Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Microsoft Visual Studio - Express Editions

Athos

Recommended Posts

Athos
A Microsoft Express Editions fejlesztõ csomag egyes komponenseinek teljes telepítõje a következõ címrõl tölthetõk le: Microsoft Express Editions

• 2 weeks later...
Molt@m

A PCW Januári DVD-jérõl felraktam az ingyenes C#-ot. Lehet ebben exe-t csinálni, vagy nem?

arpsoft

Igen, de kell hozzá a .NET 2.0.

Egyébként az újságban is le van írva, hogy a bin könyvtárban található az exe (ha jól emlékszem)

Molt@m

Köszönöm az infót, de én nem találok BIN mappát!

Új projektet kezdek, elkészítem az alkalmazást, Debuggingolom, az újság azt írja hogy ilyenkor már a Projekt BIN mappájában van az EXE. De hol van ez a mappa?

arpsoft

AMikor létrehoztad a projektet, lehetõséged volt, hogy megadjad a projekt könyvtárát. Ez alapesetben a Program files->Visual Studio->MyProjects mappa.

• 2 weeks later...
Ákos12

Hello!

Lenne egy kérdésem!

Hogy kell regisztrálni a programot?

Ha fölmegyek az újságban megadott címre, és ott eljutok odáig, hogy elküldi e-mailben. De azután miután megkapom a mailt mit kell csinálni? Az e-mailben kiírja hogy köszönjük a regisztrálást stb, stb... De utánna nem tudom mit kell csinálni...

Légyszi segítsen valaki!!!

Amúgy itt az e-mail szövege.

Robek

Sziasztok!

Nekem is az elõzõ kérdéshez hasonló a gondom...

Ha a megerõsítõ linkre kattintottam, az azt jelenti hogy ez a példány mûködik? Ebbõl következik a sarkalatosabb kérdés...

Mit lehet tenni, ha otthon nincs internet kapcsolat? Akkor Ingyenesség ide vagy oda 30 nap és slussz passz?

• 6 months later...
nihil41

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Van ez a Visual Studio Express, ami ugyebár ingyenes, és szeretném adatbázis-kezelõ programok készítésére használni az SQL Express-szel. Én eddig csak Delphiben programoztam Interbase adatbázisokhoz. A gondom az, hogy fogalmam sincs, melyik nyelvet kéne elkezdenem a VS-bõl, a Basic-et, vagy esetleg a C#-ot? Melyik nyelv a megfelelelõ erre a célra, vagy ha mindegy, akkor melyikre könnyebb áttérni Delphirõl?

Elõre is köszönöm a segítséget.

Athos

Ez jó kérdés. Szerintem Delphi után mindegy melyiket használod. Ha tudsz programot tervezni, akkor azt már könnyebb egy adott nyelv szintaktikájára, logikájára lefordítani. A C# szerintem komolyabb, de a VB-vel is meg lehet szerintem oldani. Nézzél bele mindkettőbe és amelyik szimpatikus. De lehet valaki majd mást tanácsol. ;)

Azt vedd figyelembe, hogy ezek az ingynenes változatok korlátozott képességekkel bírnak. Ha jól tudom pl. az SQL Express maximum "csak" 2 GB-os adatbázisokat kezel.

nihil41

Köszi a választ, magyarul akkor egyik sincs közelebb a Delphi nyelvezetéhez...

Athos

Ezért más fejlesztőeszköz. Nem tudom, hogy valamelyik is közelebb áll-e hozzá. Mindkettő objektumorintált nyelv, tehát ez biztos közös. :hááát: Hogy valami konkrétat is mondjak, próbálkozzál a C#-val.

nihil41

Hozzáfogtam a Basic-hez :) Valahogy mégis közelebbinek éreztem. Rögtön az elején el is akadtam. Létrehoztam egy új projektet, benne egyetlen form-mal, és egy SQL Express adatbázissal, benne 1 db Gyartok nevû tábla. DataSources fülrõl ráhúztam a PCDBDataSet nevû objektumot a form-ra, minek következtében létrejött rajta a Grid + a navigációs eszközsor. Namármost, ha új rekordot viszek fel a táblába, a program bezárása után elveszik, és visszaáll a régi tartalom. Próbáltam külön nyomógombra bízni a mentést a Click eseménykezelõbe írva a " GyartokTableAdapter.Update(PCDBDataSet.Gyartok) " sort (dokumentációban mindössze ennyit írnak), de semmi változás. Mi kell még a dologhoz, hogy mûködjön a mentés?

