diksike Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Nekem lenne egy olyan problémá, hogy van egy MSI Geforce Ti4800SE kártyám. Be szerettük volna digitalizálni egy esküvõi videót de a létrehozott fájl minõsége eléggé rossz és a terjedelme is nagyon nagy lessz! A program amit használunk az AMCAP. Hiába álítottunk be mindent sehogyan sem tudjuk megoldani hogy a kívánt minõséget és méretet elérjük. Annyi lenne a kérdésem hogy nem e tudna valaki megoldást erre a problémára vagy tudna ajánlani egy programot amivel ezt meg lehetne oldani?!
Halasi Miklós Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Elõször a filmet DV-be szedd be. Ez nagy méretet ad, egy óra 13 giga. Aztán tömörítsd úgy, ahogy akarod.
Lex Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Persze, az is kérdés, hogy mirõl akarja digitalizálni? (miniDV, Hi8, VHS, ...)
diksike Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 VHS-rõl szeretném digitalizálni, 3,5-4 órás kazi és van belõle kettõ is! Tehát akkor milyen progival is kezdhete ai be tudná húzni és utána milyen kódolóval lehetne tömöríteni megfelelõ minõségûre? Amugy thx a segítséget elõre is ! További szép estét indenkinek!
Halasi Miklós Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Hát, akkor nagy hely kell neked! Mert az 13x4=52 giga csak a digizésnek. Ha még akarod szerkeszteni is, akkor még egy kábé ennyi, majd a konvertálás. Tehát egy 160-as vinyót szánhatsz a célra és akkor tényleg jó lesz a végeredmény.
Lex Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Miklós! Szerintem VHS-rõl felesleges DV-be rögzíteni. Elég MPEG2-be és akkor nem kell annyi hely, csak egy jó digi kártya, bár amennyiért egy jó kártyát adnak (TBC, szûrõk, ...) már asztali felvevõt lehet kapni (~45 eFt).
Adani Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Szerintem is elég az MPEG 2. DVD minõségben is csak 2 GB/óra, és mivel VHS az bõven elég.
nagyjani Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Én azt tenném, hogy letölteném az Ulead DVD Moviefactory 4 próbaverzióját (30 nap elég lesz), és a varázslójával elkészíthetõ akárki által a kész DVD. Mindenféle szaktudás nélkül is mivel egyszerre beállítható a DVD minõség és konvertálni sem kell utána, meg fel is írja a korongra az egészet. Gondolom megfelel a célra, ha valaki szerkesztés nélkül akar próbálkozni.
Recommended Posts