csutomi 0 Share Posted January 27, 2006 Egy olyan kérdésem volna, hogy ha nem a kdm-et indítom el, hanem az xdm-et, akkor azzal lehet-e használni a WindowMaker felületet? Ha igen, akkor hogyan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty 0 Share Posted January 28, 2006 "su -" "cd /etc/X11/xinit" könyvtárba elmész rootként: itt látsz egy xinitrc symlinket, illetve xinitrc.xfce, xinitrc.blackbox, xinitrc.kde fájlokat is. Szerencsé esetben valami xinitrc.wmaker fájlt is (nálam nincs, pedig ha jól tudom fenn van az ablakkezelõ), de egy próbát megér. Ezekután: "rm -f xinitrc" törlöd a symlinket "ln -s xinitrc.wmaker xinitrc" létrehozol egy újat a windowmakerre mutatva. És kész vagy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csutomi 0 Author Share Posted August 8, 2006 Van egy XFCE nevezetû ablakkezelõ. íl: Feltettem a 4-es változatot. Elvileg van benne olyan, hogy ha az egérrel az üres asztalra kattintok, akkor fel kéne jönnie egy menünek, de nem jön fel. Mi lehet a gond? (Az egérnek minden gombja mûködik, még a középsõ görgõ is.) íl: Másik kérdésem volna, hogy láttam egy olyan desktopot, ahol a tálcán levõ programok nem "Windows" szerûen helyezkedtek el, hanem olyan dokk szerû ikonokat lehetett látni, mint amik a windowmakerben vannak. Ezt hogyan lehet megcsinálni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Share Posted August 9, 2006 csutomi Próbáld a jobb és a bal egérgombot is (Már nem tudom, hogy melyik, mert áttértem Fluxbox-ra) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kissipos 0 Share Posted August 9, 2006 Hali! Jobb egérgombra kéne működnie a menünek, ha nem így van, akkor a kérdés az: van "normális" háttered? Általában az alap háttérkép egy olyan kép, aminek a közepén egy egérke van. Gyanítom nincs, mert nekem olybá tűnik, hogy nem fut az xfdesktop. Megoldási javaslat: Alt+F2 ide beírod: xfdesktop Leokézod. Ezután már mennie kell. Egyébként javallott ezután kilépni, és a kilépésnél a felugró ablakon bejelőlni (pipával) a "folyamat mentése" (vagy valami hasonló) opciót, így a legközelebbi indításnál már menni fog rendesen. Remélem ez segít. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csutomi 0 Author Share Posted August 11, 2006 @kissipos: Köszönöm a segítséget, hát kipróbáltam, amit írtál, de sajnos így sem mûködik. Nem értem, mert a live CD-n pedig megy. Egyébként hasonló gondjaim vannak a WindowMakerrel is. Ott mindkét egérgombra be kéne jönni a menünek, de az egyikre valamiért nem jön be. Viszont találtam egy AfterStep nevezetû ablakkezelõt, az rendesen mûködik és nagyon jó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts