Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Rossz a monitor...

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Van egy komplett IBM gépem, rajta Win. 98. Az alaplapra rá van integrálva a monitorkártya (vagy nem tudom hogyhívják), de az sajnos a monitorom nagy felbontásnál (1280x1024) nem jeleníti meg az összes színt (csak True Color (16 bit)). Ez lehet a monitorkártya hibája? Azért kérdem, mert van még egy ilyen kártyám, amit be tudnék tenni, de nemtudom, hogy miután beteszem, mûködni fog-e a gépem.

Van még egy kérdésem: A monitoron van, vagy éppenséggel "nincs 2 csík". Ezt úgy értem, hogy a monitornak kb. 1/3-ánál és kb. a 2/3-ánál egy-egy sor képpont nem világít. Ez a monitor hibája? Egyébként a monitor típusa: DELL D1025HE.

És ha beteszem azt a monitorkártyát, akkor azzal nem teszek tönkre semmit?

Elõre is köszi

Posted

Elõször is, ha alaplapra integrált videókártyád van és e-mellé szeretnél egy AGP slot-os vagy PCI-os kártyát behelyezni, akkor a BIOS-ban az alaplapi kártyát le kell tiltani!

Ellenkezõ esetben nem fog mûködni!

Ez a hiba amit írtál egy új jelenség, ha igen ezt megelõzõleg nem telepítetted újra a Windows-t? :hááát:

Mekkora a monitor, a monitor meghajtója fel van telepítve, az alaplapi driver-ek fel vannak rakva?

Posted

Az alaplapi vga vezérlõben valószínûen kevés a memória (2-4 MB ?) . Minél nagyobb a felbontás és a színek száma annál nagyobb memória kell a mûködéshez. A hiányzó két sor a monitort másik gépre kapcsolva is hibás ?

Posted

Az a két csík azért nem világít, mert trinitron képcsöves monitorod van.

Azok fontos elemei a képrácsnak, nem fognak világítani soha.

A színmélységet, ahogy azt elõttem is írták, a kártyára telepített, illetve a kártya által a rendszermemóriából lehasított memória mérete határozza meg.

Az 1280x1024 32 bit-hez elvileg 5 MB kell, de nem árt, ha ennek a duplája van a kártyán. Azt lehet mondani, hogy 8MB-vel már lehet ebben a módban használni a gépet.

Posted
a BIOS-ban az alaplapi kártyát le kell tiltani!

Mikor kell letiltani? Mielõtt beteszem az újat a gépbe, vagy miután beteszem a gépbe?

Akkor az a két csík nem hiba? Ez minden trinitron monitornál ottvan?

Posted

Igen, az a két csík minden trinitron monitoron ott van.

Rakd be a kártyát, a monitor legyen az alaplapi vezérlõre kötve.

Menj a BIOS-ba, tiltsad le az alaplapi kártyát, mentsed a bios és lépjél ki.

Kapcsold ki a gépet, kössed át a monitort a másik kártyára.

Indítsad el a gépet.

Ha minden igaz, akkor a másik kártyád fog elindulni, amit külön raktál bele.

• 1 month later...
Posted

Sziaszto !

Van 1 Lg Flatron ez T710PH -m

Úgy veszem észre, hogy eltünt a piros szin!

Amikor a géprõl lehúzom a monitort és bekakcsolom, ki irja, hogy nincs kapcsolat, igaz!

Ez az ugráló ablakocska, feliratnál kell lennije ilyenkor piros szinnek, igaz !!!

Tehát akkor a monitorral van gond, igaz!

Elõre is köszi!

Posted

A monitor menüjében a színbeállításoknál keresd meg a piros színt és állítsd feljebb. Ha nem reagál rá akkor tényleg gond van a monitorral.

Posted

" A monitor menüjében a színbeállításoknál keresd meg a piros színt és állítsd feljebb. Ha nem reagál rá akkor tényleg gond van a monitorral. "

Na megnéztem, semmi!

De csatlakozás nélkül, az ugráló ablakocska, feliratnál kell lennije ilyenkor piros szinnek, ha jó a monitor?

(Na van még kb.: 1 év garanciám, de lehett lassan megszabadulok tõle.)

Van 1 olyan progim a gépen ami a képfrissítéseket alkalmazza a régebbi játékoknál, amikbe nem lehet állítani. De csak a monitor képességeit alkalmazza régebbi játékoknál. Nem húztam rajta semmit.

Ez a progi esetleg káros lehet így is a monitorra! Én nem hinném, de esetleg vélemény !!!

• 8 months later...
Posted

Szevasztok! Nekem egy Round Rock TX78682 tipusu monitorom van, ami - ha jol tudom- azonos a D1025He

1000HS monitorral. Az elejére a DELL cég neve van irva és gondolom a hátuljára irt P790 - es modelszám

tartozik hozzá.. A gondom a sorkimenõ! Kikellene cserélnem de sem a trafón, sem a nagyfesz kábelen nincs

megfelelõ adat. Tud valaki segiteni? Köszönöm. Pista.

• 3 months later...
Posted

Nekem egy Samsung SyncMaster 796Mb-os monitorom van és bekapcsolásnál furi hangot ad ki.

Mi lehet a baja? :bizonytalan:

Posted

Ez lehet a nagyfeszültségû rész hibája is, de legjobb, ha a szervízbe viszed. :ötlet:

• 2 weeks later...
Posted

Kösz majd beviszem a szervízbe

Posted

Üdv!

Nekem egy Samsung SyncMaster 795 MB típusú monitorom van, és az lenne vele a problémám, h néha csak úgy magától elkezdi igazgatni a képet jobbra, balra, majd egyszer csak megállapodik, és így gyakran elrontja a szélekhez beállított képet, amit én csináltam.

Volt osztálytársam azt mondta, h LCD-knél van így, mert mindig a lehetõ legszélesebbre húzzák a képet, de nekem CRT monitorom van valaki nem tudja, h mi lehet az oka?

• 4 weeks later...
Posted

Az a gond az LG F900P (CRT) monitorommal hogy fekete képet ad (és furcsa ketyegõ hang jön belülrõl) egészen addig amíg be nem lép a windows-ba. A gépet rákötöttem tévére, ott meg minden oké, látom a BIOS-t, a POST-ot meg mindent.

Posted

Kipróbáltam egy játékot alacsony felbontásban (640*480), az eredmény ugyanaz: fekete kép és valami kattogás a monitorban. VGA hiba is lehet? Segítsetek légyszíves!

Posted

DVI átalakítóval rádugtam a monitorom DVI-ra és egyelõre úgy tûnik hogy így megy. Most nekem nagy rejtély hogy akkor most mi lehet a probléma. De úgy látom számotokra is mert nem nagyon tudtok hozzászólni :)