Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Analóg videó digitalizálási probléma

Recommended Posts

Posted

Segítséget kérek az alábbiakban.

Régebbi Pinncale PCTV kártyán keresztül szerettem volna digitalizálni analóg camcorderrel készített felvételeimet. AVI-ba rendesen mûködött, de iszonyú sok helyet foglalt. MPEG2-be digitalizáláskor a videó mozgóképei akadozottá, darabossá váltak, így élvezhetetlen lett.

Tanácsot kértem egy üzletben, ahol azt mondták, hogy a megoldás a hardware-s tömörítés, akkor minden rendben lesz. Javasoltak egy Hauppauge WinTV 350-es TV kártyát, mely hardware-sen tömörít. Megvettem, lecseréltem a régi Pinnaclet, feltelepítettem a Hauppauge-t. TV-t gyönyörûen lehet vele nézni és fel is venni TV mûsorokat, de a videotömörítés még rosszabb lett: a kép borzasztó, fekete fehér, élvezhetetlen, az elõzõ kártyával sokkal jobb volt! Nem gyenge a gépem (AMD Athlon 2400, 1 GB RAM, stb), szerintem a software-s MPEG2 tömörítésnek is mennie kellene.

Lenne valakinek ötlete, hogy hol lehet a baj?

Köszi elõre is a segítséget, egy csomó pénzt beleöltem a dologba, és most úgy néz ki, hogy rosszabbul jártam. Sok régi utifilmem van, amit így szeretnék megõrizni.

Köszönöm

Norbert

Halasi Miklós
Posted

Pont ma láttam egy külsõ eszközt, amit USB-re tehetsz, van benne szinkronstabilizátor (Audio Lock), hogy ne csússzon el a hang és zajszûrés. Ez az ADSTech DVD Xpress terméke. És egy 20-as. Szerintem add el valamelyik tunert és ahelyett vedd meg ezt. Eleve MPEG-2-be rögzít.

Azért mondtam, mert a profibb digitalizálók már 100 felett vannak, az egyszerûbbek is 50-tõl indulnak.

Ha szerkeszteni is akarod õket, akkor ne sajnáld a helyet: DV-ben 1 óra 13 gigát foglal, de szerkesztésre kitûnõ, és utólag több menetben is tömörítheted.

Szóval válassz: vagy MPEG (és az ADSTech), és akkor nem szerkeszted, vagy nagyméretû avi, ami késõbb jó végereményt ad.

Posted

Köszönöm. Lehetséges, hogy ha analóg forrásról csinálok AVI-t, akkor több, mint 13 Giga lesz az 1 órás felvétel? Megfigyeltem, hogy ha a DV kameráról Firewire-ral készítek AVI-t, az jóval kisebb lesz, mint VHS-C kameráról?

Köszi

Norbert

<Ne idézzél be teljes megelõzõ hozzászólást! Köszönöm! arpsoft>

Halasi Miklós
Posted

Elvileg ugyanannyinak kéne lennie, tehát egy óra sacc 13 giga DV minõségben, akárhonnan is veszed...

• 2 weeks later...
Posted
Segítséget kérek az alábbiakban.

Régebbi Pinncale PCTV kártyán keresztül szerettem volna digitalizálni analóg camcorderrel készített felvételeimet. AVI-ba rendesen mûködött, de iszonyú sok helyet foglalt. MPEG2-be digitalizáláskor a videó mozgóképei akadozottá, darabossá váltak, így élvezhetetlen lett.

Milyen tömörítõ codecet használsz, nem az okozza a gondot?

Rakd fel az ffdshow-t.

Halasi Miklós
Posted

Szerintem meg NE rakd fel az ffdshow-t, mert az inkább lejátszásra jó, mint rögzítésre... Hagyományos kodekekkel többre mégy!