Dani991 Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Sziasztok! Van egy komplett IBM gépem, rajta Win. 98. Az alaplapra rá van integrálva a monitorkártya (vagy nem tudom hogyhívják), de az sajnos a monitorom nagy felbontásnál (1280x1024) nem jeleníti meg az összes színt (csak True Color (16 bit)). Ez lehet a monitorkártya hibája? Azért kérdem, mert van még egy ilyen kártyám, amit be tudnék tenni, de nemtudom, hogy miután beteszem, mûködni fog-e a gépem. Van még egy kérdésem: A monitoron van, vagy éppenséggel "nincs 2 csík". Ezt úgy értem, hogy a monitornak kb. 1/3-ánál és kb. a 2/3-ánál egy-egy sor képpont nem világít. Ez a monitor hibája? Egyébként a monitor típusa: DELL D1025HE. És ha beteszem azt a monitorkártyát, akkor azzal nem teszek tönkre semmit? Elõre is köszi
BáGyu Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Elõször is, ha alaplapra integrált videókártyád van és e-mellé szeretnél egy AGP slot-os vagy PCI-os kártyát behelyezni, akkor a BIOS-ban az alaplapi kártyát le kell tiltani! Ellenkezõ esetben nem fog mûködni! Ez a hiba amit írtál egy új jelenség, ha igen ezt megelõzõleg nem telepítetted újra a Windows-t? Mekkora a monitor, a monitor meghajtója fel van telepítve, az alaplapi driver-ek fel vannak rakva?
Laali Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Az alaplapi vga vezérlõben valószínûen kevés a memória (2-4 MB ?) . Minél nagyobb a felbontás és a színek száma annál nagyobb memória kell a mûködéshez. A hiányzó két sor a monitort másik gépre kapcsolva is hibás ?
arpsoft Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Az a két csík azért nem világít, mert trinitron képcsöves monitorod van. Azok fontos elemei a képrácsnak, nem fognak világítani soha. A színmélységet, ahogy azt elõttem is írták, a kártyára telepített, illetve a kártya által a rendszermemóriából lehasított memória mérete határozza meg. Az 1280x1024 32 bit-hez elvileg 5 MB kell, de nem árt, ha ennek a duplája van a kártyán. Azt lehet mondani, hogy 8MB-vel már lehet ebben a módban használni a gépet.
Dani991 Posted February 16, 2006 Author Posted February 16, 2006 a BIOS-ban az alaplapi kártyát le kell tiltani! Mikor kell letiltani? Mielõtt beteszem az újat a gépbe, vagy miután beteszem a gépbe? Akkor az a két csík nem hiba? Ez minden trinitron monitornál ottvan?
arpsoft Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Igen, az a két csík minden trinitron monitoron ott van. Rakd be a kártyát, a monitor legyen az alaplapi vezérlõre kötve. Menj a BIOS-ba, tiltsad le az alaplapi kártyát, mentsed a bios és lépjél ki. Kapcsold ki a gépet, kössed át a monitort a másik kártyára. Indítsad el a gépet. Ha minden igaz, akkor a másik kártyád fog elindulni, amit külön raktál bele.
Zsolt01 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Sziaszto ! Van 1 Lg Flatron ez T710PH -m Úgy veszem észre, hogy eltünt a piros szin! Amikor a géprõl lehúzom a monitort és bekakcsolom, ki irja, hogy nincs kapcsolat, igaz! Ez az ugráló ablakocska, feliratnál kell lennije ilyenkor piros szinnek, igaz !!! Tehát akkor a monitorral van gond, igaz! Elõre is köszi!
Chabi1 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 A monitor menüjében a színbeállításoknál keresd meg a piros színt és állítsd feljebb. Ha nem reagál rá akkor tényleg gond van a monitorral.
Zsolt01 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 " A monitor menüjében a színbeállításoknál keresd meg a piros színt és állítsd feljebb. Ha nem reagál rá akkor tényleg gond van a monitorral. " Na megnéztem, semmi! De csatlakozás nélkül, az ugráló ablakocska, feliratnál kell lennije ilyenkor piros szinnek, ha jó a monitor? (Na van még kb.: 1 év garanciám, de lehett lassan megszabadulok tõle.) Van 1 olyan progim a gépen ami a képfrissítéseket alkalmazza a régebbi játékoknál, amikbe nem lehet állítani. De csak a monitor képességeit alkalmazza régebbi játékoknál. Nem húztam rajta semmit. Ez a progi esetleg káros lehet így is a monitorra! Én nem hinném, de esetleg vélemény !!!
ppistike Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Szevasztok! Nekem egy Round Rock TX78682 tipusu monitorom van, ami - ha jol tudom- azonos a D1025He 1000HS monitorral. Az elejére a DELL cég neve van irva és gondolom a hátuljára irt P790 - es modelszám tartozik hozzá.. A gondom a sorkimenõ! Kikellene cserélnem de sem a trafón, sem a nagyfesz kábelen nincs megfelelõ adat. Tud valaki segiteni? Köszönöm. Pista.
lancerevo Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Nekem egy Samsung SyncMaster 796Mb-os monitorom van és bekapcsolásnál furi hangot ad ki. Mi lehet a baja?
kori Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Ez lehet a nagyfeszültségû rész hibája is, de legjobb, ha a szervízbe viszed.
gonba1 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Üdv! Nekem egy Samsung SyncMaster 795 MB típusú monitorom van, és az lenne vele a problémám, h néha csak úgy magától elkezdi igazgatni a képet jobbra, balra, majd egyszer csak megállapodik, és így gyakran elrontja a szélekhez beállított képet, amit én csináltam. Volt osztálytársam azt mondta, h LCD-knél van így, mert mindig a lehetõ legszélesebbre húzzák a képet, de nekem CRT monitorom van valaki nem tudja, h mi lehet az oka?
Aneurysm Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Az a gond az LG F900P (CRT) monitorommal hogy fekete képet ad (és furcsa ketyegõ hang jön belülrõl) egészen addig amíg be nem lép a windows-ba. A gépet rákötöttem tévére, ott meg minden oké, látom a BIOS-t, a POST-ot meg mindent.
Aneurysm Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Kipróbáltam egy játékot alacsony felbontásban (640*480), az eredmény ugyanaz: fekete kép és valami kattogás a monitorban. VGA hiba is lehet? Segítsetek légyszíves!
Aneurysm Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 DVI átalakítóval rádugtam a monitorom DVI-ra és egyelõre úgy tûnik hogy így megy. Most nekem nagy rejtély hogy akkor most mi lehet a probléma. De úgy látom számotokra is mert nem nagyon tudtok hozzászólni
Recommended Posts