Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Nem találtam ilyen témában topicot, és gondoltam megnyitom.

Szóval van, aki utólag beépített szûrõt használ a ventillátorok elõtt?

Mik a tapasztalatok a gyári, és nem gyári szûrõkkel?

Posted

Lehet, hogy tévedek, de itt szerintem olyan nagy különbségek nem lehetnek. Végülis csak egy "vacak" szûrõrõl van szó. Bár tény, hogy sok port felfog :nyíl: lásd a neve :)

Ja, és nem árt idõközönként rápillantani, amikor mondjuk már a szoksásosnál 1-2 fokkal melegebbek a winyók, és kitisztítani.

Posted

Nekem csak rossz tapasztalataim vannak ilyenekkel. Ugyanis ha nem tisztítjuk õket rendszeresen, akkor leblokkolják a légszállítást és nagyon felmelegszik a ház belseje. Olcsóbb és jobb megoldás, ha nem teszük oda semmit és hosszabb idõközönként a bordákat és a ventillátorok lapátjait fújatjuk ki.

Ciao.

Posted

Valóban rendszer tisztítást igényelnek. Szerintem 3-4 hetente nem árt kipucolni õket. Viszont nem lesz - annyira - poros a ház belseje. Bár lehet, hogy tényleg jobb néha kicsit kifújni a port és kész... :)

Posted

Nem tudom ki hogy van vele, de engem nagyon bosszant, ha akármiért benyúlok a gépbe, és az arcomba dõlnek a pórcicák, éppen ezért beszereztem egy jó kis pórszûrõt.

Egy picit darabolni kellett, és a vastagságát is vissza kellett vágni a negyedére. Egyébként nagyon jó légáteresztõ képességû, valamint még így darabolva is nagyon jól szûr! :)

Posted

Porszívóhoz lehet jó porszûrõket kapni. Gondolom BáGyu is ilyet használt.

Posted
Nem tudom ki hogy van vele, de engem nagyon bosszant, ha akármiért benyúlok a gépbe, és az arcomba dõlnek a pórcicák, éppen ezért beszereztem egy jó kis pórszûrõt.

Egy picit darabolni kellett, és a vastagságát is vissza kellett vágni a negyedére. Egyébként nagyon jó légáteresztõ képességû, valamint még így darabolva is nagyon jól szûr! :)

arpsoft-nak igaza van és valóban pórszívónak a cserélhetõ szûrõjét tetted bele?

Posted

Nem egészen!

Én a klímásoktól szereztem olyan szûrõt, amit a rendes nagy gépeknél használnak.

Ezek a szûrõ betétek 1 és 3cm vastagok és rendkívül laza szerkezetûek.

Posted

A páraelszívó szûrõje sem rossz e célra.

De mindegy, mert minden szûrõvel romlik a hûtés és hangosodik a gép!

Ciao.

Posted

A szûrõtõl miért lesz hangosabb?

És igaz, hogy romlik a hûtõteljesítmény, de szerintem nem olyan vészesen, és legalább sokkal kevesbé porosodik gép belseje, nemde?

Posted

Azért lesz hangosabb, mert a ventilátornak megváltozik a munkapontja.

Posted

A hang biztos hogy változik, én éppen ezért csak 120mm-es ventillátoroknál használom a szûrõket, és ezeknek a fordulatát egy AeroCool szabályzóval vezérlem.

A ventillátorok 900 és 1900ford/perc között szabályozhatók, ezért alapból sem hangosak. :)

Posted

Én (mint a téma indítója) kiváncso voltam, hogy mire is jó egy ilyen szûrõ. Vettem egyet direkt erre szánt ventillátorszûrõt a Mistralban, és olyan mintha egy betonfalat húztam volna elé. Nem sok értelme volt, de legalább megtapasztaltam...

Posted

Így legalább kiderült mit is ér egy ilyen szûrõ. Viszont a gyári is olyan mint a betonfal?

Posted

Hogyhogy gyári? :pislog: Amit én vettem azt nem barkácsoltam, direkt ennek árulták. Tehát ez, olyan mint a betonfal. De ha keret, mármint a ventilátorra való felfogatás nagyon jó, talán ha kiczerélném a szövetet, valami értelmesebbre, lenne értelem. De így nem sok van...

Posted

Nem hiszem, hogy beton lenne. Viszont a ventit úgy kell vásárolni, hogy legyen benne némi erõ tartalék. Magyarul jó minõségû ventit kell hozzá berakni.

Posted

Jó, ez egy 800 ft-os megolsád volt, csak kiváncsiságból próbáltam ki, de nekem nemnagyon jött be. Keresek majd bele másifajta szövetet, hátha azzal.

Posted

Hello arpsoft!

Megmondanád, hogy hogyan lehet kiporszívózni a számítógépet? Tudom, hogy ki lehet porszívózni, csak nem tudom, hogy hogy. Úgy unom már, ha felnyitom a gépet, akkor mindig tiszta por a gép. Porszûrõt meg nem akarok venni, mert csak rontja a hûtést. :ötlet:

Posted

Tudom, hogy nem engem kérdeztél, de én két dolgot használok.

1. hosszúszõrû keskeny hajecsetet (nagyon drága) de ezzel a hûtõbordák ventillátorok és minden egyéb rejtett helyrõl ki lehet piszkálni a port, miközben a porszívó csövét a másik kezedben tartva ügyeskedsz!

2. porpisztoly, ezek 300-400ml-es sûrített levegõs tartályok, itt viszont nincs más dolog csak kimenni az erkélyre, udvarra, folyosóra csak ne a lakásba, és adj neki.

Egy ilyen takarításnál egy sokat használt gép komoly környezetszennyezést jelent az ott élõkre, ezért légy körültekintõ! :D :!:

Posted

Ha meghozzák a 6600GT-met, akkor én is kiganyézom a házat. Én is olyan sûrített levegõt használok, és mindig beválik. De sajna két hónap mulva már megint ugyan olyan. :S

Posted

A sûrített levegõt nem tartom jó ötletnek a fagyás miatt, ellenben egy gyengébb, vékonyabb szívócsövû porszívó kiváló lehet.

Ciao.

Posted

Természetesen a porpisztoly fúvókájára a hozzáadott, és a szívószálnál is vékonyabb csövecskével együtt használom, így ha el is fagy a szelepnél a gáz gyors kiáramlása miatt, a csõben visszahûl.

Aztán arra is vigyázok, hogy a palackot függõlegesen tartsam, mert a palackban csapfolyós állapotban lévõ gáz könnyen kipermetezõdhet a tisztítandó felületre és ott nem várt károkat okozhat.

Posted

Nekem idáig bevált. :hááát: Csak ésszel kell fújkálni. ;)

Posted

Én most kiporszívoztam a laptopomat, már amennyire kívülrõl hozzá lehet férni, és 10 fokott esett a hömérséklet :)