Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Laptop

ize009

Recommended Posts

ize009

Hali.

Nekem van egy olyan gondom a laptopommal, hogy nem régen kaptam.

Nem egy ostani darab és szeretnék bele életet lehelni. De akárhányszor bekapcsolom mindig egy kódot kér, amit én nem tudok.

Pötyi23

Esetleg azt le tudnád írni, hogy milyen kódot kér? Pontosan mikor kéri, és mit ír ki?

ize009

Hát szerintem valamilyen biztonsági kódot mert még a biosba sem enged be, csak a gép elindulása után és ha a biosba be akarok lépni, akkor is ezt a kódot kéri.

Bencce

Gondolom indításnál. Nem tudom esetleg az elemkivétel vagy bios reset nem oldaná meg? Kérdezem ezt a profiktól :)

Pötyi23

Csak Cmos resettel törölhetõ, de nem tudom, a notikban ez megoldható-e? Esetleg akitõl kaptad, az nem tudja?

ProFiler

Mindenképpen szét kell szedni, ha ismeretlen a BIOS-jelszó!

Ciao.

Sanyesz0106

Sziasztok tudnátok segíteni? Van egy laptopom, nem enged a biosba (Phoenix) telepíteni akarom a Windowst, az Istennek se bírom megnyitni. 3 próba után kikapcsol a gép stb. Köszi elõre is!

ProFiler

CMOS-reset. Csak ehhez szét kell szedni.

Ciao.

• 1 year later...
Predator

Hi

Szintén ilyen problémával küzdök kaptam egy régi notit és nem tudok belépni a biosba jelszóval védet és nem tudja a régi tulajdonos sem.

Kemény 3 ó alat sikerült izzekre szednem ahogy Profiler javasolta de én ott semilyen cmos reset lehetőséget nem látok.

Kivetem az egész alaplapot azon van egy gomb elem azt ki kaptam vissza raktam de semmi nem változott a kódot ugynúgy kéri most hogyan továb kérdem én a profiktól.

Valamit össze kel zárni az alaplapon meg nem értem egyáltalán miért nem felejti el a bios a beállításokat ha kiveszem az elemet. :ötlet::ötlet::ötlet::ötlet:

HP COMPAQ PRESARIO 2100

Fujitsu

Mennyi ideig volt kint az elem a foglalatából? Legalább fél percig nem szabad visszatenni. ;)

Predator

24 h szrintem még azt is elfeljtené hogy laptop.

Fujitsu

24 óráig volt kint a foglalatból? Hát te sem aprózod el... :D

Úgy emlékszem, régen voltak speciális jelszavak arra az esetre, ha a felhasználó elfelejtené a BIOS-jelszót... Ezek a jelszavak az alaplap márkájától függöttek, de hogy ezek hogy hangzottak, azt már nem tudom... :hááát:

Predator

Elsõ laptopomat kaptam szét ugy hogy ovatos vagyok meg nem egyszerû azért szétszedni hát még öszerakni erõl már én is halotam de honnan lehtne ezt a jelszót megtudni.

Shia-ko

Az van, hogy a Security Chipet nem tudod resetelni. Fel kell hívni a HP-t, hogy segítsenek. Ha tudnak. Ha 2001 elõtti a gép, akkor ki aksi, meg 230, meg elem, és a power gombot kell nyomni vagy 2 percig. Valószínûleg segít. Ha 2001 utána, akkor csak talán.

Predator

KÖSZÖNÖM PRÓBA CSERESZNYE :hááát:

Predator

Nem sikerûlt próbáltam mindenhogy gyári jelszavakal Hiren boot cd vel.

Felhívtam a HP is tudnának segíteni de nem akarnak hát enyit a szervizekröl.

Nincs valami progi csak erre ami kiolvasa esetleg.pü :upsz:

Shia-ko

Ha van szervizes ismerõsöd. Nekem vissza kellett menjek az IBM-be, mikor kellett a jelszó, mert ugye nem adom ki, õk meg nem tudtak/akartak így belelépni maguktól.

Predator

Nincs szervizes ismerősöm,de vettem a fáradtságot elmentem HP-hoz miután telefonon elhajtottak.

Ott ugyanezt a választ kaptam. Mondtam, hogy vannak papírjaim róla, hogy nem lopott, hanem a saját tulajdonom. Utána közölték, hogy itt ez a fajta notebook nem honos, így nem tudnak segíteni.

Kérdeztem miért, ez nem egy hp notebook, ez meg egy hp szervíz, nem?

Én autószerelő vagyok, de ez kb olyan, hogy ide hoznak nekem egy olyan ladát, amit nyugatra gyártottak, majd közlöm hogy én ehhez nem értek, mert nem itt honos.

Ezért nem viszek vissza szervízekbe semmit. Eddig még mindig megszívtam, ha garis ügyem volt, ha valami más bajom, akkor is. Húúúúúú de mérges vagyok :mérges:

Valami ötlet nincs még valaki tarsolyában? :ötlet:

Olyan nincs, hogy ne legyen valami megoldás, a holdra is feljutotunk már, vagy nem. :hááát:

Shia-ko

Ja, hát elég sokszor kifejtettem, hogy egyedül az IBM fogadja el a küldföldön vásárolt noteszt itthon javításra. :gonosz:

Írj levelet a központi HP-nak, írd le az esetet, külföldön sokkal rugalmasabbak, és segítenek valószínûleg.

• 3 weeks later...
Predator

Nincs valami truk mar mindent ki probaltam kell hogy legyen megoldas.