leslie_hu Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Nem találtam ilyen témában topicot, és gondoltam megnyitom. Szóval van, aki utólag beépített szûrõt használ a ventillátorok elõtt? Mik a tapasztalatok a gyári, és nem gyári szûrõkkel?
Calyd Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Lehet, hogy tévedek, de itt szerintem olyan nagy különbségek nem lehetnek. Végülis csak egy "vacak" szûrõrõl van szó. Bár tény, hogy sok port felfog íl: lásd a neve Ja, és nem árt idõközönként rápillantani, amikor mondjuk már a szoksásosnál 1-2 fokkal melegebbek a winyók, és kitisztítani.
ProFiler Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Nekem csak rossz tapasztalataim vannak ilyenekkel. Ugyanis ha nem tisztítjuk õket rendszeresen, akkor leblokkolják a légszállítást és nagyon felmelegszik a ház belseje. Olcsóbb és jobb megoldás, ha nem teszük oda semmit és hosszabb idõközönként a bordákat és a ventillátorok lapátjait fújatjuk ki. Ciao.
Calyd Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Valóban rendszer tisztítást igényelnek. Szerintem 3-4 hetente nem árt kipucolni õket. Viszont nem lesz - annyira - poros a ház belseje. Bár lehet, hogy tényleg jobb néha kicsit kifújni a port és kész...
BáGyu Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Nem tudom ki hogy van vele, de engem nagyon bosszant, ha akármiért benyúlok a gépbe, és az arcomba dõlnek a pórcicák, éppen ezért beszereztem egy jó kis pórszûrõt. Egy picit darabolni kellett, és a vastagságát is vissza kellett vágni a negyedére. Egyébként nagyon jó légáteresztõ képességû, valamint még így darabolva is nagyon jól szûr!
arpsoft Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Porszívóhoz lehet jó porszûrõket kapni. Gondolom BáGyu is ilyet használt.
leslie_hu Posted January 25, 2006 Author Posted January 25, 2006 Nem tudom ki hogy van vele, de engem nagyon bosszant, ha akármiért benyúlok a gépbe, és az arcomba dõlnek a pórcicák, éppen ezért beszereztem egy jó kis pórszûrõt. Egy picit darabolni kellett, és a vastagságát is vissza kellett vágni a negyedére. Egyébként nagyon jó légáteresztõ képességû, valamint még így darabolva is nagyon jól szûr! arpsoft-nak igaza van és valóban pórszívónak a cserélhetõ szûrõjét tetted bele?
BáGyu Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Nem egészen! Én a klímásoktól szereztem olyan szûrõt, amit a rendes nagy gépeknél használnak. Ezek a szûrõ betétek 1 és 3cm vastagok és rendkívül laza szerkezetûek.
ProFiler Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 A páraelszívó szûrõje sem rossz e célra. De mindegy, mert minden szûrõvel romlik a hûtés és hangosodik a gép! Ciao.
Calyd Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 A szûrõtõl miért lesz hangosabb? És igaz, hogy romlik a hûtõteljesítmény, de szerintem nem olyan vészesen, és legalább sokkal kevesbé porosodik gép belseje, nemde?
arpsoft Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Azért lesz hangosabb, mert a ventilátornak megváltozik a munkapontja.
BáGyu Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 A hang biztos hogy változik, én éppen ezért csak 120mm-es ventillátoroknál használom a szûrõket, és ezeknek a fordulatát egy AeroCool szabályzóval vezérlem. A ventillátorok 900 és 1900ford/perc között szabályozhatók, ezért alapból sem hangosak.
Sanzi Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Én (mint a téma indítója) kiváncso voltam, hogy mire is jó egy ilyen szûrõ. Vettem egyet direkt erre szánt ventillátorszûrõt a Mistralban, és olyan mintha egy betonfalat húztam volna elé. Nem sok értelme volt, de legalább megtapasztaltam...
leslie_hu Posted January 25, 2006 Author Posted January 25, 2006 Így legalább kiderült mit is ér egy ilyen szûrõ. Viszont a gyári is olyan mint a betonfal?
Sanzi Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Hogyhogy gyári? Amit én vettem azt nem barkácsoltam, direkt ennek árulták. Tehát ez, olyan mint a betonfal. De ha keret, mármint a ventilátorra való felfogatás nagyon jó, talán ha kiczerélném a szövetet, valami értelmesebbre, lenne értelem. De így nem sok van...
leslie_hu Posted January 26, 2006 Author Posted January 26, 2006 Gyári= nem utólag beépített, beszerelt, http://www.sg.hu/cikkek/39023 hanem vannak olyan házak amikben benne van gyárilag a porszûrõ. Az is betonfal?
arpsoft Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Nem hiszem, hogy beton lenne. Viszont a ventit úgy kell vásárolni, hogy legyen benne némi erõ tartalék. Magyarul jó minõségû ventit kell hozzá berakni.
Sanzi Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Jó, ez egy 800 ft-os megolsád volt, csak kiváncsiságból próbáltam ki, de nekem nemnagyon jött be. Keresek majd bele másifajta szövetet, hátha azzal.
Babó22 Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Hello arpsoft! Megmondanád, hogy hogyan lehet kiporszívózni a számítógépet? Tudom, hogy ki lehet porszívózni, csak nem tudom, hogy hogy. Úgy unom már, ha felnyitom a gépet, akkor mindig tiszta por a gép. Porszûrõt meg nem akarok venni, mert csak rontja a hûtést.
BáGyu Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Tudom, hogy nem engem kérdeztél, de én két dolgot használok. 1. hosszúszõrû keskeny hajecsetet (nagyon drága) de ezzel a hûtõbordák ventillátorok és minden egyéb rejtett helyrõl ki lehet piszkálni a port, miközben a porszívó csövét a másik kezedben tartva ügyeskedsz! 2. porpisztoly, ezek 300-400ml-es sûrített levegõs tartályok, itt viszont nincs más dolog csak kimenni az erkélyre, udvarra, folyosóra csak ne a lakásba, és adj neki. Egy ilyen takarításnál egy sokat használt gép komoly környezetszennyezést jelent az ott élõkre, ezért légy körültekintõ! :!:
Sanzi Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Ha meghozzák a 6600GT-met, akkor én is kiganyézom a házat. Én is olyan sûrített levegõt használok, és mindig beválik. De sajna két hónap mulva már megint ugyan olyan.
ProFiler Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 A sûrített levegõt nem tartom jó ötletnek a fagyás miatt, ellenben egy gyengébb, vékonyabb szívócsövû porszívó kiváló lehet. Ciao.
BáGyu Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Természetesen a porpisztoly fúvókájára a hozzáadott, és a szívószálnál is vékonyabb csövecskével együtt használom, így ha el is fagy a szelepnél a gáz gyors kiáramlása miatt, a csõben visszahûl. Aztán arra is vigyázok, hogy a palackot függõlegesen tartsam, mert a palackban csapfolyós állapotban lévõ gáz könnyen kipermetezõdhet a tisztítandó felületre és ott nem várt károkat okozhat.
Bencce Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Én most kiporszívoztam a laptopomat, már amennyire kívülrõl hozzá lehet férni, és 10 fokott esett a hömérséklet
Recommended Posts