Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Az lenne a kérdésem hogy egy 420 W-os táp mindig 420 W-ot fogyaszt-e.

Vagy ez csak a max teljesítménylvétel?

És ha nem 420W-ot akkor kb mennyit fogyaszt?(a lent olvashatókon kívül: 1 vinyó, 2 optikai meghajtó, 1 TV-tuner és +1 hálókártya van a gépben)

És ha pl csak 250 W-ot fogyaszt, az azt jelenti, hogy 4 óra alatt kajál 1 kWh áramot?

Elnézést, ha hülyeségeket kérdezek, de teljesen laikus vagyok a témában.

Világosítson fel valaki!

Posted

Nem fogyaszt mindig annyit. Csak ha teljesen televan a géped. De ha kíváncsi vagy rá egy fogyasztásmérõvel megi s mérheted a teljesítmény felvételét. Egy átlag gép kb. 2-300 W körül eszik.

Posted

Ez eléggé táp függõ. Vannak noname 500W-os tápok amik a 250-t is nehezen adják le :) Ha márkásat veszel akkor igen annyit képes elméletileg leadni.

De azért mert a topik címben a táp szó benne van, ezt áthelyeztetem máshova :)

Posted

Otthon elég nehéz 450W-ot kihúzni egy tápból. A legnagyobb fogyasztású konfigok esznek kb. 300W-ot. Erre jön rá a táp hatásfoka, és annyit eszik. Egy átlagos számítógép max. 200-250W-ot eszik.

• 2 months later...
Posted
' date='2006. February 16., Thu 23:28' post='92570']

Az lenne a kérdésem hogy egy 420 W-os táp mindig 420 W-ot fogyaszt-e.

Vagy ez csak a max teljesítménylvétel?

IPB kép

Ahogyan azt a fenti ábra is mutatja egy számítógép táp teljesítményfelvétele a fentiek szerint alakul. A szinuszos görbe a hálózati feszülség jelleggörbéje, a másik pedig a vezetéken átfolyó áram lakatfogóval mérve.

Posted

Van egy kis fáziskésés a mérésben. mivel a tápegység nulla átmenetnél kapcsol.

Az áram megindulásának időpontja a szinusz görbe nulla pontjában van igazából.

A másik dolog, hogy ez egy adott terhelési állapothoz tartozó görbe. Ahogy változik a terhelés, úgy változik az áramfelvétel is.

• 3 years later...
Posted

Sziasztok!

Lenne egy, lehet elég furcsa kérdésem a tápegységek fogyasztásával kapcsolatban:

Megmértem több tápegység készenléti fogyasztását és feltűnt nekem, az hogy némelyik 15W körüli fogyasztást is produkál! Ezek mind a 350-400W-os kategóriába tartoznak a Codenen-tól a Chieftec-ig.

Ez nagyjából 10 kW/h havonta.

Kivétel volt ezekközül a Spire 350-es ez kb. 5W-ot fogyasztott...?!

Én úgy tapasztaltam, hogy a premieroldalon a 230V-os szűrőkondenzátorok környékén kell az okokat keresni, de nem egészem értem mi ennek az oka. Valós-e ez a fogyasztás egyáltalán. Az áramerősséget mérve (digitális és analóg műszerrel is) sajnos nagyon annak tűnik! :S

Mi erről a véleményetek?

Posted

Vélemény? Erről olyan nagyon nem lehet, kár, hogy van, de nem tudsz vele mit kezdeni. Egyik táp kevesebbet, másik többet fogyaszt. (Működik a készenléti kör és az, ami előtte van, tehát fogyasztania kell.)

Másik dolog, hogy hiába fogyaszt pl. a Spire kevesebbet készenlétben, soha sem tenném gépbe.

• Cooler Master Silent Pro M600: 26 W
  • Enermax PRO82+: 12 W
  • Enermax ECO80+: 12 W

egy PH! tesztből

Posted

Köszönöm!

A Spire táp sajnos valószínû, hogy a hálózati zavarszûrõk hiánya miatt fogyaszt kevesebbet, így egyetlen megoldás marad a kapcsolós elosztó.

Posted

Hiányzik az EMI filter meg a többi? :pislog:

Posted

Nem az EMI filter teljes hiányára gondoltam, csak kevesebb alkatrészből áll mint általában szokott (sajnos most nincs előttem), viszont ez tartalmaz passzív PFC áramkört is. Sajnos ehhez a részéhez már nem igazán értek.

Posted

Érdekes, hogy nem aktív PFC van benne, az elvileg olcsóbb (bár bonyolultabb).

• 1 month later...
Posted

Chieftec GPS-350EB-101A 350W

Fogyasztása 3-4 watt.

Igen, :bocsánat: Stand by állapotban

Posted

Már bocs, de ez lehetetlen. A gyári adatok szerint a táp hatásfoka 70%, ami annyit tesz, hogy 30% a táp saját 'fogyasztása'. Ez 350W (70%) esetében max 150W (30%)!

• 8 months later...
rascalniggaz
Posted

Sziasztok! Szeretném meg kérdezni, hogy nem e tudja valaki, hogy menyi áramot fogyaszt chiftech gps 550 ab? Ha netán tudná valaki nagyon jó lenne ! Elõre is köszönöm !

UI:készenlétbe illetve üzem közbe és, hogy mennyi árot vesz fel belõle a gép ha van dvd meghajtó ill. 1 passzív hûtéses n vidia video kártya?

segítséget elõre is köszönöm!

[OP]Destroy-man
Posted

A Stand-by fogyasztást nem szokták közölni a gyártók, a gép fogyasztása meg nagyon változó. Terheléstől, alkatrészektől függ. Pl. nem mindegy, hogy egy "pár" wattot fogyasztó atom van a gépben, vagy egy energiatakarékos phenom II, esetleg egy 6 magos intel szörnyeteg (már ami az árát illeti :P). De sok múlik a videokártyán is. Az, hogy passzív hűtésű, az nem jelent semmit. Ha kell hozok neked egy GF2-es passzívhűtéses kártyát, annak "nincs" fogyasztása, egy modern passzív hűtéses kártyával szemben. Igaz a GF2-es kártyán a borda is miniatűr. :)