knight Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Halihó. Remélem tudtok majd nekem segíteni. ATX házzal rendelkezõ ATX táppal szerlt ATX alaplap, szoval minden ATX csak épp a Windows 2000-em nem lövi le tápomat. Leállításkor ugyanis megjelenik a "Most már biztonságosan kikapcsolhatja a számítógépet" Már megpróbáltam a "gpedit.msc"-t is de nem találtam megoldásra. Segítségeteket elõre is köszönöm.
arpsoft Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 A BIOS-ban be van állítva az ACPI? A Windows nem rakott valahová sárga felkiáltójelet az eszközkezelõben? Az energiagazdálkodásnál minden jól van beállítva?
knight Posted February 19, 2006 Author Posted February 19, 2006 A BIOS-ban be van állítva az ACPI? A Windows nem rakott valahová sárga felkiáltójelet az eszközkezelõben? Az energiagazdálkodásnál minden jól van beállítva? Udvozeletem Elsõször is köszönöm válaszodat. Ellenõriztem mind a három beállítási problémát és a BIOS-ban tényleg DISABLE állapotban volt az ACPI. Engedélyeztem de sajnos a probléma nem oldódott meg. Megpróbálok a neten választ találni a hiba okára, de ha minden kötél szakad újrahúzom a Win2000-et. Egyépként SP4 is fent van bár szerintm az tuti nem kavarhat be. Válaszod mégegyszer köszönöm. Tiszteletel: Knight
Halasi Miklós Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Az ACPI bekapcsolása után mindenképpen érdemes újrahúzni a gépet, mert más opciókkaél és módon települ a Windows!
SkyBird Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Meg lehet próbálni az Eszközkezelõben a Rendszereszközök közül törölni az ACPI bejegyzéseket. Újraindulva fel kell(ene) ismernie az újra vonatkozókat. Sõt kitörlés nélkül is kb. így kellene.
stefan_derrick Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Én most megoldom a problémádat :-) ..már csak azért mert ue-el áltam szemben évekig.. bármit állítassz, nem fog történni semmi, mert valami NT-s maradvány miatt ELSÕNEK kell a biosban az ACPI-t bekapcsolni (és csak azt, nem az APM és társait), majd aztán telepíteni a 2k-t.. ennyi :-)
SkyBird Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Jobb késõn, mint soha. Hogy NT-s maradvány az elég valószínû. Annál volt, hogy mondjuk az SP6-os hal.dll-t kellett cserélni, hogy egyáltalán mûködjön?
Recommended Posts