• 4 weeks later...
mikyyy

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!VB 2005 Express edition-t használok és egy excel dokumentum nyomtatását szeretném megoldani a programomból, de nem nagyon sikerül. (mikyy2@freemail.hu) Elõre is köszönöm!!

• 6 months later...
Tasi

Helló,

excel táblát nyitok meg és adatokat olvasok ki c#-os kis programmal, ami megy is szépen, de mikor meghívom a Close() fügvényt a workbook bezárására és a Quit()-ot az excel-re akkor is ott figyel az EXCEL.EXE a processlist-ben és csak akkor tünik el amikor bezárom a form-ot. Pedig nem így kéne(gondolom :hááát: ), mert többször kell kattintgatom (adatokat kiolvasni a táblázatból) majd és akkor tele lesz a task manager EXCEL.EXE-vel idõvel meg elfogy a memória :) vagy minden kattintás után bezárom a form-ot aztan újra megnyitom :upsz: , de ez így nem túl felhasználó barát. Találtam MSDN-en egy példát, hogy hogy lehet kilõni a kill() fügvénnyel processlist-bõl folyamatokat, de az a baj ha több excel file van nyitva akkor mindet kilövi szó nélkül.

Íme egy példa kód:

#region excelCuccos
                Excel.Application exApp = null;
                Excel.Workbook wBook = null;
                Excel.Sheets wSheets = null;
                Excel.Worksheet actualSheet = null;
                Excel.Range wRange = null;
        string excelFile = "D:\\adat.xls";  // megnyitandó file

private void excelCucc()
        {
            try
            {
                exApp = new Excel.Application();
                wBook = exApp.Workbooks.Open(excelFile, false, false, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing,
                                              Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing,
                                              Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing, Type.Missing);
                wSheets = wBook.Worksheets;
                actualSheet = (Excel.Worksheet)wSheets.get_Item("Sheet1");
                wRange = (Excel.Range)actualSheet.get_Range("A1", "D1");
                rangeValues = (Array)wRange.Value2;

for (int i = 1; i <= rangeValues.GetLength(1); i++)
                {
                    // itt csak egyszerüen megjelenítem az aktuális cella tartalmát
                    MessageBox.Show(Convert.ToString(rangeValues.GetValue(1, i)));
                }

}

// csak egyszerû kivétel kezelés a hely miatt :)
            catch (Exception ex)
            {
                MessageBox.Show("Hiba!\n" + ex.Message);
            }

finally
            {
                if (wBook != null && exApp != null)
                {
                    exApp.DisplayAlerts = false;  // excel üzik nem kellenek
                    exApp.AlertBeforeOverwriting = false;  // excel ne kérdezzen semmit bezáráskor
                    wBook.Close(null, excelFile, null);
                    exApp.Quit();
                }
            }

Valahol olvastam, hogy hasonló problémára a visszatekintést ajánlották, de sajnos csak annyit tudok róla, hogy System.Reflection névtérben van :)

Ötlet :ötlet:

arpsoft

Ez még kell a végére a quit után:

exApp = null;

GC.Collect();

GC.WaitForPendingFinalizers();

GC.Collect();

GC.WaitForPendingFinalizers();

Tasi

köszi, mûködik :éljen: egy kis szépséghibával. Amikor elöször olvasok ki adatot akkor bent marad a excel.exe, de ha másodszor kattintok megnyit egy újat a processlist-ben, de az a finally blokk után be is zárja szépen, az elsõ csak akkor zárodik be amikor a form is, ez mitõl van?

Sose fogom megérteni a szemétgyûjtést :(

• 2 weeks later...
Tasi

találtam megoldást a kis szépség hibára ITT, hátha mást is érdekel majd.

