Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Easy PHP

Kovács Gyula (MiniDisk)

Recommended Posts

Kovács Gyula (MiniDisk)

Feltelepítettem a szerveremre az EASY PHP 1.8-at. Az index.php-t áthelyeztem a kliens gép megfelelõ mappájába. A program apache/conf mappájában lévõ httpd.conf fájlában átírtam az elérési útvonalakat, de mégsem jön be rendesen az index.php. Mit kellene csinálni, hogy a kliensgépen tudjam szerkeszteni a weblapjaimat, de az EASY PHP-t a szerveren futtatva használjam? Megosztottam olvasási joggal a megfelelõ mappát a kliensen, a szerver látja is, dfóe mégsem mûködik rendesen.

A con fájlba ezt az elérési utat írtam: \\Minidisc\Webhelyek

arpsoft

Ha jól értem, akkor a kliens géprõl egy böngészõvel futtatod a szerveren keresztül a kliens gépen tárolt állományokat?

Gondolom a szerveren az útvonalakat úgy írtad át, hogy a kliensre mutasson. Ugye? De miért is?

Kovács Gyula (MiniDisk)

Igen, jól érted.

Mert alapértelmezésben a httpd.conf fájlban az index.php az Easy PHP telepítési mappájában lévõ www mappában található index.php fájlra mutat. Ez az index.php úgy van megírva, hogy az itt található könyvtárakban lévõ összes php fájlt, sql adatbázist tudja futtatni.

Namármost ezen index.php fájl áthelyezése helyi gépen már ment - (amíg a kliensen futott az EASY PHP, addig a Dokumentumok/Webhelyek mappában volt az index fájl, és mûködött) - most ugyanitt van, csak a hálózaton keresztül kellene látnia az EASY PHP-nek. Arra is gondoltam, hogy esetleg az elérési útat rosszul adtam meg ... :hmm:

arpsoft

Win-es vagy Linuxos a szerver?

Kovács Gyula (MiniDisk)

Windows XP Pro.

arpsoft

Most nem jut jobb eszembe, mint hogy csatold be meghajtónak a kliens gép mappáját és állítsad erre a meghajtóra az apache-ot.

Kovács Gyula (MiniDisk)

Magyarul csináljak egy hálózati meghajtót, ami a kliens megosztott Webhelyek mappájára mutat, amiben az index.php van? Jól értem?

arpsoft

Igen. Így a szervernek úgy néz ki, mintha rajta futna dolog.

Kovács Gyula (MiniDisk)

Ok. De az istennek sem találom azt, hogy ezt hol lehet létrehozni. :upsz: (Bezzeg hányszor belefutottam, amikor meg nem kellett ... )

Ui: Közben meglett ...

Kovács Gyula (MiniDisk)

Így sem megy ... :( Valamit ki kell találni ...

Hálózati elérési útvonalat hogyan kell megadni?

arpsoft

Jól attad meg. Esetleg a gép neve helyére rakhatod még az ip címét.

\\gépnév\megosztásnév

\\ipcím\megosztásnév

Kovács Gyula (MiniDisk)

Sikerült!

A hiba az volt, hogy nem \ jel kellett, hanem / jel.

Tehát a \\minidisc\Webhelyek nem volt jó, //minidisc/Webhelyek lett a jó!

A php tehát már megy, mostmár csak "elérni kellene" az index.php-t.

Kovács Gyula (MiniDisk)

Hogyan tudom megnézni, mi a szerver IP címe? Ami a szerveren localhost, az kívülrõl mi?

arpsoft

A szerver helyben van?

Ha igen akkor ipconfig /all a parancssorba, ha nem helyi, akkor pingeld meg a lapodat.

Kovács Gyula (MiniDisk)

Helyben van a szerver. Beírtam az ipconfig /all-t, de semmi eredménye. Az összes IP-t végigpróbáltam, de semmi. Az XP tûzfalában a kivételeknél nem kell valamit esetleg engedélyezni, hogy elérjem? Mert elvileg a szerver jelen esetben mint localhost, a 192.168.0.1-en kellene hogy legyen, nem?

Az esetleg nem baj, hogy a "NetBIOS a Tcpip felett" állapota letiltott? (A klienseken, és a szerveren is. A szerveren még valami DHCP is tiltva van. Szintén az ipconfig /all állapota szerint.)

A ping a 192.168.0.1-re 10 ezredmp-es válaszidõvel van.

arpsoft

Pingeld meg a szervert a nevével a kliensrõl.

Pl: ping szerverem

Erre jön egy lista, amiben szögletes zárójelben fel lesz oldva a szerverem ip címe.

De valószínûleg 192.168.0.1-lesz, ha õ osztja a netet is.

Ha router osztja, akkor a router-é lehet a 192.168.0.1!

Kovács Gyula (MiniDisk)

A szerver osztja! Tehát a szerverem ( aminek ROUTER a neve :D ) egyben netmegosztó, kiszolgáló, és ezen keresztül megy a nyomtatás is.

Egyébként az eredmény az lett amit mondtál: 192.168.0.1, és a ping is jó.

Utólag:

Viszont valamiért továbbra sem érem el ily módon a szervert ... :hmm:

<Khmm. Szerkeszt gomb? ;) arpsoft>

arpsoft

Akkor most tisztázzuk, mit értesz az alatt, hogy nem éred el a szervert?

Kovács Gyula (MiniDisk)

Beírom a kliensgépen a böngészõ címsorba, hogy http://192.168.0.1 és a böngészõ "nem válaszol" üzenetet ad. //router/localhost címen is próbálkoztam, de így sem jó. Ha közvetlenül az Easy PHP index.php fájljára hivatkozok, akkor ugyan az bejön, de hibásan, csak a szürkés háttér van, pár php karaktersorral. (Magyarul semmi)