Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Konica Minolta Page Pro 1300W


mizsi

Recommended Posts

mizsi

Konica Minolta PagePro 1300W fekete-fehérlézernyomtató

IPB kép

 

A Konica Minolta PagePro 1300W típusú nyomtató elsõsorban irodai használatra ajánlott, 1200dpi-s felbontása kiváló minõségû fekete-fehér megjelenítést tesz lehetõvé. A lapköltsége kedvezõ, mivel a festékezõ és a dob egység külön cserélhetõ, így a festék kifogyása esetén csak a festékezõt kell kicserélni, a dob egység tovább használható.

 

Az elsõ meglepetés a kicsomagolásnál ért, ugyanis a nyomtatón, a hálózati kábelen, valamint a telepítõ cd-n és a felhasználói kézikönyven kívül más nem volt található – sem egy nyomtatókábel, sem egy festékezõ modul. Pillanatnyi meglepetésben azt hittem, a csomag csak az „üres” nyomtatót tartalmazza, a festéket külön kell megvenni. Miután a nyomtatót sikeresen kivettem a dobozból, millió kis ragasztószalaggal találtam szembe magamat, mellyel a készülék nyitható részeinek önállósulállását akadályozták meg szállítás közben. Ezen ragasztószalagok könnyû eltávolítása után hátra volt még a szivacsok eltávolítása is, mellyel a kényes pontokat tömték ki. A nyomtatófedél felnyitása után viszont kellemes meglepetés ért: a festékezõt már beszerelték a nyomtatóba, azzal külön nem kell bajlódni.

 

A készülék kétféle módon csatlakoztatható a számítógéphez: USB vagy párhuzamos porton keresztül. Mivel a kábeleket a csomag nem tartalmazza, azokat külön kell megvásárolni.

 

Elég helyigényes a nyomtató (a kimeneti tálcával együtt kb. 40 cm magas és 35 cm széles), ez a benne található ventillátornak tudható be, mely a lap és a nyomtatófej hûtését hivatott szolgálni, a nyomtató ugyanis rengeteg hõt termel nyomtatás közben.

 

A lapadagolás a nyomató alján található, max. 500 A/4 lap kapacitású bemeneti tálcán történik, és a nyomtató tetején található tálcára jön ki. A nyomtató „felülre” nyomtat, tehát kétoldalas nyomtatáskor arra kell figyelni, hogy a lap üres oldallal felfele legyen behelyezve a tálcára.

 

A kezelõszerve rendkívül egyszerû, csupán egy hálózati kapcsolóval látták el és egy gombbal, mely a nyomtatás megszakítását befolyásolja. Két LED egy zöld és egy piros található a készüléken. Nyomtatás közben, valamint bekapcsolt állapotban a zöld folyamatosan világít, míg energiatakarékos üzemmódban villog. A készülék nyomtatás után kb. 5 perc múlva automatikusan energiatakarékos üzemmódba vált. A piros LED jelzése hibát jelez. A nyomtató szoftverébõl lehetõségünk van olyan oldal nyomtatására, mely részletes felvilágosítást ad arról, hogy melyik LED villogása milyen hibára utal.

 

A nyomtató belseje rendkívül tág, egy zöld fogantyú segítségével könnyedén kivehetõ a festékezõ toner. Ha a készülék fedelét bekapcsolt, vagy energiatakarékos állapotban nyitjuk fel, akkor a fedél becsukása után automatikusan elindul a ventillátor.

 

A nyomtató felbontástól függetlenül ugyanolyan sebességgel nyomtat. Háromféle minõség közül választhatunk: 600*600 dpi, 600*1200 dpi valamint 1200*1200 dpi, ezenkívül lehetõségünk van festéktakarékos üzemmódban való nyomtatásra is. Bár az elsõ oldal kinyomtatására kb. 6-8 másodpercet kell várni, utána szépen sorban nyomtat, 16 lap/perc maximális sebességgel.

 

A készülék szoftveres ellátottsága átlagosnak mondható. Windows 95/98/ME/2000/XP meghajtó-programmal rendelkezik, Linux alatt sajnos nem használható (erre utal a W jelzés a nyomtató típusában). A telepített meghajtóprogram rendkívül alaposan tájékoztat a nyomtató és a kellékanyagok állapotáról. Lehetõségünk van olyan beállításra is, hogy felugró ablakokkal figyelmeztessen valamilyen hiba esetén. A program kb. 70(!) hibalehetõséget tartalmaz, így a beállítási lehetõségek határtalanok. Egyetlen hátrányként hozható fel, hogy alapértelmezésben a Windows-zal együtt automatikusan indul a meghajtóprogram, és azonnal felugrik az állapotjelzõ-ablak. Ezt csak az msconfigban sikerült letiltani, de a Start menübõl bármikor elérhetõ.

 

Mûszaki adatok (a gyátró oldaláról):

 

Felbontás: 600x600 dpi, 600*1200 dpi, 10200*1200 dpi

Nyomtatási sebesség: 16 lap/perc

Processzor: Naltec N1/48 MHz

Nyomtatási memória: 8MB

Papírméret: Max. A/4letter

Papírbemenet: 150 lapos univerzális papírtálca

Papírkimenet: 100 lapos papírtálca, képpel lefelé

Interfész: USB, IEEE 1284 (párhuzamos)

Kijelzõ: LED

Teljesítményfelvétel: Max. 900/400/15W, Energy star

Zajszint: Max. 54/35 dBA

Súly: 7 kg (kellékek nélkül)

Terhelhetõség: Max. 15 000 A4/hó; Ajánlott: 3000 A4/hó

Festékezõ modulok: Normál kapacitású: max. 3000 nyomtatásra (A/4)*;

Nagy kapacitású: max. 6000 nyomtatásra (A/4)

Dob modul: Max. 20 000 nyomtatásra (A/4)

Meghajtóprogramok: Microsoft Windows 95/98/ME/2000/XP

 

* Az induló modul 1500 A/4-es oldal kapacitású.

 

Az készülék ára jelenleg kb. 21.000 Ft.

 

Utólag: a szoftverében van egy lapszámlálás funkció, mely a kinyomtatott lapok számát mutatja. Nem tudom, hogy miért, de ez nekem kb. 25-30-ról indult. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...