Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DVD lemezre zene

gigi

Recommended Posts

gigi

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni lehet-e dvd lemezre, audió cd-rõl akár többrõl is másolatot készíteni. A lemezek eredetiek és a tulajdonomba vannak. Minössze arról van szó, hogy a minõség megõrzése mellett több zene férne el egy korongon. Lejátszani amúgy is a dvd-t használom.

Köszönöm: gigi :dudál:

Crocket

Ha van NERO-d, próbáld meg adat dvd-ként elmenteni. A helyedben mp3 dvd-t csinálnék, így tudsz igazán helyet spórolni. Ha jó minõséget akarsz, a bitrátát állítsd 320 Kbit/sec-ra, bár 192 felett szinte nem hallható a különbség. :)

Shia-ko

Ha igazán jó minõséget akar, akkor mentsen Flac, vagy Ape formátumba. ;)

Lex

No meg célszerû figyelembe venni, hogy ha asztalin akarja visszahallgatni, akkkor az mit tud lejátszani. Mert PC-n minõségi zenét nem lehet hallgatni.

gigi

Elnézést, hogy csak most válaszolok de betegvoltam és nem tudtam gépközelébe jutni. Szóval mi is az a Flac, illetve Ape formátum? Annyit tudok róluk, hogy veszteség nélküli tömörítés. Eddig kedvezõ a program csak nem tudom mivel tudom ezt megvalósítani. És a végcél az ,hogy a HI-FI berendezésen megszólaljon. Ez történhet CD lejátszón vagy DVD lejátszón . A CD nem hiszem, hogy kezeli ezt a formátumot. A DVD leírásában nem szerepel ám attól még mûködhet. Számítógép csatlakozása nem megoldható a távolság miatt. A kábelezés ugyebár meg nem mindegy. A cél válltozatlan, DVD lemezre audió CD-rõl veszteségnélküli másolás és lejátszhatóság biztosítása.

Ehhez kérem a sagítségeteket.

gigi

Lex

Esetleg DVD-Audio formában, ha a lejátszó kezeli a DVD-Audio lemezeket.

Shia-ko

Akkor írj DVD Audiót wav-ból.

gigi

A DVD audiót wav-ból milyen programmal és melyik írásmódot válasszam?

• 2 weeks later...
Crocket

Easy CD-DA Extracktor. :nyíl: Audio CD Creator

Lex

Az Audio CD Creator DVD-Audio-t is tud készíteni?

olli

Inkább az Audio DVD Creator CD-t és DVD-t is.

gigi

Olli írta le a jó megoldást. Az Audió DVD Creator egyszerû, ügyes jól használható kis program. Az eredeti audió cd-ket szépen fellehet vele iratni DVD lemezre. Be lehet állítani a PCM formátum minõségét a lejátszónak megfelelõen. Érdekessége az AC3 zenei formátumba való írásmód akár 5.1 is választható. Nagy csodára ebben az esetben ne számítsunk, de mûködik a dolog. Jó ötlet vólt ez a program, köszönöm!