Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mi az az RPC kiszolgáló?


chiara

Recommended Posts

chiara

Windows XP rendszerem van, nem tudom mit csináltam, de egy idõ óta nem tudok nyomtatni azon a nyomtatón, amivel eddig dolgoztam. Ezután leszedtem a nyomtató drivert, minden, a nyomtatóval kapcsolatos szoftvert. Mikor újra akartam installálni a nyomtató szoftvert, azt írja ki a rendszer, hogy

"RPC kiszolgáló nem érhetõ el".

 

Ugyanezt írta ki, mikor egy másik nyomtatót próbáltam hozzá, természetesen a mások nyomtató szoftverével, illeszteni. Amit még megpróbáltam, hogy mivel USB-s a nyomtatóm, és van 6 db USB portom, hogy egy másikba dugtam be a csatlakozót, de akkor sem mûködött.

Mi az az RPC kiszolgáló és hogyan lehet mûködésre bírni? CH.

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

start :nyíl: futtatás :nyíl: services.msc

Itt nézd meg, hogy az RPC kiszolgáló fut-e, és az indítása autómatikusra van-e állítva. Ha nem , akkor indítsd el, és állítsd át.

Ha igen, akkor ezeket nézd meg:

:nyíl: Töltsd le az mcrepair.exe progit, és futtasd.

:nyíl: Microsoft support

:nyíl: Microsoft search

Link to comment
Share on other sites

chiara

Sajnos egyik program sem oldotta meg a problémámat, meg mindig nem tudom a nyomtatót installálni RPC hiba miatt, a Microsoft oldala pedig "magas" számomra.

 

Eddig tehát elindítottam az ajánlott services.msc programot, ott egyébként automatikusra volt állítva a az RPC. Letöltöttem a mcrepair-t, lefuttattam, de még mindig ugynazt a hibajelzést kapom.

 

Mi az a nyamvadt RPC kiszolgáló és mi akaszthatta ki, egy héttel ezelõtt még mûködött a nyomtatóm. CH.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Indítsad el a DCOM kiszolgáló folyamatindítója nevû dolgot, szintén a szolgáltatások között találod. (Ha nem menne, persze)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Jurassic

Nekem is ez volt a problémám, ám egy ismerõsõm felhívta a figyelmemet egy olyan szolgáltatásra, hogy Nyomtatásisor-kezelõ (az eléréséhez: Futtatás --> services.msc) . Ezt kell bekapcsolni, ám amikor megpróbáltam, kidobott egy hibaüzenetet, mi szerint ''a megadott fájl nem található''. Ez a fájl a spoolsv.exe , és a system32 mappában található. Nekem valószinûleg egy vírusírtó karanténba helyezte és eltávolította. Egy ''kölcsön'' kapott spoolsv.exe-t másoltam be a system32 mappába, így sikerült is elindítani a szoplgáltatást. Ez a szolgáltatás pedig meg is oldotta a problémát: a nyomtató illesztõprogramot gond nélkül feltelepítetem.

 

Nem tudom, hogy volt-e hozzá köze, de a következõ szolgáltatásokat kapcsoltam még be: Remote Packet Capture Protocol ; Távelérés; Távoli eljáráshívás (RPC) / lokátor

 

 

Köszönet a segítségért Paradoxx-nak!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...