Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vibráló monitor

Recommended Posts

Posted

Hi

A monitorom elkezd lágyan vibrálni. Olyan mintha káprázna a szemed. Nem tudom máshogy leírni a jelenséget. Mi lehet az oka?

Posted

Válassz más frissítési frekvenciát.

Posted

Ha lehet, akkor magasabbat. ;)

Ciao.

Posted

nem tudom még most álitgatom ha lesz eredmény szolok

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Olyan szépen elterveztem, ha a család más TV mûsort akar nézni, akkor számítogépemhez visszahúzódva én is tudok majd kedvemre TV-ni. (Ami van: AMD 1,8+,512 DDR, TV tuner card, SyncMaster 913N monitor, kábeles routeren keresztül chello classic, direkt kabel TV koax ). Összedugáskor elkezdett a monitor vibrálni. A monitor frekvencia állítással ha magasabb frissítési értéket állítok kevésbé zavaró, de magasabb frekvencián vibrál, lejebb menve zavaróbb. Ha a TV kábelt csak a ház hátsó nem festett fém részeihez érintem akkor is beindul. Gondoltuk földelési probléma, drot ide-oda rakva nem befolyásol (ház-fûtõtest, kábel TV-fûtõtest ugyanez konnektor földdel, stb), próbáltuk az összes létezõ összemérhetõ helyet fesz mérõvel kimérni (konnektor föld-ház, kábel TV-föld, stb: gyakorlatilag 0 fesz különbség). A helyi "szakik-barátok" továbbra is földelési problémára esküsznek, de nem jutok a megoldás közelébe. Hátha Ti már hallottatok ilyen csodáról...?

Köszönettel : János

:mérges:

<Elég, ha csak egy helyen teszel fel egy kérdést! arpsoft>

Posted

Én ma futottam ebbe bele: van egy régi AMD 350MHz-es gépünk TNT2M64 kártyával a munkahelyen. Ma próbáltam újratelepíteni, fel a win98se. Majd amikor a videokártyát felraktam, akkor utána egy percen belül fagy. Pedig ez lett az elsõ amit telepítettem a win után. Addig jutottam, hogy most már nem fagy, de úgy villog a kép minden egérmûveletnél, hogy gyakorlatilag semmit nem lehet látni. Egy idõ után megáll, jó minden, de ha bármit akarok csinálni villog megint egy darabig.

Mi lehet a hiba oka? Eddig ment rendesen, igaz a videokártya másik gépbõl lett átrakva.

Posted

Megoldva! Videókártyacsere lett a vége.

• 8 months later...
Posted

Hello

Van egy Samsung SyncMaster 920N 19"-os tft monitorom. Az a gond vele hogy vibrál a kép. 1280x1024-re van állítva a felbontás 60Hz-en, de a ha felrakom 75Hz-re (az a max., amit bír) akkor is lehet látni a vibrálását igaz már nem annyira mint 60 Hz-en. A szervízben is megnézték és ott teljesen jó volt, 60Hz-en futatták. Egy Sapphire radeon 9600XT videokártyám van, de megnéztem egy Geforce 5200-el is azzal is ugyanez volt, a szervízben meg egy radeon 9200-el futott és ott jó volt. Mi lehet a baja?

Posted

Ez lehet akár a kábel is. A szervízben a Te kábeleddel próbálták ki?

Ciao.

Posted

igen, csak a hálózati kábel volt az övék

Posted

Már megvan a hálózati kábel volt a rossz

köszi

• 4 weeks later...
Posted

Szép jónapot!

Nekem az lenne most a problémám, hogy a monitoromon (LG Flatron T710B), vízszintes vibráló csíkok kezdtenek fel-le szaladgálni néha. Mi lehet a baj?

Posted

A grafikus kártyád memóriája is ludas lehet ebben. Hûtésük megfelelõ?

Ciao.

Posted

Hmm, kétoldalról is hûtött.

Posted

Esetleg kipróbálhatnád a monitort egy másik gépen, vagy egy másik kártyával a gépben.

Ciao.

Posted

A nyáron lecseréltem a gépemet. A régi gépnél az utóbbi idõben mindig remegett a monitor bizonyos idõközönként. Azt hittem, hogy elromlik. A videokarim elég régi volt. A gép lecserélésénél a videokari is le lett cserélve, ATIX1300 512 mega ddrII-esre. És ma megint észrevettem, hogy kicsit remeg rövid ideig. 75Hz-re van állítva. Mi lehet? :S

• 3 months later...
Posted

Üdv!

Samsung SyncMaster 795 MB típusú monitorom van, és az lenne vele a problémám, hogy néha csak úgy magától elkezdi igazgatni a képet jobbra, balra, majd egyszer csak megállapodik :pislog:

Volt osztálytársam azt mondta, hogy LCD-nél van így, mert mindig a lehetõ legszélesebbre húzzák a képet, de nekem CRT monitorom van :ötlet: valaki nem tudja, hogy mi lehet az oka?

