norc Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Sziasztok! Érdeklõdni szeretnék a DVD olvasók karbantartásáról? Van Egy Pioneer DVD olvasóm és már régóta alig olvassa a lemezeket, holott a másik LG simán viszi a karcosat is. Esetleg egy optikai fej tisztittás segithet? De a tisztitó lemezekrõl nincs jó véleményem.Helyette ki tud ajánlani valamit? Pl.: Szétszedés, alkoholos Pucolás?
Hate Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Hali! A legegyszerûbb szétszedni, kifújni a port, majd egy ecsettel óvatosan kisöpörni a port, óvatosan a fejnél!!! Majd egy nem szöszölõ eszközzel (én IBM-es tisztítópálcával szoktam) és olyan szerrel ami nem hagy nyomot száradás után latakarítod a lencsét. Alaposabb tisztítás esetén egy tûre rásodrunk egy nagyon kis darab zsebkendõt az elõbb már említett szerbe mártjuk és óvatosan benyúlunk a lencse alá, és szépen kiganyézzuk az alját is. A lényeg a türelem. sose szabad elsietni.
kori Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Szétszedés elõtt még firmware frissítés kellene. Bár ha ténylegesen koszos az olvasófej, akkor csak az elõttem leírt alkoholos tisztogatás használ.
norc Posted February 14, 2006 Author Posted February 14, 2006 Gondoljátok egy frissités is használna? Pionner DVD-120 a tipusa.
zico Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Kérdezném a tisztítólemezrõl miért nincs jó vélemény? Most akarok venni, nem érdemes?
norc Posted February 14, 2006 Author Posted February 14, 2006 Hát én sok helyen olvastam,hogy több kárt csinál mint hasznot. Nem nagyon ajánlották.
norc Posted February 14, 2006 Author Posted February 14, 2006 Hát sajna Firmware-t nem találok a DVD olvasomhoz Így marad a pucolás.
Hate Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Azért nem szeretik sokan a tisztítólemezt mert van rá esély, hogy a rajta lévõ kis kefe megrongálja a fejet. Persze nem is kell minden nap tisztogatni, meg nem kell megvenni 2Ft-ért a kínai piacon
Recommended Posts