gigi Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni lehet-e dvd lemezre, audió cd-rõl akár többrõl is másolatot készíteni. A lemezek eredetiek és a tulajdonomba vannak. Minössze arról van szó, hogy a minõség megõrzése mellett több zene férne el egy korongon. Lejátszani amúgy is a dvd-t használom. Köszönöm: gigi
Crocket Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Ha van NERO-d, próbáld meg adat dvd-ként elmenteni. A helyedben mp3 dvd-t csinálnék, így tudsz igazán helyet spórolni. Ha jó minõséget akarsz, a bitrátát állítsd 320 Kbit/sec-ra, bár 192 felett szinte nem hallható a különbség.
Shia-ko Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Ha igazán jó minõséget akar, akkor mentsen Flac, vagy Ape formátumba.
Lex Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 No meg célszerû figyelembe venni, hogy ha asztalin akarja visszahallgatni, akkkor az mit tud lejátszani. Mert PC-n minõségi zenét nem lehet hallgatni.
gigi Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 Elnézést, hogy csak most válaszolok de betegvoltam és nem tudtam gépközelébe jutni. Szóval mi is az a Flac, illetve Ape formátum? Annyit tudok róluk, hogy veszteség nélküli tömörítés. Eddig kedvezõ a program csak nem tudom mivel tudom ezt megvalósítani. És a végcél az ,hogy a HI-FI berendezésen megszólaljon. Ez történhet CD lejátszón vagy DVD lejátszón . A CD nem hiszem, hogy kezeli ezt a formátumot. A DVD leírásában nem szerepel ám attól még mûködhet. Számítógép csatlakozása nem megoldható a távolság miatt. A kábelezés ugyebár meg nem mindegy. A cél válltozatlan, DVD lemezre audió CD-rõl veszteségnélküli másolás és lejátszhatóság biztosítása. Ehhez kérem a sagítségeteket. gigi
Lex Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Esetleg DVD-Audio formában, ha a lejátszó kezeli a DVD-Audio lemezeket.
gigi Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 A DVD audiót wav-ból milyen programmal és melyik írásmódot válasszam?
gigi Posted March 10, 2006 Author Posted March 10, 2006 Olli írta le a jó megoldást. Az Audió DVD Creator egyszerû, ügyes jól használható kis program. Az eredeti audió cd-ket szépen fellehet vele iratni DVD lemezre. Be lehet állítani a PCM formátum minõségét a lejátszónak megfelelõen. Érdekessége az AC3 zenei formátumba való írásmód akár 5.1 is választható. Nagy csodára ebben az esetben ne számítsunk, de mûködik a dolog. Jó ötlet vólt ez a program, köszönöm!
Recommended Posts