Írd ki! <PF>

• 9 months later...
Posted

Na ezt hallgassátok meg, mert nagyon tanulságos (és talán valakinek segít még itt):

A közelmúltban vettem egy új TFT-monitort. Gépre kötöm, bekapcsolom, és látom, hogy diszkréten vízszintes csíkok jelennek meg a képernyõn, és a kép is vibrál, "hullámzik", mintha CRT-monitor lenne, alacsony frissítési frekvenciával beállítva. Persze a frekvenciát eszembe sem jut késõbb piszkálgatni, lévén, hogy nincs sok hatása... Állítgatom a felbontást (persze az ajánlott felbontásnál kötök ki a végén), frissítem a videokártya-drivert, a hangfalakat elteszem mellõle (bár árnyékolva vannak), a rádiós egeret is elviszem a közelébõl, ellenõrzöm a csatlakozókat, mozgatom az adatkábelét, de mindhiába: a vibrálás megmarad. A gépemen több op. rendszer van, rendszerbetöltõm is van (GRUB). Feltûnt, hogy már rendszertöltéskor is vibrál a monitor.

Gondoltam, szerviz lesz a vége, sõt, mivel még 3 napon belül vagyok, elállok a vásárlástól.

És ekkor jutott eszembe, egészen véletlenül, hogy mi lenne, ha kihúznám a koax. kábelt a TV-tunerkártyámból. És lõn csodálkozás: a kép egy szempillantás alatt megjavult. ;)

Posted

Igen, nekem is ugyan ez volt. Ezt a kábel TV földhurka okozza. Venni kell egy galvanikus leválasztót (izolátort), ami ilyen 1000Ft-os tétel, azt beiktatod valahová a rendszerbe, lehetõleg még az elejére, és még a TV képe is tisztább lesz tõle.

Posted

Nem tudtam hova tegyem ezt a kérdésem, ezért ide írok:

Van egy Belinea 10 30 26-os típusú CRT monitorom. Mivel nincs meg a driver CD-je, ezért szerettem volna netrõl letölteni hozzá, de nem találtam. Illetve nem volt jó a rendszerhez (Win95-re kellene). Tudtok ebben segíteni? Valamilyen driver, amivel frissíteném a monitort, mert így nem lehet használni normálisan!

Posted

Biztosat nem tudok, de próbáld meg 98-as meghajtóval, lehet, hogy segít, mert közel állnak egymáshoz. Neked, ha minden igaz, csak a színkezelés miatt kell. Én lekapnám a monitor hátlapját, és megnézném ki segített be a gyártásba, mert ha jól emlékszem nem gyárt képcsövet a cég. Azért gondolom így, mert az axion-nal, ezt tettem és bejött. Philips képcsõ volt benne és szépen viszi is a meghajtója. Nekem 10 55 75 ösöm volt, azzal nem volt ilyen jellegû gond. A videó kártyán változtattam softvert és program nélkül kényszerítettem a monitort, nagyobb felbontásra és frekvenciára.

Posted

Köszönöm! Ha hazaérek megnézem! Viszont, mivel régi a gép, ezért nem nagyon akarok rárakni 98-at. Gondolom megoldható 95 alatt is...

[sZERKESZT]

Nem nagyon találtam meg így se... :mérges: Illetve megint csak fizetõsen. Leszedtem a monitor hátlapját, ott az van írva, hogy maxdata c1770nsl. Err próbáltam rákeresni, de sikertelenül... Egyéb ötlet?

• 2 weeks later...
Posted

Annyi még hozzá, hogy van ezen a gépen több régi játék, és nagyon szaggat. De csak Windows alatt, ha DOS-os játékkal játszom, akkor ninc silyen. A kép csak nagyon lassan adja be a hátteret van, hogy 1 perc, és csak utána lehet játszani. A fényerősség szakaszosan tűnik el, és jön elő. Videókártya probléma lehet? Igazából ez még csak egy 4MB-os gyorsítókártya...

Posted

Van .inf fájlom Belineához, de pont a 10 30 26 nem szerepel benne:

http://kernel.uw.hu/belinea_301.inf

Szöveges fájl lévén, ha megnézed a tartalmát, könnyen át lehetne szerkeszteni, de nem biztos, hogy szükséges ezzel szórakozni. Megjegyzem, illetve látható is, hogy egy ilyen "driver" oprendszerfüggetlen (mármint Windowson belül). Bár konkrétan nem tudom, a Win95 is kezeli-e a monitor.inf jellegű fájlokat.

Régen Win98-hoz használtam egy Belineát, mindig úgy csináltam, hogy a Win98 saját listájából kiválasztottam valamelyik Samsung Synchmastert. Ezek hasonló vagy jobb képességűek voltak, főleg a nagyobb Samsungok. Lehet nagyobb képernyőt választani, lényegtelen a végeredmény szemponjából.

Ennek csak annyi szerepe volt, hogy a Windows ezután "megengedje" a kívánt frekvencia és felbontás beállítását. Amit persze a Belinea is támogatott, noha rossz beállítással azt egyébként sem lehetne tönkretenni, mert egyszerűen lekapcsol nem támogatott frekvenciákon.

Win95-ben nem tudom, hogy megy ez, egyébként a többi leírt problémával nincs kapcsolatban a frissítés/felbontás. Talán a kártya-driver nem megfelelő.