Jump to content
GSForum - Segélyvonal

SCSI-HDD probléma

Recommended Posts

Posted

Üdv mindenkinek, mint látom a pcworld fórumjai közt nincs scsival foglalkozó...

Erre az vezetett rá, hogy némi problémám adódott a czuccal.

Az a szisztéma, hogy van egy lsi logic scsi vezérlõm, és mellé 1 compaq 9.1gbs rendszervinyó, és szereztem mellé még 3 winyót. Na ez a 3 vinyó közül 1 se használható(1 db wd 4gb, 2 ugyanolyan seagate 9.1 gb). Ha a scsi vezérlõ biosában turkálva nézegetem a cuccokat akkor minden jó, ha csak úgy elindítanám a gépet, akkor megáll a scsi scan. Nincs id ütközés. Ja és ha a wd winyóval próbálkozok, akkor a második indításkor átugorja azzal, hogy device not avaible. Végigpróbáltam az összes jumperes lehetõséget, de nem használt.

Ha valaki tudna valamit javasolni írja meg.

Posted

Próbáltad egyesével berakni a lemezeket?

Posted

Próbáltam úgy is, nem ment, azután a kártya firmwarejét is frissítettem, de semmi, mérg majd kipróbálom másik kártyával is...

Posted

Ugya a kártya a szalagkábel és a lemezek is azonos szabványt használnak!

Le van zárva a SCSI kábeled?

Posted

Igen, van ellenállás a kábel végén, és van rajta, egy 9g-s rendszervinyó, tehát szerintem a kábel, és a kártya elvileg jó, és szerintem azonos szabványt használnak. Próbáltam úgy is, hogy csak egy lemez van a kábelen, de nem mûködik...

Posted

Amikor egy lemez volt fent, akkor az volt a 0-ás eszköz?

Posted

Igen, miért???

Nem volt id ütközés....

Légy szíves normális mondatokat használj! Nagy betûvel kezdj. <PF>

Posted

No, megnéztem a gyártó honlapját. Van nekik Ultra, Ultra2, 160-as és 320-as SCSI kártyájuk is. Mindegyiknek 68 eres vezeték kell, viszont nem biztos, hogy meg tudja hajtani az egyik a másik típusú eszközt. Ezt le kéne ellenõrizni.

Itt az oldal, ahol nézelõdtem: http://www.azzurri.com/store/families.cgi?typeId=2

Posted

A pontos típusa 53c1010. Nem tudnál Valami magyar oldalt mutatni ezzel kapcsolatban?

Ja és hogy tudnám ellenõrizni?

Posted

Az 53c1010 egy Ultra160-as vezérlõ.

Kéne a vinyók pontos típusa is.

Posted

Van két Seagate 9 gbs st39140w, egy WD enterprise 4.3gbs wde4360 és van ami mûködik (redszer) hp-compaq 9gbs bd00975cc6.

Mondom NORMÁLIS mondatok! <PF>

• 3 years later...
Posted

Halihó. Van nekem egy P3-as szerverem, amit még nem használtam, de gondoltam felélesztem. (2*1Ghz intel, 2x512MB SODIMM SD RAM, 4 rack (mindben 16 GB-s SCSI winchester) stb... Na szóval van egy SCSI kártya az alaplapon, ami eleve lekapcsolja õket felpörgetés után - mondván, hogy nem válaszolnak. Kivettem a kártyát, átdugtam a kábeleket az alaplapi vezérlõre, felismerte õket, de nem engedi formázni, írni õket. Bele tettem egy IDE vinyót, rá Windows. Windows alatt írásvédettségre, Partition Magic-el vírusvédelemre hivatkozva nem engedni törölni a particiókat.(A vinyókon nincs jumper a Write prot.-on) Olvasni tudom õket, tartalmát megnyitni stb... az érdekelne, hogy ilyenkor mit lehet tenni :S szkázi eszközzel még sosem volt dolgom.

Posted

BIOS-ban valami kapcsoló rá?

Tudod õket RAID-be rendezni?

Posted

BIOS-ában semmi ilyen kapcsoló nincs, a BIOS sem tudja formázni, sajnos egyesével sem jó, viszont "találtam" a DVD-ROM alatt még egy SCSI wichestert (ugyanaz a 16GB Fujitsu) azzal érdekes módon mûködött, így lehet, hogy tönkrementek.

Posted

Ugye különbözõ ID-t kaptak a vinyók.

Posted

Természetesen. De mint mondtam egyenként sem jó.