Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hali!

Mit gondoltok a kiüttetésrõl? Káros lesz-e a telefonnak?

Posted

Mivel csak egy másik software-t kap, inkább a hozzá nem értés árt neki.

Maga akiüttetésnek nevezett, nem hivatalos függetlenítés törvénysértõ! :ötlet:

Posted

Jobb ha beviszed szaküzletbe a telefont. :ötlet:

Posted
Otthon ezt megoldani lehet?

Megfelelõ felszereléssel.

Posted
Otthon ezt megoldani lehet?

Illegálisan

Posted

Ha lejárt a hûségnyilatkozat, akkor szerintem nem illegális.

Posted

Szerintem a hûségnyilatkozat lejárta után a szolgáltatónak kellene függetleníteni a telefont automatikusan, mert csak addig tarthatná fent a hálózatkorlátozást. :hááát:

De egyik sem teszi ezt meg. :mérges:

Posted

Szerintem még a hûségnyilatkozat felbontása után is illegális, mivel még szolgáltatónál maradsz, a kártyásnál pedig nincs is hûségnyilatkozat. Persze egy "kis" pézért a szolgáltató legálisan függetleníti.

Posted

Egy kis pénzért, elég sokan megteszik, olvass csak el egy újság apróhírdetéseit. Persze a hûségnyilatkozat lejárta elõtt illegális.

Posted

Kártyás esetén nem is értem, miért lenne illegális, ha kártyafüggetleníteném a telefonom. :pislog:

Ciao.

Posted

Azt én sem, hiszen ott nincs hûségszerzõdés. Az enyém is függetlenítve van, és ráadásul teljesen ingyen csináltam meg és otthonról. Nokiákat kódbeírással is lehet függetleníteni ( legalábbis elég sok Nokiát lehet).

Posted

A Symbianost azért úgy nehéz. :D

Ciao.

Posted

Nálam a beállítások kavarnak be Nokiánál. Egyik ismerõsöm telefonján szórakoztunk velük, és végül nem sikerült kikódolni. :D Amúgy nem értem, hogy az 1 év lejárta után miért ne lehetne függetleníteni a telefont. Mert az oké, hogy 1 évig nem függetleníthetem, mert garancia, meg ugye olcsóbban jutottam a telefonhoz, oké erre azt mondanám, hogy jogos. De azért az 1 év után, hadd csináljak már azt vele, amit akarok, hisz majdnem teljes árat fizettem érte. :S

Posted

Nekem anno úgy zajlott, hogy volt egy oldal, ahová a telcsi gyártásai számát meg a típusát be kellett írni, majd kaptam pár sor kódot, azt be kellett pötyögni a telcsibe kivett SIM kártya mellett. És láss csodát független lett. De ez az oldal már megszünt.

Posted

Az oldal megszûnt, de a forráskód ismert, így program formájában továbbra is létezik.

Posted

Csak óvatosan a kódbeírós verzióval,3 rontás után már csak a szoftveres kódolás segít.

Posted

Én meg elég régóta vagyok a szolgáltatómnál. Föl is ajánlották egy éve, hogy ha maradok még tovább is, vehetek 70 forintért telefont. Vettem. De rögtön kártyafüggtleníttettem. Odaadtam a gyereknek, hadd örüljön a fényképezõs ketyerének. Én meg továbbra is hû vagyok a régi telefonommal.

Akkor most mi van? Szerintem teljesen jogszerûen jártam el. Vagy nem?

Posted

Akármílyen szemszögbõl is nézzük, a függetlenítés így is úgy is illegális.

Halasi Miklós
Posted

És már most eléggé súroljátok a "tippekkel" a warezkodás határait!!! :mérges:

Posted

Szerintem meg messze nem AZ! Inkább az a durva, amit a mobilszolgáltatók csinálnak!!! Telefonvásárlás elõtt állok, és csak rossz jelzõket tudnék felsorolni, amit inkább most mellõznék. Hidd el, ~ képben vagyok.

Mike, csak azt ne mond, hogy ebben az esetben is értékelni, elismerni kellene a készülékek elõállítására fordított idõt, mint a szellemi termékek (programok) esetében. Itt egyszerûen üzleti ”csalásról” van szó, csak mindezt legálisan megtehetik a szolgáltatók (lehetõségük van rá)!

Tehát nem igazán értem, hogy miért érzed warezkodásnak, ha a függetlenítésrõl ötleteket olvashatunk itt. Muszáj ezt, így kezelni?!

Posted

Mondjuk a warez fogalma alá ez egyátalán nem tartozik be! Az már más kérdés, hogy legális-e, vagy sem. Erre nem ártana valahonnan választ találnunk.

Ciao.

Posted

Szerintem a hûségszerzõdés lejárta után az. Kártyásoknál nem tudom lehet-e legálisan. Árulnak pl: több telefonhoz is két meg háromkártyás hátlapokat, amivel egyszerre több kártya is lehet benne, és te állíthatod be, hogy melyiket használja a telefon. Ehhez viszont függetleníteni kell. Ugye azonos kártyából felesleges hármat is használni, de több szolgáltató kártyájának a kombinálása nem biztos, hogy az, mert minden idõszakban a legkedvezõbbet lehet használni.

Posted

Akkor megint egy kis pelenkázás:

Hogy a szolgáltatóknál tudsz telefont venni, az annak köszönhetõ, hogy szerencsétlen vásárló lusta, és 1 helyen akar mindent. Különben csak kártyát, és szolgáltatásokat tudnál venni. Ráadásul a készülékeket erõsen nyomott áron kapod, még feltöltõkártyás elõfizetés esetén is meg van támogatva a szolgáltató által. :ötlet:

Posted

A feltöltõkártyást nem nagyon, vagy ha igen akkor is csak minimális mértékben. Viszont az elõfizetésesnél elég rendesen. Mikor majdnem 150 ezerbe kerülõ telefont adnak el 70 ft-ért, az már valóban megtámogatott. Igaz, hogy aztán a havídíjakkal szépen visszaszedik az árát, de mégis az átlagember úgy érzi, hogy olcsón kapott egy jó telefont.