Jump to content
GSForum - Segélyvonal

XP install után nem mûködik a billentyûzet

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A következõ problémám van. Összeraktam egy gépet a köv. alkatrészekbõl:

Gigabyte GA-K8NMF-9 alaplap, Athlon 64 3000+, 2x512 DDR, 200G Samsung SATA, ATI Radeon X550 256M, LG DVD . Az XP install alatt tökéletesem mûködõ PS2 billentyûzet az install végétõl, mikor a felhasználónevet kell beírni, megszûnik mûködni. Reset után az XP elindulásáig megy, aztán megint semmi.

Van vkinek ötlete, mi lehet a gond?

Win2000 alatt nincs ilyen gond, vmint az USB bill. is rendesen mûködik.

Posted

Lehet, hogy a billentyûzet driver-ét kellene elindulás után frissíteni, vagy kicserélni egy másikra az eszközkezelõben. Az eszközkezelõben mi jelenik meg a billentyûzerõl ?

Posted

Sajnos nem tudom már megnézni, mert, mint írtam win2000-rel minden ok volt, s a gépet már elvitték.

• 2 years later...
Posted

sziasztok...

olyan problémám volna hogy xp install után a laptop billentyûzete nem megfelelõen mûködik... a klaviatúra közepére betette a numerikus részt... pl. az M lett a 0, J az 1, K a 2, L a 3, stb...

az eszközkezelõ, lavalys, stb. csak annyit ír hogy "szabványos 101/102 gombos microsoft natural ps/2 billentyûzet"...

próbáltam már törölni az eszközkezelõben, újraimdítani a gépet és újból felismertetni... de változás nincs...

tud valaki ennél okosabbat??...

segítséget elõre is köszönöm...

Posted

Nincs véletlenül valami mellékelt speciális driver hozzá?

Nézd meg a Vezérlõpultban a billentyûzet, valamint a területi és nyelvi beállításait. Biztos át lehet vhogy definiálni.

Posted

ez egy "csinált" xp, ele integrált dolgokkal, pl. sata-s laptop-okra is felmegy... de valamiért azt hittem hogy billentyûzettel soha nem lehet gond... erre nesze itt van... ha nem más visszarakom az normál xp-t... csak jó lenne ezt az újat használni

Posted

Mi lenne, ha kikapcsolnád a numlock-ot? Általában valamelyik extra funkcióbillenytûvel lehet, nálam pl az Fn + End a megoldás.

Posted (edited)

Természetesen a numlock-ra odafigyeltem... próbáltam az fn-est is de semmi változás. :(

Bocsi... sikerült!

Egy másik numlock-ot is felfedeztem a klaviatúrán. :)

Mindenkinek mindent köszönök, és további szép napot kívánok! :)

Edited by ProFiler
  • 1 month later...
Posted (edited)

Nekem is ez volt a baj és kösz a segítséget!

Alt-numlock kikapcsolta nálam.

Edited by ProFiler
  • 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Sajnos, félek én is a numerikus billentyûzet problémájába ütközök...

Szeretnék venni az ASUS notebook-omhoz egy USB-s numerikus billentyûzetet, de félek hogy ha bekapcsolom a Num Lock-ot nem tudom használni a "UIOJKLM..." billentyûket a beépített billentyûzeten.

Érdemes megvennem, vagy maradjak a teljes USB-s billentyû mellett?

Elõre is köszönöm a segítséget!

• 8 months later...
Posted

Sziasztok!

Az a gondom hogy egyes játékoknál nem mûködik a billentyûzetem (PS/2 101 gombos, nem usb-s), mintha ott sem lenne. Nemrég újraraktam az oprendszert lehet hogy attól? Mit tegyek?

Köszönöm a segítséget

Posted

Inkább csatlakozási probléma lesz. Az alaplapon a forrasztások néha gyengék. Nézd meg, hátha csak elengedett az egyik.

Érdemes lenne egy másik billentyűvel is kipróbálni.

• 3 weeks later...
kovacsmatemarton
Posted

Sziasztok!

Újratelepítettem a Vistámat, és azóta az alsó billentyûsor el van csúszva egy betûvel (Í helyére Y került, stb).

Dell Vostro 1510-es laptopom van. Minden ok csak az alsó sor csúszott el. Hogyanállíthatom vissza. Vezérlõpulton már próbáltam.

Köszi,

Máté

Posted

Sziasztok!

Ismerõsömnél alaplap csere után folyamatosan világít a billentyûzeten a bal elsõ lámpa.Ha a gép ki van kapcsolva akkor is. Hol lehet kikapcsolni? BIOS?

Posted

Talán akkor kikapcsolódik, ha letiltod a billentyûzetrõl való ébredést vagy hasonlót. Egyébként nincs gáz vele.

Posted

Köszönöm a választ.

Majd elmondom neki.

• 10 months later...
Posted

Sziasztok!

Érdekes problémával szembesültem:

hoztak hozzám egy gépet Windows-újratelepítésre. A telepítés befejezése után érdekes problémába futottam: nem mûködik a mezei PS/2-es billentyûzet: de csak és kizárólag az XP normál módú indításakor, a BIOS-ban, és az XP csökkentett módjában vígan gépelek vele. De:

az eszközkezelõben jelzi, hogy hiba van vele, ha itt letiltom, majd engedélyezem, akkor már mûködik, de csak a következõ újraindításig.

Találkozott már valaki hasonlóval?

Posted

Csak tippelek, nem lehet IRQ ütküzés?

Posted

Ez már rejtély marad, ugyanis ehgy USB-s billentyûzet remekül mûködik rajta.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok.

Van egy kis gondom és szeretnék segítséget kérni.

Fujitsu Siemens laptopon nem mûködik a billentyûzet és a touchpad sem.

A biosba lehet vígan menni vele de amint betölti az xp-t,

rögtön nem reagál semmire.

Már 3 különbözõ oprendszert tettem fel rá és a hiba mindnél ez állt fent.(xp-ket)

A telepítés közbe is mûködik de a végére már nem.

Felismeri és megfelelõnek írja a billentyûzetet.

Ha tudnátok valami tippet hogy mûködésre bírjam megköszönném.

[OP]Destroy-man
Posted

Ha szabad érdeklõdnõm, milyen három XP-t raktál fel rá? Azok közül valamelyik eredeti volt? A tákolmány XP-knél ez normális jelenség.

Posted

Egy az volt. Direkt kölcsön kértem egyet. De a tákolt xp-t is tettem fel már laptopra és akkor nem volt ilyen probléma vele.