Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DVD olvasó karbantartása

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Érdeklõdni szeretnék a DVD olvasók karbantartásáról? Van Egy Pioneer DVD olvasóm és már régóta alig olvassa a lemezeket, holott a másik LG simán viszi a karcosat is. Esetleg egy optikai fej tisztittás segithet? De a tisztitó lemezekrõl nincs jó véleményem.Helyette ki tud ajánlani valamit? Pl.: Szétszedés, alkoholos Pucolás?

Posted

Hali!

A legegyszerûbb szétszedni, kifújni a port, majd egy ecsettel óvatosan kisöpörni a port, óvatosan a fejnél!!! Majd egy nem szöszölõ eszközzel (én IBM-es tisztítópálcával szoktam) és olyan szerrel ami nem hagy nyomot száradás után latakarítod a lencsét. Alaposabb tisztítás esetén egy tûre rásodrunk egy nagyon kis darab zsebkendõt az elõbb már említett szerbe mártjuk és óvatosan benyúlunk a lencse alá, és szépen kiganyézzuk az alját is. A lényeg a türelem. sose szabad elsietni.

Posted

Szétszedés elõtt még firmware frissítés kellene. Bár ha ténylegesen koszos az olvasófej, akkor csak az elõttem leírt alkoholos tisztogatás használ. ;)

Posted

Gondoljátok egy frissités is használna? Pionner DVD-120 a tipusa.

Posted

Kérdezném a tisztítólemezrõl miért nincs jó vélemény? Most akarok venni, nem érdemes?

Posted

Hát én sok helyen olvastam,hogy több kárt csinál mint hasznot. Nem nagyon ajánlották.

Posted

Hát sajna Firmware-t nem találok a DVD olvasomhoz Így marad a pucolás.

Posted

Azért nem szeretik sokan a tisztítólemezt mert van rá esély, hogy a rajta lévõ kis kefe megrongálja a fejet. Persze nem is kell minden nap tisztogatni, meg nem kell megvenni 2Ft-ért a kínai piacon :)

Posted

A tisztítólemezen kefe van :?: .... :pislog: