Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Lehet, hogy buta a kérdésem, de még kezdõ vagyok. Regisztráltam magam a DynDNS-nél, ahogy az újságban le van írva, csak azt nem tudom, hogy tudom beállítani, hogy mit lehessen látni a gépemrõl a hálón. A Filezillával kell? A címnek mit kell megadni? Címnek beírtam pl: joco.dyndsn.org-t és csatlakozott is, de rögtön lecsatlakozott :( Portnak mit kell?

légy szíves segítsetek!!!

Posted

Alapból nem is. Ez a jó! Gondolj bele, mi lenne ha egybõl mindenki, mindent elérne a gépeden. Egyébként az újságban van erre egy jó megoldás. SSH cikk. Itt leírják, hogyan tudod távolról elérni a géped. Ez egy biztonságos megoldás. ;)

Posted

Kösz a választ, de én arra gondoltam, hogy egy mappa tartalma legyen fenn, nem az egész gépé, és a mappában lenne egy index.htm, és azt látná mindenki. Ezt a Filezillával lehet megcsinálni? Eggyáltalán meglehet csinálni???

Posted

A Filezilla egy ftp kliens.

Neked egy webszerver kellene inkább a gépedre.

Posted

Eltaláltad! De hogy csináljak??? :?: Lehet eggyáltalán, mert a saját tudásomból ennyire futott :( Ha lehet ilyet csinálni elmondja valaki, hogy hogy lehet? :upsz:

Posted

Lehet. Ehhez telepítened kell egy webszervert, például az Appache-t. De ennek konfigurálása nem egyszerû -- hallomásból mondom, mert még nem láttam. :upsz:

Posted

De nem is olyan veszélyes. Ajánlom a következõ cikk elolvasását, én is innen tanultam. Arra azért figyelj, hogy - mivel elég régi írás - mindenbõl újabb változat van már. De mûködik! :D

Posted

Nem is tudom, hogyan köszönjem meg. Minden esetre köszönöm!

Posted

Az újságban volt még a GuildFTPd és a HTTP Files Server (HFS) Ajánlom õket!

Posted

A HTTP Files Server megvan nekem. Azt is próbáltam, de nem tudom, hogy hogy lehet megcsinálni azt, hogy más is lássa az oldalt :upsz: Most az Apache-val próbálkozom :)

Posted

Próbáld ki a NetworkActiv Web Server progit. Ingyenes. Nagyon könnyû beállítani, jelszóval is védhetõ a kijelölt könyvtár(ak). Elindulás utánn be kell álítani az ipcímet amit a dyndns (vagy más) adott és a regelt néven már meg is találják a géped engedélyezett könyvtárát (tûzfal beállítás hogy be is ki is). Le és feltöltési lehetõség, honlap futtatás.

http://www.networkactiv.com/WebServer.html

• 1 month later...
Posted

De nem is olyan veszélyes. Ajánlom a következõ cikk elolvasását, én is innen tanultam. Arra azért figyelj, hogy - mivel elég régi írás - mindenbõl újabb változat van már. De mûködik! :D

Sziasztok! Most újra megpróbáltam felrakni az apache 2-õt, és a php4-et(az 5 teljesen más, és nekem ez is sok). Az apache jó is, a PHP-t e szerint csináltam. Ott akadtam el, hogy nem találom a Control Panel System-et, légysz mondjátok meg, hogy hol találom!

Elõre is kösz!

Posted

Még kiakartam bõvíteni az elõzõ hozzászólásomat azzal, hogy apache 2.058at, és php 4.42-õt használok, csak nem találtam a szerkeszt gombot :upsz:

Posted

Az EasyPHP jobb!

benne van az Apache, és van benne MySQL is! És pofon egyszerû. Telepíted, elindítod és kész!

• 8 months later...
Posted

Egyetlen kérdésem van a dynDNS-el kapcsolatban. Van-e olyan programja, ami futtatható Linux alatt? Mert én egy Linuxos FTP szervert szeretnék készíteni. Ami van: AMD Sempron 2600+, 256 Mb RAM, Ubuntu Linux 6.06 LAMP Server. Tulajdonképpen minden megy (Apache/PHP5/MySQL, na meg a Linux :) ).