Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2006. februári számról

Recommended Posts

Posted

Süti, már nagyon várom! Máskor is ki lehetne rakni pár nappal a megjelnés elõtti!

Posted

Köszönöm! Ha még emlékszel, pár éve még így volt.

Posted

Nagyon jó ez a tartalomjegyzék és az újság is. Már alig várom! :oké:

Posted

Érdekesnek igérkezik ez a szám is. Különössen a vírusirtó tesztet várom már!

Posted

Nagyon izgulok, mert a karácsonyra kapott csúcs optikai meghajtómmal eddig még csak CD- t tudtam írni. :upsz:

Posted

Tök jól néz ki a borító! Alig várom már! (még 3 napig nem tudok elaludni :):D:) )

Posted

Mikor frissül az új verzióra a PCW Online? Mert az újságban már benne van...

Szerk: Azóta, látom, kiraktátok fókuszba, hogy mindjárt itt van.

Posted

Még vadul dolgozunk rajta. Ahogy a fókuszban is írtam, ha minden jól megy, jövő héten megkezdhetjük a nyilvános bétatesztet. :) Egyébként a kép, ami az újságba és a fókuszba is bekerült, két héttel korábbi állapotokat tükröz, ehhez képest kicsit már variáltunk. ;) Remélem tetszeni fog.

Posted

Még csak a vírusirtókról szóló cikket néztem át. Érdekes megközelítése ez a vírusirtók tesztelésének. Mindenesetre furcsa. :pislog:

Posted

Nem tetszett? :hááát: Az ötlet akkor fogant meg a fejemben, amikor tavaly a Trend Micro Internet Security 12-t teszteltem (apropó, mi lett a 13-mal?!?!?), és a program tűzfala egy 60+ megabájtos proxyt működtetett folyamatosan a memóriában. Akkor kezdetem el gondolkodni, hogy ezeknek az embereknek elment az esze, és biztos hajlandó vagyok arra, hogy a biztonság kedvéért feláldozzam a gépem erőforrásait? (Itt jegyzem meg, hogy egyébként a Trend Micro antivírusa még tetszik is, ezt a hülyeséget a tűzfaluk csinálta.)

Érted, ha csak az antivírus és a firewall ülne a gépben, akkor legyintenék, de állandóan fut 2-3 ablakban egy böngésző, egy grafikus program, egy levelezőprogram, egy szövegszerkesztő, valamilyen programozási felület, egy vagy két üzenetküldő, x+1 driver, a Windows saját sza.. szolgáltatásai, és ezek kellenek a munkámhoz. És akkor a biztonsági programcsomag, ami csak azért van a gépemen, mert barom állatok ellen kell védekezzek, behúzza a kéziféket, felzabálja a memóriát, ráül a processzorra. Na ne!

A következő lépés, annak felismerése volt, hogy tulajdonképpen tök mindegy, melyiket használod, a szolgáltatásválaszték kis túlzással nagyjából azonos, és nem érdekel, hogy az egyik 4917 a másik pedig 5102 vírust tud elkapni, mert azokat, amik éppen akut módon terjednek és fertőznek, mindkettő megfogja.

Vegyük például a Nyxem mai tarolását: már két hete megkaptam az első sajtónyilatkozatot, hogy "Hűha, 2 hét múlva tarol a Nyxem, így meg úgy de nagy baj lesz, de az X Anti-Virus már kiszűri, bizony!" Aztán egy másik egy héttel később: "február harmadikán itt a világvége, mert jön a Nyxem, és... de az Y AntiVirus persze elkapja időben!". Tegnapelőtt jött kettő ugyanezzel, tegnap 3 vagy 4 PR cégtől kellett megtudnom, hogy az általuk képviselt biztonságtechnikai szoftverfejlesztő vírusirótja már iziben irtja a Nyxemet, ami ma tarol. Ma még nem néztem a leveleket, de tuti biztos vagyok benne, hogy jönnek majd a kárjelentésnek álcázott sajtóközlemények: "úristen 17 milliárt EXE fájl esett áldozatul a Nyxemnek, pedig ha használták volna a Z AntiVirust, az már két hete kiszűrte volna." A PR-cégekkel enyhén tele van a hócipellőm! :mérges:

Egyébként is azt hazudnak magukról, amit nem akarnak. Amikor éppen nem tarol a Nyxem, akkor ezek a remek programok díjakat halmoznak. Bizony X első lett ennél, Y 100%-ot kapott annál, Z lett a legjobb amannál a független laboratóriumnál, újságnál, akárhol.

Szóval, ha minden vírusirtó ennyire egyformán csúcsszuper, akkor nézzük meg, melyik eszi meg a legkevesebb erőforrást, mert én azt akarom használni! Így született a cikk.

Posted

Én teljesen egyetértek a Balázs hozzászólásával, és hálaisten megjött az újságom is.

De még részleteket nem tudok írni, mert azt láttam, hogy sok engem érdelõ cikk van, de elolvasni, még nem sikerült.

A lényeg, hogy hosszúidõ után ismét idõben megérkezett. :hááát:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Szerintem ha az ujsájterjesztés a vírusírókra lenne bízva, és nem a postára, biztosan egyidőben mindenki megkapná 1-2 nap alatt! :D

Posted

@Trf

Már hogyne tetszett volna! Jó, hogy egy ilyen oldalról is megközelítettétek a vírusírtókat.

Csak korinak írtam a furcsa szóra magyarázatként a cikk alcímét.

Posted

Én még nagyon az újság elején vagyok, tehát a vélemény korai, viszont a lapok közé volt mellékelve egy ajánlat mely szerint csak egy regisztráció kell PC W. CLUB oldal eléréséhez.

Mivel szeretnék élni a lehetőséggel a kérdésem a regisztrációs oldal kitöltésével kapcsolatos, sajnos erre vonatkozólag az oldalon semmiféle információt nem találtam.

Tehát, minden adatot, így a munkahely neve, címe, beosztásom, valamint a születési idő stb. kötelezően kitöltendő?

:pislog:

Posted

Igen, ami vastag és csillagos, az kötelezõ (nem tudom miért, nem én találtam ki).

Posted

Hát az kár!

Mivel minden csillagos és vastagon szedett, így még meggondolom. :hááát::(

De azért köszi a választ! :)

Posted
(Spányik Balázs @ 2006. február 03., 13:59 - péntek)

Én is korinak írtam. :)

Akkor jó :D

Posted

Akkor lehet, hogy egyedül maradok akinek nem jött be igazán ez a cikk. Nem nagy probléma, csak megjegyeztem. Manapság akinek 512MB-nál több RAM van a gépén nemigazán érzi meg a vírusrtó jelenlétét (mennyi memóriát foglal le magának). 8) Nekem rendhagyó marad. :)

Halasi Miklós
Posted

Hát, én nagyon is megérzem, hiába van 1 giga a gépben... :hááát:

Posted

Szerintem nagyon jó és idõszerû volt a témaválasztás. Tényleg nem mindegy, hogy mennyi erõforrást köt le egy víruskeresõ szoftver. Szerencsére a PC WORLD mellékletén találni is olyat, amelyik nem húzza be a kéziféket.