Konkrétan ez a sor segített:

System.Runtime.InteropServices.Marshal.ReleaseComObject (object o);

csak azt nem tudom pontossan mit is csinál, de jól csinálja :lol:

• 10 months later...
Babó22

Üdv mindenkinek! Elkezdtem tanulgatni a Visual Basic-et, és kellene a Visual Basic. Namost van egy Visual Basic 2005 Express edition egy 2005-ös PC World DVD mellékletrõl. Ez szép és jó, de hol tudom regisztrálni. Az újságban lévõ link nem él. :( Letölteni máikat nem tudok, mert korlátozott netem van. Nézegettem a 2008-as veziót, azt meg nem az én gépemhez fejlesztették ki. :( Mit tegyek? És mik a rendszerkövetelményei?

mohacsi

Szia Babó22!

Feltelepíted a Visual Basic 2005 Express-t, a "help" menüben a "register product" menüelemre kattintasz és regisztrálod. Azt hiszem kell hozzá egy Windows LiveID aznosítót csinálni, ha még nincs. Megadsz egy email címet, arra a Microsoft küld egy linket és ott lesz a regisztrációs kód. 8)

Üdv.: MOHA.

Babó22

Ááhh, köszi. :D Már csak egy nagyon hülye kérdésem van. Hogyan lehet egy gombot beszúrni a Form ablakba. A könyvem kicsit régi, ott a Caption-nel lehet, de itt nem találok. :hááát:

mohacsi

Ezt most nem értem :nem:

1. ha ráhelyezni akarsz egy gombot a formra, akkor a gomb vezérlõt húzd rá a form-ra.

2. A caption tulajdonság a régi Visual Basicben létezett, általában a vezérlõk szövegét lehetett megadni vele. Most már text-nek hívják ezt a tulajdoinságot.

Üdv.: Moha.

ui.: ajánlásom: Rod Stephens - Visual Basic 2005 könyv. Kicsit drága de jó. Én annak idején ebbõl tanultam a VB.NET-et, amikor VB6-ról átálltam.

itt a link:

VB 2005

• 3 months later...
terik

Hogyan kell VB2008eXpressben .exe-t csinálni?

Van valami script, amivel be lehet álljtani, hogy külön ablakban nyíljon meg egy másik .exe fájl? :pislog:

• 2 months later...
VAZ-2108

Hali!

Bár Standerd Edition-nal kapcsolatban lenne kérdésem,remélem azért jöhet ide. Az a problémám, hogy minden windows indulásnál ez a képernyő fogad:

Kép

Ráadásul a VS-t nem is indítottam el,csak ahogy bejön a Windows, ez van. Nem tudom,hogy kellene rávenni, hogy hagyja békén ezt a háttérben futó folyamatomat. Természetesen a VS felrakása előtt semmi probléma nem volt vele. Most se érzékelek semmit, csak hogy a VS kiabál. Nem is értem miért csinálja ezt mikor ez nem is tartozik hozzá. De nagyon idegesítő. Főleg, ha esetleg majd másba is beleüti az orrát. Nem tudom mit kellene kikapcsolni, hogy ne önálósítsa magát.

Előre is köszi a válaszokat!

payskin

A problémát nem a VS okozza, hanem hogy az a bonyolult nevû izé elszáll. Meglátásom szerint, ha úgy is elszáll, tehát nem mûködik, a legegyszerûbb volna kiirtani a géprõl, és akkor a VS-nek sem volna mit piszkálnia. Talán.

VAZ-2108

Az ATKKBService.exe valamilyen Asus-os progi.Az alaplapom illetve a videókártyám Asus.Szóval valmelyiktől származik.

Bár az eslőre gyanakszok,mert ez a leírása ASUS Keyboard Service.

Amíg a VS nem volt fennt vígan működött,nem halt be. A másik meg,hogy ő csak ne ajánlja fel nekem a debugot,ha nem akarok debugolni. Valószínűleg ez ott figyel állandóan ha látta,hogy dobott egy kivételt ez a progi.Én meg nem vágyom arra,hogy ő figyelgessen ha én nem kérem erre. Szóval inkább a VS-en állítanék ha lehet. Csak eddig nem nagyon használtam,úgyhogy elveszek a beállításaiban.