Tibor5 Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Hali! Mit gondoltok a kiüttetésrõl? Káros lesz-e a telefonnak?
Shia-ko Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Mivel csak egy másik software-t kap, inkább a hozzá nem értés árt neki. Maga akiüttetésnek nevezett, nem hivatalos függetlenítés törvénysértõ!
Shia-ko Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Otthon ezt megoldani lehet? Megfelelõ felszereléssel.
arpsoft Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Ha lejárt a hûségnyilatkozat, akkor szerintem nem illegális.
Sebi Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Szerintem a hûségnyilatkozat lejárta után a szolgáltatónak kellene függetleníteni a telefont automatikusan, mert csak addig tarthatná fent a hálózatkorlátozást. De egyik sem teszi ezt meg.
Painkiller Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Szerintem még a hûségnyilatkozat felbontása után is illegális, mivel még szolgáltatónál maradsz, a kártyásnál pedig nincs is hûségnyilatkozat. Persze egy "kis" pézért a szolgáltató legálisan függetleníti.
Adani Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Egy kis pénzért, elég sokan megteszik, olvass csak el egy újság apróhírdetéseit. Persze a hûségnyilatkozat lejárta elõtt illegális.
ProFiler Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Kártyás esetén nem is értem, miért lenne illegális, ha kártyafüggetleníteném a telefonom. Ciao.
Adani Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Azt én sem, hiszen ott nincs hûségszerzõdés. Az enyém is függetlenítve van, és ráadásul teljesen ingyen csináltam meg és otthonról. Nokiákat kódbeírással is lehet függetleníteni ( legalábbis elég sok Nokiát lehet).
csibe283 Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Nálam a beállítások kavarnak be Nokiánál. Egyik ismerõsöm telefonján szórakoztunk velük, és végül nem sikerült kikódolni. Amúgy nem értem, hogy az 1 év lejárta után miért ne lehetne függetleníteni a telefont. Mert az oké, hogy 1 évig nem függetleníthetem, mert garancia, meg ugye olcsóbban jutottam a telefonhoz, oké erre azt mondanám, hogy jogos. De azért az 1 év után, hadd csináljak már azt vele, amit akarok, hisz majdnem teljes árat fizettem érte.
Adani Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Nekem anno úgy zajlott, hogy volt egy oldal, ahová a telcsi gyártásai számát meg a típusát be kellett írni, majd kaptam pár sor kódot, azt be kellett pötyögni a telcsibe kivett SIM kártya mellett. És láss csodát független lett. De ez az oldal már megszünt.
Greene Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Az oldal megszûnt, de a forráskód ismert, így program formájában továbbra is létezik.
zsoleszpapa Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Csak óvatosan a kódbeírós verzióval,3 rontás után már csak a szoftveres kódolás segít.
zoltánszól Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Én meg elég régóta vagyok a szolgáltatómnál. Föl is ajánlották egy éve, hogy ha maradok még tovább is, vehetek 70 forintért telefont. Vettem. De rögtön kártyafüggtleníttettem. Odaadtam a gyereknek, hadd örüljön a fényképezõs ketyerének. Én meg továbbra is hû vagyok a régi telefonommal. Akkor most mi van? Szerintem teljesen jogszerûen jártam el. Vagy nem?
zsoleszpapa Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Akármílyen szemszögbõl is nézzük, a függetlenítés így is úgy is illegális.
Halasi Miklós Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 És már most eléggé súroljátok a "tippekkel" a warezkodás határait!!!
Neo Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Szerintem meg messze nem AZ! Inkább az a durva, amit a mobilszolgáltatók csinálnak!!! Telefonvásárlás elõtt állok, és csak rossz jelzõket tudnék felsorolni, amit inkább most mellõznék. Hidd el, ~ képben vagyok. Mike, csak azt ne mond, hogy ebben az esetben is értékelni, elismerni kellene a készülékek elõállítására fordított idõt, mint a szellemi termékek (programok) esetében. Itt egyszerûen üzleti ”csalásról” van szó, csak mindezt legálisan megtehetik a szolgáltatók (lehetõségük van rá)! Tehát nem igazán értem, hogy miért érzed warezkodásnak, ha a függetlenítésrõl ötleteket olvashatunk itt. Muszáj ezt, így kezelni?!
ProFiler Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Mondjuk a warez fogalma alá ez egyátalán nem tartozik be! Az már más kérdés, hogy legális-e, vagy sem. Erre nem ártana valahonnan választ találnunk. Ciao.
Adani Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Szerintem a hûségszerzõdés lejárta után az. Kártyásoknál nem tudom lehet-e legálisan. Árulnak pl: több telefonhoz is két meg háromkártyás hátlapokat, amivel egyszerre több kártya is lehet benne, és te állíthatod be, hogy melyiket használja a telefon. Ehhez viszont függetleníteni kell. Ugye azonos kártyából felesleges hármat is használni, de több szolgáltató kártyájának a kombinálása nem biztos, hogy az, mert minden idõszakban a legkedvezõbbet lehet használni.
Shia-ko Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Akkor megint egy kis pelenkázás: Hogy a szolgáltatóknál tudsz telefont venni, az annak köszönhetõ, hogy szerencsétlen vásárló lusta, és 1 helyen akar mindent. Különben csak kártyát, és szolgáltatásokat tudnál venni. Ráadásul a készülékeket erõsen nyomott áron kapod, még feltöltõkártyás elõfizetés esetén is meg van támogatva a szolgáltató által.
Adani Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 A feltöltõkártyást nem nagyon, vagy ha igen akkor is csak minimális mértékben. Viszont az elõfizetésesnél elég rendesen. Mikor majdnem 150 ezerbe kerülõ telefont adnak el 70 ft-ért, az már valóban megtámogatott. Igaz, hogy aztán a havídíjakkal szépen visszaszedik az árát, de mégis az átlagember úgy érzi, hogy olcsón kapott egy jó telefont.
Recommended Posts