Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Nekem lenne egy olyan problémá, hogy van egy MSI Geforce Ti4800SE kártyám. Be szerettük volna digitalizálni egy esküvõi videót de a létrehozott fájl minõsége eléggé rossz és a terjedelme is nagyon nagy lessz! A program amit használunk az AMCAP. Hiába álítottunk be mindent sehogyan sem tudjuk megoldani hogy a kívánt minõséget és méretet elérjük. Annyi lenne a kérdésem hogy nem e tudna valaki megoldást erre a problémára vagy tudna ajánlani egy programot amivel ezt meg lehetne oldani?!

Halasi Miklós
Posted

Elõször a filmet DV-be szedd be. Ez nagy méretet ad, egy óra 13 giga. Aztán tömörítsd úgy, ahogy akarod.

Posted

Persze, az is kérdés, hogy mirõl akarja digitalizálni? (miniDV, Hi8, VHS, ...)

Posted

VHS-rõl szeretném digitalizálni, 3,5-4 órás kazi és van belõle kettõ is! Tehát akkor milyen progival is kezdhete ai be tudná húzni és utána milyen kódolóval lehetne tömöríteni megfelelõ minõségûre?

Amugy thx a segítséget elõre is ! ;)

További szép estét indenkinek!

Halasi Miklós
Posted

Hát, akkor nagy hely kell neked! Mert az 13x4=52 giga csak a digizésnek. Ha még akarod szerkeszteni is, akkor még egy kábé ennyi, majd a konvertálás. Tehát egy 160-as vinyót szánhatsz a célra és akkor tényleg jó lesz a végeredmény.

Posted

Miklós!

Szerintem VHS-rõl felesleges DV-be rögzíteni. Elég MPEG2-be és akkor nem kell annyi hely, csak egy jó digi kártya, bár amennyiért egy jó kártyát adnak (TBC, szûrõk, ...) már asztali felvevõt lehet kapni (~45 eFt).

Posted

Szerintem is elég az MPEG 2. DVD minõségben is csak 2 GB/óra, és mivel VHS az bõven elég.

Posted

Én azt tenném, hogy letölteném az Ulead DVD Moviefactory 4 próbaverzióját (30 nap elég lesz), és a varázslójával elkészíthetõ akárki által a kész DVD. Mindenféle szaktudás nélkül is mivel egyszerre beállítható a DVD minõség és konvertálni sem kell utána, meg fel is írja a korongra az egészet. Gondolom megfelel a célra, ha valaki szerkesztés nélkül akar próbálkozni.