt értek, hanem a média foglalkozzon velük is, ne csak az órás cégek termékeivel. PC World Hajrá! Hajrá magyar fejlesztõk!
eremit Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 A magyart használom, ha van. De mondjatok már alternatívákat! Pl. Xy magyar szoftver kontra Zw külföldi software. Ha ugyanazt tudja a kettõ!
mesYre Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 Eremit írásában is van valami igazság. Egyenlõre nincs is mindennek magyar alternativája. De miért? Nincs elég magyar fejlesztõ? Szerintem ez hülyeség... van egy csomó. Csak merre? Mit csinálnak? Hol vannak?
KeLa Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 A jobak álltalába németbe, vagyis külföldön, vagy külföldnek dolgoznak. Egy probléma van a magyar szoftverekkel, kicsi az ország, kevés kell belõle. Kicsi a haszon, vagy veszteséges. Angol, Német nyelven megírt szoftverek nagyobb vásárlóréteget éríntenek. Rentábilis!
Halasi Miklós Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Mondok egy ellenpéldát: Graphisoft és az ArchiCAD.
zoltánszól Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Még valami? Mondjuk oprendszer, fájlkezelõ, szövegszerkesztõ, meg hasonló feleslegességek. De ha lehet, az elõzõvel azonos kaliber legyen. (Ne a [mondjuk] Gyula's Navigator.)
mesYre Posted April 5, 2006 Author Posted April 5, 2006 A teamattic oldaláról letölthetõ a Wallpaper Gallery 2!!! Remélem a program sikeres lesz. A Jómagam Hátterem program konkurenciájának készült Még csak az a kérdés, hogy ti mind gondoltok a dologról Jómagam (a legnagyobb magyar freeware) vs. teamattic (háááát.... igen )) csak mi). Akinek van ideje és akarata hasonlítsa össze a kettõt és írja meg nekem észrevételeit.
TheSaurus Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Azon sajna el tudok keresedni, ha egy magyar fejlesztõcsapat angulol adja ki szoftverét. Megértem õket, a pénz beszél. Hogy már a pénz is angolul beszéljen...
Crocket Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Engem az zavar, hogy a magyar programok nagy részének a súgója angol. Valahogy kibogarászom a dolgot, de vannak akik egyáltalán nem beszélnek angolul. A szótárból fordítás után még jön egy kis agytorna a kezdõ felhasználó számára, hogy: mit is akarnak ezek?
Recommended Posts